Moringa Powder
- In curand
Este o
plantă rapid crescătoare, rezistentă la secetă.
Aceasta este utilizată în scop medical pentru
prevenirea sau tratarea unui număr impresionant de afecţiuni precum anemie,
artrită, dureri articulare, astm, cancer, diabet, epilepsie, afecţiuni
gastrice, dureri de cap, presiune arterială ridicată, pietre la rinichi,
afecţiuni ale tiroidei, infecţii etc.
Moringa oleifera este utilizată şi ca
afrodiziac, anticoncepţional, dezinfectant, sau pentru stimularea sistemului
imunitar, tratarea gingivitei etc.
Uleiul de moringa este utilizat în diverse
alimente, parfumuri, produse pentru îngrijirea părului, creme etc. De asemenea,
această plantă reprezintă un aliment important în anumite ţări pentru că are un
conţinut mare de vitamine şi minerale (în India şi Africa este utilizată pentru
combaterea malnutriţiei).
Seminţele de moringa cât şi tecile verzi sunt
utilizate în bucătărie precum mazărea sau fasolea verde. Frunzele sunt gătite
precum spanacul, acestea fiind uneori uscate şi utilizate ca şi condiment.
Resturile rămase în urma obţinerii uleiului din
seminţe sunt utilizate ca îngrăşământ natural şi pentru a purifica apa din
fântâni.
Chiar dacă majoritatea părţilor plantei sunt
considerate a avea proprietăţi preventive sau curative, frunzele reprezintă
partea cu cele mai puternice efecte.
Efectele
benefice ale moringa oleifera
Această plantă este utilizată pentru tratarea
sau prevenirea afecţiunilor menţionate anterior. Este bogată în antioxidanţi
precum beta caroten, quercetină, zeatină, beta sitosterol, kaempferol şi
implicit poate avea efectele benefice produse de aceştia. Principalul rol al
antioxidanţilor din moringa este protejarea celulelor de acţiunea radicalilor
liberi.
Exista studii care arată că utilizarea acestei
plante poate creşte producţia de lapte
matern, însă nu există informaţii suficiente pentru a determina ce efecte
are aceasta asupra sugarului.
Moringa conţine fitosteroli ce împiedică
absorbţia intestinală a colesterolului şi astfel diminuează cantitatea colesterolului
prezentă în sânge.
Frunzele, seminţele şi fructele au efecte
antiinflamatoare şi astfel ajuta la prevenirea obezitatii, hipertensiunii,
aterosclerozei, diabetului etc.
De asemenea, moringa oleifera conţine şi acid
clorogenic, o substanţă ce încetineşte eliberarea glucozei în sânge, scade
presiunea arterială, protejează retina de radicalii liberi etc. Această plantă
mai conţine câţiva compuşi care contribuie semnificativ la scăderea tensiunii
arteriale precum niaziminina, niazinina şi niazimicina. Totusi, dacă sunt
consumate în exces aceste substanţe pot produce efecte adverse grave.
Câteva studii au arătat că extractul de moringa
protejează celulele hepatice de acţiunea substanţelor chimice toxice.
Moringa , beneficii pentru sanatate
Daca
suferi de presiune arterială, atunci Moringa e soluția. Această plantă conține
patru compuși esențiali, necesari corpului pentru menținerea unei presiuni
arteriale echilibrate: Niacina A1 și A5, și vitaminele B3 și B10. Mai există
încă o piesă în acest puzzle și anume nutrienții necesari corpului pentru
producția de oxid nitric. Aceștia includ magneziu, zinc, potasiu, calciu și vitamina
E. Când nivelul de oxid nitric este adecvat, fluxul sangvinic curge în ritmul
potrivit prin vasele de sânge, reducând presiunea arterială.
Moringa
ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea dispoziției, ceea ce contribuie
la o stare generală mai bună. Secretul constă in triptofanul conținut, un
aminoacid necesar corpului pentru producerea de serotonină și niacină; adică
acei hormoni ce produc starea de bine. Combinația de triptofan, calciu și
proteine din moringa oleifera face din aceasta o adevărată uzină a fericirii.
Datorită
utilității sale în prevenirea malnutriției, a proprietăților sale antibiotice
naturale, a abilității de a dezinfecta apa, îmbunătățirea pielii și alte
beneficii, moringa a câștigat porecla de “Arborele Miracol” iar Science Daily
(site American de știri în domenii diverse, printre care medicale și de
nutriție) o numește “Arborele cel mai folositor din lume”.
Fiecare
gram din Moringa conține:
•15 x Calciu conținut de lapte
•4 x Vitamina A conținuta de morcovi
•3 x Potasiu conținut de banane
•4 x Clorofilă conținută de iarba de grâu
•7 x Proteină conținută de iaurt
•3 x Fier conținut de spanac
Moringa
Oleifera are următoarele proproietăți benefice omului:
-ani-inflamator;
-antioxidant;
-menține sănătatea pielii;
-crește energia corpului;
-îmbunătățește vederea;
-normalizează tensiunea arterială;
-anti-depresiv;
- îmbunătățește sistemul imunitar;
- îmbunătățește digestia;
-anti-ulcer;
Bogat în
antioxidanți.
Analizele au arătat că pudra uscată a frunzelor de moringa conține nu mai puțin
de 46 de antioxidanți, inclusiv carotenoide, zinc, seleniu, crom și alte
vitamine (inclusiv vitamina B și vitamina K). Frunzele de moringa contin 36 de
compuși anti-inflamatorii, inclusiv calciu, cupru, clorofila, omega-3, omega-6,
omega-9 și sulf.
Bogat in
nutrienti.
Moringa contine o multime de nutrienti, la fel ca alte alimente. Dar, frunzele
de moringa sunt deosebite prin concentratiile acestor nutrienti. Frunzele
uscate de moringa contin de trei ori mai mult potasiu decat bananele, de 2.500
de ori mai multi aminocizi decat ceaiul verde, de trei ori mai mult fier decat
spanacul sau de trei ori mai mult calciu decat laptele.
O
proteina completa.
Frunzele de moringa au 30-40% proteine și contin 18 aminoacizi. Dintre acesti
aminoacizi, 9 sunt aminoacizi esentiali. Acest lucru face din moringa o sursa
completa de proteine, un lucru rar in lumea plantelor.
Un ulei
minunat.
In afara de frunze, din semintele arborelui de moringa se poate extrage un ulei
dulce, clar, foarte bogat in antioxidanti, ce dureaza foarte mult; de secole,
acest ulei este folosit fie la gatit, fie ca baza in industria parfumurilor.
Tinand cont de proprietatile extraordinare ale
arborelui de moringa, acesta este folosit in diete, pentru reducerea presiunii
arteriale, pentru imbunatirea digestiei, pentru o piele mai sanatoase și pentru
multe alte lucruri.
Beneficiile
Moringa oleifera:
• Moringa stimulează sistemul imunitar
• Sprijină metabolismul organismului, structura
celulară a corpului
• Îmbunătăţeşte sistemul circulator sanatos și
detoxifica organismul de toxine
• Promovează buna digestie
• Promovează funcţionarea normală a ficatului
şi a rinichilor
• Ajuta in cazul diabetului zaharat, mentinand
nivelul de zahăr din organism in limite normale
• Ajuta la un somn reconfortant
• Oferă o senzaţie de bine general
• Oferă hrană pentru ochi și creier
• Îmbunătăţeşte functionarea inimii
• Sprijină mecanismul anti-inflamator al
organismului
• Efectele pozitive asupra pierderii in
greutate sanatoasa, combaterea imbatranirii premature şi creşterea nivelului de
energie și vitalitate
Sportivii
sunt
consideraţi a fi oameni de elită, care se străduiesc mereu să rămână în formă
şi să învingă concurenţa. Antrenamentele constante reprezintă singurul secret
cunoscut al succesului lor. Dar secretul necunoscut din spatele succesului lor,
este alimentaţia corectă. Moringa, cunoscută drept planta cea mai nutritivă
descoperită vreodată de omenire, furnizezeaza organismului toate vitaminele
esenţiale, minerale şi proteine şi îi ajută în diferite moduri:
Creşte
forţa musculară:Organismul
uman are capacitatea de a diferenţia între suplimente nutritive naturale şi
cele sintetice. Moringa oferă organismului vitamina A, vitamina C, vitamina E,
calciu, fier şi multe alte substanţe nutritive, 100% naturale. Aceste substanţe
nutritive sunt uşor asimilabile şi ajută la stimularea de energie instantaneu.
În cazul suplimentelor sintetice, conţinutul nu este absorbit în întregime de
către organism şi, prin urmare, acestea sunt cunoscute ca având multe efecte secundare.
Îmbunătăţeşte
rezistenţa:Moringa,
cu conţinutul ei ridicat de vitamina A şi Vitamina C, combinate cu un conţinut
extraordinar de fier, ajută la îmbunătăţirea conţinutul de hemoglobină din
sânge. Acest lucru ajută la rândul său sângele să livreze mai mult oxigen către
muşchi în timpul exerciţiilor. Conţinutul crescut de oxigen transportat de
sânge, de asemenea, contribuie la creşterea ratei metabolice şi ajută la
arderea grăsimilor nedorite depozitate în organism.
Antioxidanţii:Radicalii liberi sunt atomi
care există în organismul uman şi care atacă în mod constant alte celule
sănătoase din organism pentru a obţine electroni liberi. Acest proces duce la
îmbătrânirea şi slăbirea organismului. Anti-oxidanţii produc atomii liber de
care are nevoie organismul uman şi atenuează efectul radicalilor liberi.
Moringa are aproximativ 46 antioxidanţi şi este una dintre cele mai puternice
surse naturale de anti-oxidanţi.În plus, Vitamina C şi E funcţionează ca
anti-oxidanti, importanţi în prevenirea daunelor oxidative aduse la structura şi funcţiile celulare şi
subcelulare în timpul antrenamentului, optimizând teoretic performanţa pentru
competiţii.
Depresia:Cercetătorii insistă în
mod constant că una dintre cauzele majore de depresie este lipsa de nutrienţi
corespunzători în dietă. Dezechilibrul nutrienţilor se crede că declanşează
dezechilibre hormonale care ar duce la depresie. Un studiu a arătat că depresia
a devenit comună în rândul femeilor americane, iar femeile cu vârsta între 30
şi 40 de ani sunt foarte predispuse la depresie şi tulburări de somn. Depresia
poate fi vindecată de cele mai multe ori prin aprovizionarea corespunzătoare cu
substanţe nutritive. Întâmplător, Moringa este plin cu vitamina A, B, C, E,
calciu, potasiu, flavonoide şi numeroase minerale, atunci când, luate în mod
regulat, nu doar ajută oamenii să depăşească depresia, dar de asemenea, îi pune
pe drumul lor spre un stil de viaţă sănătos.
Mama care
alăptează:Mamele
care alăptează necesită, în general, mai mulţi nutrienţi decât o persoană normală
şi frunzele de Moringa furnizezeaza cea mai mare parte de vitamine, minerale,
proteine, carotenoizi şi hidraţi de carbon, toate laolaltă. Moringa Oleifera cu
de 4 ori mai mult calciu decât laptele şi
conţinut ridicat de vitamina A, nu numai că ajută la creşterea
cantităţii de lapte secretat de mama care alăptează, ci îmbunătăţeşte şi
calitatea laptelui generat. Mamele care consumă regulat produse naturale ce
conţin Moringa Oleifera vor avea un profil nutriţional mai bun şi laptele
secretat de acestea va fi plin de elemente nutritive.
Moringa este o Galactagoga, care stimulează şi
stabilizează fluxul de lapte al mamei. Efectele frunzei de Moringa asupra
sporirii lactaţiei, este evidenţiată printr-o creştere a nivelului prolactinei
serice materne. Prolactina este hormonul cel mai important în iniţierea
lactaţiei.
Conţinutul de fier extraordinar de mare din
Moringa, combinat cu conţinutul său ridicat de Beta-caroten, ajută la
îmbunătăţirea conţinutului de hemoglobină din sânge. Creşterea hemoglobinei, de
asemenea, serveşte pentru a îmbunătăţi capacitatea de absorbţie de oxigen din
sânge şi în îmbunătăţirea generală a activităţilor metabolice ale organismului.
Creşterea conţinutului de hemoglobină, de asemenea, serveşte pentru a
îmbunătăţi sistemul imunitar al organismului, care este vital alăptării în
acelaşi timp.
Menopauza:Menopauza este o etapă
crucială în viaţa fiecărei femei. Deşi este o etapă dureroasă, ele pot depăşi
simptomele menopauzei cu ajutorul de substanţe nutritive corespunzătoare. Un
supliment nutritiv bine echilibrat este esenţial în timpul menopauzei, deoarece
permite corpului să se adapteze automat la schimbările hormonale, menţinerea
naturală de estrogen din glandele suprarenale şi depozitele de grăsime. În
timpul menopauzei organismul are nevoie de fier şi calciu suplimentar pentru a
compensa pierderea de sânge. Moringa, cu de 4 ori mai mult calciu decât laptele
şi de 4 ori mai multă vitamina A decât cea din morcovi, ajută la atenuarea
simptomelor menopauzei.
Conţinutul ridicat de vitamina C din Moringa
este cunoscut pentru efectul său asupra sistemului imunitar şi întăreşte vasele
sanguine. Bio-flavonoidele, cum ar fi Quercetin, sunt prezente în pudra de
frunze de Moringa, şi acestea au un rol important în reducerea bufeurilor.
Conţinutul ridicat de vitamina E, prezentă în Moringa, este, de asemenea, util
pentru uscăciunea mucoasei vaginale şi un studiu a arătat că doar 400 unităţi
de vitamina E luate pe zi, pentru între 1 şi 4 luni au ajutat femeile.
Întărirea
oaselor:Menopauza
lasă femeile cu oasele slăbite şi le face extrem de sensibile şi vulnerabile
pentru osteoporoză. În cazul în care organismul nu dispune de aportul zilnic de
calciu sugerat, organismul absoarbe calciul din oase şi dinţi făcându-le mai
slabe. Moringa cu conţinutul său ridicat de calciu vine ca o soluţie pentru
această problemă. Având în vedere că în prezent calciul din Moringa este obţinut dintr-o sursă naturală
100%, acesta este uşor absorbit de organism. Prezenţa unui conţinut ridicat de
magneziu în Moringa este importantă pentru oase, în etapa de post-menopauza.
Magneziu, de asemenea, cunoscut sub numele de "tranchilizant", va
ajuta cu simptome cum ar fi anxietate, iritabilitate şi alte schimbări de
dispoziţie.
Osteoporoza:Organismul uman are
nevoie de calciu pentru funcţionarea sa normală. În general, pentru persoanele
de peste cincizeci de ani, dacă nu este suficient calciu disponibil în dieta
lor, corpul absoarbe calciul din oase
şi, astfel, oasele devin slabe şi acest lucru duce la osteoporoză.
Prezenţa unui conţinut ridicat de calciu în
Moringa, oferă cantităţile de calciu de care are nevoie organismul şi ajută la
menţinerea oaselor sănătoase.
Contraindicaţii:
Extractul de moringa consumat în cantitate mai
mare decât valorile de mai jos poate produce mutaţii şi implicit cancer şi astfel vă recomandăm să
consumaţi o cantitate mai mică pentru a nu risca.
- 1.6-2.2 g / zi pentru o persoană de 68
kilograme;
- 2.1-2.9 g / zi pentru o persoană de 91
kilograme;
- 2.7-3.6 g / zi pentru o persoană de 113
kilograme;
Precizare:
Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite
de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește
adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație,
terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate
separat sau concomitent cu prezentul produs.
Valori Nutritionale
Proteine: 9.4 g
Vitamina B9: 40 μg
Grasimi: 1.4
g
Vitamina C: 51.7 mg
Carbohidrati: 8.28 g
Zinc: 0.6
mg
Fibre: 2 g
Fosfor: 112 mg
Vitamina A: 378 μg
Sodiu: 9 mg
Vitamina B6: 5%
Potasiu: 337 mg
Vitamina B1: 0.257 mg
Fier: 4.00 mg
Vitamina B2: 0.660 mg
Calciu: 185 mg
Vitamina B3: 2.220 mg
Magneziu: 147 mg
Vitamina B5: 0.125 mg
Mangan: 0.36 mg
Vitamina B6: 1.200 mg
Apa: 78.66g
pret:
10.00 RON
10