Izvorul_Tineretii
0
x produse
0.00RON

Hemp Powder

10
Pret: 10.00 RON
Adauga cantitate dorita:
Distribuie:

Unul dintre cele mai complete nutrițional alimente din lume este pulberea de cânepă. Aceasta conține toți cei 9 aminoacizi esențiali în rație favorabilă, plus omega 3 și 6 și sunt puternic mineralizate.

Pudra din semințe de cânepă aflate încă în coajă conține 36.6% protein, fiind alimentul cu cea mai mare concentrație de protein, în afară de alge.

Pudra de cânepă conține aminoacizi sulfuroși :

metionina, cisteina, cistina, care sunt folosiți imediat de către corp pentru a construi păr, unghii, piele, mușchi și țesut conjuctiv.

Pudra de cânepă nu are inhibitori de tripsina și nu produce alergii. Pe lângă acestea, polenul, algele, alte semințe și nuci dăruiesc un conținut susținut de aminoacizi pentru a putea să prosperam pe o dietă crudă.

Pudra de cânepă este singurul aliment cunoscut care conține rația perfectă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6. Deși semințele de in și altele conțin Omega 3 în cantități terapeutice, pudra de cânepă conține o sursă de Omega 3 și Omega 6 stabilă pe termen lung (inlcuzând GLA) și Omega 9 un mononesaturat benefic frumuseții. Acizii grași esențiali ajută sistemul imunitar, sunt antioxidanți puternici, ne apără de soare și construiesc o piele frumoasă. Acizii grași esențiali ne ajută de asemenea să ardem grăsimile in exces.

Pudra de cânepă este cea mai bună sursă de acid gama linolenic, care este un acid esential Omega 6 care are proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală.

Pudra din semințele de cânepă negerminate conține clorofilă și o cantitate importantă de lecitină. Acest nutrient este excelent pentru construcția organelor interne (ficat, creier).

Deoarece cânepa este o plantă atât de puternică, chiar și recoltele neorganice nu sunt de obicei stropite cu pesticide.

Pudra de cânepă este o oază de minerale importante, este una dintre cele mai bogate surse de hrană din lume.

In ordinea prezenței :

Fosfor – un mineral de depozitare a energiei; Potasiu – un mineral de activare a energiei; Magneziu - construiește oase și deschide mai mult de 300 diferite căi de detoxifiere a organismului; Sulf – un mineral al frumuseții; Calciu - relaxează tractul digestiv și mușchii; Fier – constructor de sânge și oxygenator; Mangan — la fel ca fierul; Zinc- un mineral pentru imunitate, reproductivitate, frumusețe, și funcția suprarenală; Sodiu – echilibrează potasiu, hrănește suprarenalele; Siliciu - construiește oase, mineral de frumusețe; Cupru – inversează părul gri; Platina – un mineral maestru enzymatic; Boron – asistă la asimilarea calciului, normalizează hormonii în timpul menopauzei; Torium; Stronțiu; Barium; Nickel – joacă un rol cheie în metabolismul enzimelor; Germaniu – stă la capătul ADN-ului; Tin – ajută la lupta împotriva calviției; Tungsten; Titan; Zirconiu; Iod – un minaral care inversează hipotiroidia și ajută sistemul imunitar; Crom – mineral pancreatic; Argint – mineral enzymatic; Litiu – mineral alcalin.

Mod de utilizare:

Pudra de cânepă este bună a se consuma singură, ca o gustare. Merge însă bine și presărată în salate. Chiar și blenduită în smoothie sau dressing-uri dă o savoare aparte. Odată ce ai gustat din ea, este greu să reziști gustului puternic și texturii unturoase deosebit de placute.

Daca nu ați mai consumat până acum, mâncați cu grija și creșteti cantitatea în timp. Corpul trebuie să se obișnuiască cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigură este de 3-5 linguri/zi pentru un adult și intre 3-5 lingurițe/zi pentru un copil.

Pudra de cânepă conţine: 36% ulei, 28% proteine, 14-27% extractive neazotate, 17,8-26,3% celuloză şi 2,5-6,8% cenuşă. Datorită acestei compoziţii, pudra de cânepă poate fi utilizată pentru extragerea de ulei folosit direct în alimentaţie şi la fabricarea margarinei. Uleiul nerafinat se utilizează pentru obţinerea lacurilor, vopselelor, linoleumului, săpunului şi a pânzelor ceruite.

Daca iți place să mănânci sănătos, pudra de cânepă nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Pudra de cânepă nu are nicio legatură cu canabisul. Ea este făcută din fructele mici și rotunde de cânepă, asemănătoare cu cele de floarea soarelui, cu o aromă delicioasă de nuci și o consistență asemănătoare cu cea a semințelor de susan.

Uleiul, făina și semințele de cânepă sunt consumate încă din cele mai vechi timpuri, de civilizațiile asiatice.

Pudra de cânepă conține necesarul zilnic de acizi grași esențiali, adica omega 6 și omega 3, care mențin vasele de sânge curate, prevenind apariția bolilor cardiovasculare. De asemenea, pudra de cânepă contine 40% grăsimi, 30% proteine și 15% carbohidrați.

Iată ce beneficii iți aduce pudra de cânepă:

1.Este indicată în alimentația viitoarelor mămici, acizii grași esențiali fiind necesari dezvoltării armonioase a copilului.

2.Este o binecuvântare pentru adepții unui regim vegetarian, întrucât se numără printre puținele alimente care furnizează cantitatea optimă de proteine (6 grame pentru fiecare lingură), conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali, printre care și "faimoasele" grăsimi omega-3 și omega-6, pe care corpul le poate prelua doar din alimente.

3.Inlocuirea alimentelor pline de grăsimi saturate cu pudra de cânepă (bogată în grăsimi sănătoase), reduce riscul de infarct, nivelul de colesterol rău (LDL) și predispoziția de a suferi ateroscleroză.

4.Este ideală în alimentația diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut.

5.Combate artrita reumatoidă. Omega 3 ajută la producerea substanțelor antiiflamatoare care acționeaza asemeni hormonilor.

6.Dacă ești la dietă și vrei să-ți îmbunătățești tranzitul intestinal atunci fibrele pe care le conșine pudra de cânepă vor optimiza confortul și sănătatea ta.

7.Pudra de cânepă îmbunătățește randamentul cerebral, în special funcționarea memoriei. Cercetările de specialitate au arătat că acizii omega-6 și omega-3 din cânepă (semințe sau ulei) pot intârzia sau atenua efectele neurologice ale bolilor precum Alzheimer sau Parkinson.

8.Pudra de cânepă face minuni pentru pielea ta, constituenții săi hrănind celulele și ajutându-le să se regenereze. Extractul de cânepă este folosit și în tratarea unor afecțiuni precum eczema sau psoriazisul.

9.Poate fi consumată de persoanele cu intoleranța la gluten, zahăr, nuci și lapte.

10.Imbunătățește sănătatea celor care, din cauza predispoziției la constipație, nu pot consuma carbohidrați.

Conţinutul pudrei de cânepă:

• acizi graşi esenţiali (omega 6 şi omega 3), importanţi pentru curăţarea vaselor de sânge. În plus, aceşti acizi previn apariţia bolilor cardiovasculare.

• proteine - Seminţele de cânepă – elimină stresul şi ne menţin în formă

• vitamine;

• minerale (calciu, magneziu, fier şi potasiu);

• enzime;

• fibre;

• antioxidanţi (vitamina E)

• fitonutrienti

Beneficii pentru minte şi corp

• combate stresul

• are un indice glicemic scăzut şi tocmai de aceea este indicata persoanelor care suferă de diabet

• este indicata gravidelor întrucât acizii graşi esenţiali sunt necesari dezvoltării armonioase a copilului

• dacă vreţi să deveniţi vegetarieni, atunci pudra de canepa vine în ajutorul vostru. Ea suplineste aportul de proteine pe care îl aduce consumul de carne.

• îmbunătăţeste tranzitul intestinal

• reduce nivelul de colesterol

• întăreste sistemul imunitar

Pudra de cânepă – elimină stresul şi ne menţine în formă.

Se consumă cu regularitate (o dată la două zile, în jur de 20 de grame, la micul dejun, amestecate cu fulgi şi lapte) pentru sănătatea pielii. Datorită aportului mare de acizi graşi, pudra de cânepă flexibilizează textura epidermei, regenerează celulele moarte, dar are şi proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene.

Şi încă ceva foarte important: cânepa are singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei.

Pudra de cânepă este, de asemenea, plină de nutrienți care moderează nivelul de zahăr din sange.

Contraindicaţii:

Pudra de cânepă nu are contraindicaţii, o putem consuma zinic fără să ne temem de reacţii adverse. Doza medie pentru un adult este de 2 linguri zilnic. Pentru a-i păstra toate proprietăţile, important este să nu o preparăm termic, ci să o punem direct în farfurie, în momentul servirii. Excesul de pudră de cânepă, în general, poate fi greu de digerat şi poate să creeze neplăceri dacă mâncăm mult dintr-o dată. Deoarece are valori energetice mari, persoanele care suferă de obezitate nu vor depăşi doza medie indicată.

Precizare:

Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs.

Proteine: 37 g 73%

Magneziu: 640 mg 160%

Grăsimi: 45 g

Zinc: 11.5 mg 77%

Carbohidrați: 7 g

Acizi grași saturați: 3 g

Fibre: 3 g 13%

Fier: 9.6 mg 53%


Stocuri pentru Hemp Powder

Gramaj Cod Produs Pret   Stoc  
180 g0000000013 10.00 in stoc

De asemenea, va recomandam

Ginger Powder - Produs nou

Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea și este considerat un aliat remarcabil pentru sănătate, putând trata multe afecţiuni şi oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca plantă medicinală încă din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice şi pentru a trata semnele de răceală şi gripă. Cercetările asupra ghimbirului au scos la iveală proprietăţi şi o eficienţă surprinzator de bună a ceaiului de ghimbir în tratarea cancerului de colon şi a celui ovarian. Ghimbir – beneficii şi proprietăţi curative Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Ghimbirul ajută la digestie fiind foarte eficient pentru o digestie sănătoasă, el acţionând prin descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul şi intestinele de gaze iar consumat sub forma de ceai sau cafea vegetala după mesele îmbelşugate este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei. Ghimbirul are efecte anti-ulcer Calmează greţurile matinale - Ghimbirul este cel mai bun remediu natural pentru greaţă, calmează greţurile matinale care apar la unele femei însărcinate. ATENTIE! În sarcină se consumă o cană de ceai de ghimbir la două zile. Este un remediu eficient, care poate să fie folosit în siguranţă de femeile însărcinate care se confruntă cu acest simptom neplăcut. Diminuează durerile menstruale Ghimbirul este un remediu natural şi foarte util în diminuarea durerile menstruale. Ghimbirul scade tensiunea relaxând vasele de sânge ce înconjoară muşchii, facilitând circulaţia sanguină în tot corpul. Ajută la prevenirea şi tratarea greţurilor cauzate de mişcare şi calmează ameţelile, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului, reduce riscul de boli cardiovasculare (AVC). Cel mai bun remediu impotriva vertijului asociat cu ginkgo biloba sau gotu kola. Ghimbirul ameliorează simptomele supărătoare ale afecţiunile respiratorii Ghimbirul este foarte eficient împotriva cancerului Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili duşmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral în leucemii.Extrasele de ghimbir stimulează imunitatea prin creşterea activităţii timusului şi splinei, precum şi producţia de fagocite. Şi în cancerul de sân este indicat consumul de ghimbir, care se pare că ar inhiba invazia, motilitatea şi aglutinarea celulelor canceroase. Tulburări sexuale Cercetatarile ştiinţifice efectuate asupra ghimbirului atestă faptul că această plantă aromatică este utilă persoanelor care suferă de tulburări sexuale. Potrivit specialiştilor, efectul „viagra” al ghimbirului poate îmbunătăţi viată sexuală, acesta acţionând asupra organelor genitale, îmbunătăţind circulaţia sangvină. Reduce inflamaţiile articulare şi durerile reumatice Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. De asemenea, dacă beţi o cană de ceai de ghimbir după ce aţi depus efort fizic, puteţi evita apariţia febrei musculare şi a durerilor de încheieturi, în general. În cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni. Scade nivelul colesterolului rău Studiile recente arată că ghimbirul scade nivelul colesterolului rău din organism, reducând riscul bolilor de inimă. Contribuie la o bună circulaţie a sângelui, printr-un complex optim de minerale şi aminoacizi, eficient în lupta cu bolile cardiovasculare. În plus, această plantă întăreşte imunitatea organismului, printr-o combinaţie de antioxidanţi care, în paralel, se dovedeşte eficientă şi în lupta cu colesterolul şi chiar în prevenirea cancerului. Ghimbirul are efecte analgezice puternice Este un bun remediu împotriva stresului și are efecte puternic analgezice. Precauţii şi contraindicaţii: Ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau plămânilor. Efectele secundare sunt rare şi apar atunci când se foloseşte fără discernământ sau se consumă în cantităţi mari, zilnic. Totuşi, există persoane sensibile, cărora le poate provoca arsuri la stomac. În cazul femeilor însărcinate, se recomandă prudenţă; se poate administra ghimbir, împotriva greturilor şi ameţelilor, dar nu pe termen lung. Persoanele cu pietre la fiere trebuie să se sfătuiască cu medicul înainte de a recurge la un tratamament cu ghimbir. Evitaţi să luaţi ghimbir, cu două săptămâni înainte de a suferi o intervenţie chirurgicală. Reacţii cu alte medicamente ale ghimbirului Ghimbirul poate prelungi starea de somn, dacă este luat împreună cu barbituricele. Consumul zilnic de ghimbir poate să intervină în absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile. Ghimbirul sporeşte puterea unor medicamente ca aspirina, clopidogrel (Plavix), ticlopidine (Ticlid), warfarin (Coumadin), fapt ce poate duce la apariţia unor hemoragii (stimulează circulaţia). Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Proteine: 8.98 g Mangan: 33.3 mg (1586%) Grasimi: 4.24 g Potasiu: 1320 mg (28%) Carbohidrati: 71.62 g Zinc: 3.64 mg (38%) Fibre: 14.1 g Vitamina B1: Thiamine (B1) 0.046 mg (4%) Zaharuri: 3.39 g Vitamina B2: Riboflavin (B2) 0.17 mg (14%) Minerale Vitamina B3: Niacin (B3) 9.62 mg (64%) Calciu: 114 mg (11%) Vitamina B5: Pantothenic acid (B5) 0.477 mg (10%) Sodium: 27 mg (2%) Vitamina B6: 0.626 mg (48%) Fier: 19.8 mg (152%) Vitamina B9: Folate (B9) 13 μg (3%) Fosfor: 168 mg (24%) Vitamina C: 0.7 mg (1%) Magneziu: 214 mg (60%)

pret: 12.00 RON
12
Lecithin Powder - Produs nou

Structura chimică a lecitinei Lecitina este o substanță naturală fosforată, din clasa lipidelor, care se găsește în special în creier, mușchiul cardiac, gălbenușul de ou. Este constituită din acid fosforic, glicerină, cholină și acizi grași. Lecitina are un rol important în formarea membranelor celulare. În mod natural are aspectul de ceară moale și este higroscopică. Lecitina se prepară și din uleiul sau făina de soia. Lecitina este o substanță asemănătoare grăsimilor care prin componențele sale, colina și inozitololul, deține roluri importante în organismul uman.Rolul cel mai cunoscut al lecitinei este cel din cadrul proceselor de memorie și învățare, însă lecitina mai deține și alte funcții importante în organism datorită uneia din componentele sale – colina. Deși o cantitate foarte mică de colină este sintetizată în ficat, pe această cale nu poate fi produsă o cantitate suficientă pentru necesitățile organismului, de aceea este important aportul de colină din alimentatie. Astfel colina din alimente va fi depozitată în ficat,creier și rinichi. Dintre funcțiile deosebit de importante ale colinei amintim doar câteva: -Sprijinirea sistemului enzimantic al ficatului, care detoxifică ficatul și elimină chimicalele poluante ale mediului precum și toxinele medicamentelor -Metabolismul grasimilor din ficat: colina este necesară pentru transportul trigliceridelor și a altor grăsimi din ficat în țesuturi -Sinteza acetilcolinei: Colina va fi transformată în creier și nervi în acetilcolina, cel mai important neurotransmitator, care transmite emoții și stări comportamentale în creier. Cauze ale deficitului de colină -Bolile cronice- cum ar fi bolile inflamatorii ale colonului , artrita măresc riscul pentru deficit de colină -Consumul de alcool- consumul regulat de alcool reduce nivelul de colină din organism -Probleme de digestive- persoanele care au o afecțiune a glandelor secretorii ale stomacului , preiau colina deficitar, și pot prezenta deficit de colină -Creșterea - în timpul sarcinii și alăptării este crescut necesarul de colină Urmările deficitului de colină -Risc crescut pentru cancer de ficat, depuneri de grăsime în ficat, deficiențe ale funcției rinichilor, deficiențe în creștere, tensiune mărită, deficit în procesele de memorie și învățare, infertilitate Care sunt rolurile importante ale colinei în organismul uman? Unul dintre cele mai importante roluri este dezintoxicarea ficatului și eliminarea medicamentelor și substanțelor chimice. Colina stimulează sistemul enzymatic al ficatului care vă dezintoxică ficatul și ajută la eliminarea medicamentelor, alcoolului și substanțele chimice din mediul înconjurator precum și metalele grele.De asemenea suplimentele de colină și lecitină pot sprijini ficatul în cadrul proceselor de vindecare în urma unor infecții virale cum ar fi hepatita sau ciroza hepatică. Funcțiile creierului sunt sprijinite prin aportul suplimentelor de colină și lecitină din creier, acetilcolina ia parte la procesul de memorare a amintirilor și ambele substanțe fac posibilă creșterea capacitatii de efort intelectual. Chiar și în cadrul bolii Alzheimer aportul de colină poate ajuta la diminuarea simptomatologiei datorită creșterii nivelului de acetilcolina. Suplimentele alimentare care conțin colina mai au un rol secundar deloc de neglijat și anume micșorarea nivelului de trigliceride și a colesterolului total și LDL, precum și creșterea nivelului de HDL Colesterol, prin această acțiune se realizează scaderea riscului pentru arterioscleroză. In concluzie, pentru creșterea și menținerea nivelului de colină din organism este recomandat consumul de alimente care conțin aceste substanțe în mod predominant cum ar fi: ficatul și carnea de vită, ouă, alune, conopidă și lapte, dar și aportul suplimentar prin folosirea unor suplimențe nutritive de calitate care conțin min. 1000 mg de lecitină de extracție vegetală - a se vedea produsele Laboratoarelor Merlin. Acest consum suplimentar este recomandat atât persoanelor care trec printr-o perioadă solicitantă din punct de vedere intelectual (sesiune, examene etc.) dar și persoanelor în vârstă care doresc să își mențină mult timp funcția creierului intactă. Lecitina ne ajută și la slăbire Lecitina ne poate ajuta și să slăbim, datorită capacității sale de a sparge grăsimile în molecule mai mici. Astfel, organismul poate utiliza acești acizi grași pentru energie în loc să-i folosească în stocarea de grăsime. Lecitina poate preveni calculii biliari, după cum arată anumite cercetări citate de Huntington College of Health Sciences. Lecitina – Beneficii pentru sănătate Studiile au demonstrat că ajută la îmbunătățirea memorie și concentrării și poate chiar ajuta la prevenirea Alzheimer-ului. Ajută la prevenirea aterosclerozei, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, intervine în funcțiile creierului și ajută la absorbția tiaminei (vitamina B1) în ficat și a vitaminei A în intestine. Lecitina din ou poate fi bună pentru cei care sufera de SIDA, herpes, sindrom de oboseală cronică și dereglări imunitare asociate îmbătrânirii. Studii recente au demonstrat că acționează mai bine la persoanele cu aceste boli decât o face varianta din soia. Observații: Suplimentarea este în general considerată sigură. Dar prea mult din orice poate fi întotdeauna o problema. Doze foarte mari de lecitină pot induce anumite reacții adverse cum ar fi: provocarea transpirației, greață, vărsături, balonare și diaree. Contraindicații: Datorită conținutului de colină, care stimulează creierul, persoanele care suferă de tulburare bipolară sau depresie, sau alte probleme neurologice, nu ar trebui sa ia orice tip de lecitină sau colină fără a consulta în prealabil un medic specialist. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale: Grăsimi: 88 g Grăsimi nesaturate: 12 g Carbohidrați: 8 g Grăsimi polisaturate: 30 g Grăsimi saturate: 12 g Fosfolipide: 77%

pret: 17.00 RON
17
Baobab Milk - Produs nou

Baobab-ul (Adansonia Digitata) este un copac african, venerat de mii de ani de localnici care îl numesc "Copacul vieții". Pudra de baobab se formează în interiorul fructului cu coajă tare, de mărimea unei nuci de cocos. Pudra se deshidratează natural, astfel că produsul de față nu a fost procesat prin extracție la cald sau prin înghețare. Pudra are o culoare gălbuie și are un gust unic, puțin acrișor, pe care majoritatea îl descriu ca o combinație între caramel, pară, vanilie și grapefruit. BENEFICII ASUPRA SĂNĂTĂȚII Pudra de baobab este recunoscută pentru conținutul său foarte ridicat de vitamina C, aproape 300 mg de vitamina C la 100 g de fruct, adică de 6 ori mai mult decât într-o portocală. Pe lângă vitamina C, pudra de baobab conține și vitamina B2 (riboflavina) și vitamina B3 (niacina sau vitamina PP). Pudra de baobab este foarte bogată în antioxidanți, având un coeficient de anihilare a radicalilor liberi egal cu cel al fructelor goji berries și de 3 ori mai mare decat cel al afinelor. Dincolo de continutul nerivalizat de vitamina C și puterea sa antioxidantă, pudra de baobab conține mai mult calciu decât laptele, mai mult fier decât carnea roșie, mai mult potasiu decât 1 banana și mai mult magneziu și calciu decât spanacul. Pudra de baobab conține mai multe fibre decât alte fructe (mere, piersici, caise, banane). Un aport adecvat de fibre alimentare ajută la menținerea sănătății tractului digestiv și scade nivelul colesterolului total și LDL. Responsabilă pentru acest lucru este pectina - una din sursele de fibre din baobab. Tot aceasta s-a dovedit a spori bacteriile probiotice de la nivelul intestinului gros. - revitalizează și îmbunătățește capacitatea organismului de a transforma mâncarea în energie (vitamina C și acidul malic); îmbunătățește sistemul imunitar (vitamina C); promoveaza sănătatea sistemului digestiv (fibre); promovează sănătatea sistemului nervos (potasiu); optimizează absorbția fierului (fier vitamina C). Baobab-ul este numit şi "Copacul vieţii"! Trunchiul său poate ajunge la 9 metri în diametru, este fibros şi umed. Fructele au o coajă tare şi ating mărimea unei nuci de cocos. Pudra de baobab se formează în interiorul lor, printr-un proces natural de deshidratare, astfel încât, la recoltare, se păstrează nealterate. Baobabul este şi o sursă de fibre, de ulei vegetal, de coloranţi şi combustibil. Pudra de baobab are o culoare gălbuie şi un gust puţin acrişor, descris de mulţi drept o combinaţie între caramel, grapefruit şi pepene galben. Uniunea Europeană a autorizat acest produs în anul 2008. Specialiştii în nutriţie îl recomandă copiilor, persoanelor active şi celor aflate în convalescenţă. Pudra de baobab se poate amesteca în limonadă, apă, în ceai, sucuri de fructe, în cereale sau în iaurt. Aceasta conţine 14 vitamine şi minerale esenţiale, şi are una dintre cele mai ridicate puteri antioxidante comparativ cu alte fructe, după cum susţin specialiştii. Acest praf ar avea în componenţă de 6 ori mai multă vitamina C decât o portocală şi mai mult calciu decât laptele. Bate şi fierul dintr-o roşie şi înmagazinează mai mult potasiu decât banana sau mai mult magneziu decât spanacul. Intrece alte fructe şi la cantitatea de fibre conţinută şi are efect anti-îmbătrânire. Specialiştii mai spun despre pudra de baobab că are un coeficient de anihilare a radicalilor liberi de 2 ori mai mare decât rodiile şi de 3 ori peste afine. Dacă nu aţi mai consumat până acum, recomandat ar fi să începeţi cu doze mici şi chiar să întrebaţi medicul dacă aveţi probleme de sănătate. Așadar, pudra de baobab este foarte bună pentru imunitate și împotriva răcelilor, datorită conținutului ridicat de vitamina C. Până acum am folosit pudra de baobab doar în suc, dar se mai poate adăuga atât la limonadă, cât și la sosurile picante, accentuand gustul. Sau îl puteți utiliza pentru a îngroșa unele compoziții, pentru că are un procent ridicat de pectină (25%). Mod de preparare și consum: Amestecați 5 grame de produs cu băuturile sau iaurturile preferate. Contraindicații: nu există. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Vlaori Nutritionale Grăsimi: 0.3 g Proteine: 3.6 g Carbohidrați : 26.1 g Fibre: 50 g Calciu: 320 mg Zaharuri: 18 mg Sodiu: 1.85 mg Potasiu: 2150 mg Magneziu: 148 mg Vitamina C: 120 mg

pret: 26.00 RON
26
Maca Powder - Produs nou

Informații generale despre maca Maca este o plantă răspândită în Peru, Bolivia, Paraguay, Argentina. Numele științific este Lepidium meyenii; uneori denumită și ginseng peruvian, deși nu face parte din aceeași familie cu ginsengul, fiind un reprezentant din familia muștarului. Maca este un cocteil de vitamine A, B1, B2, B5, B12, C, D și E, oligoelemente: calciu, mangneziu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, cositor, aluminiu, zinc, bismut, fosfor, iod și fier, deasemenea maca conține aminoacizi, acizi grași, saponină, tanin, estreri, macamidă (tip special de amidă), flavonoizi, ce imbunătățesc funcțiile corpului și un concentrat de ingrediente active (glucosinolați): izocianați, care conferă proprietăți de tonifiere, anti-stres și afrodisiace. Maca este, de asemenea, o sursă bogată de steroli vegetali, incluzând sitosterol, campestrol, ergosterol, brasicasterol, și ergostadienol - 19 aminoacizi, acizi grași precum acidul linoleic (omega 3) și acidul oleic (omega 9). Din punct de vedere al conținutului de minerale, maca depașește în valoare cartofii și morcovii. Utilizări terapeutice și beneficii Maca are proprietăți fungistatice, bacteriostatice, anticarcinogene, antioxidante, îmbunătățind per total nivelul energetic, rezistența la stress, memoria și învățarea, permite menținerea dinților sănătoși și asigură rezistența oaselor. - Proprietăți adaptatogene –planta maca are proprietăți adaptogene. Plantele adaptogene ajută la creșterea rezistenței organismelor la stress, indiferent dacă stresul este de natura fizică sau emoțională. Integratorii naturali din plante ajută la normalizarea funcțiilor corpului, în special, funcția endocrină a glandei suprarenale. - Hormonal natural – Sistemul nostru endocrin (glandular) controlează și reglează activitățile organismului prin eliberarea de hormoni care influențează și toate funcțiile organismului. Rădăcina de maca este un puternic hormon natural. Concentrația mare de nutrienți alimentează direct sistemul endocrin și creaza condiții de funcționare a acestuia. Rădăcina de maca are reputația de aliment energizant, este eficace în restabilirea funcției suprarenalei, normalizarea funcțiilor tiroidei și pancreasului, tratează hipoglicemia, crește imunitatea mediată de timus și optimizează activitatea hormonilor reproducători. - Creșterea libidoului - Utilizarea de maca pentru a stimula apetitul sexual este în creștere, atât bărbații cât și femeile descoperind beneficiile sale. - Ușurează simptomele menopauzei - Cercetătorii au constatat că, la femeile care au luat suplimente de maca, simptomele asociate cu menopauza, cât și cu sindromul premenstrual s-au ameliorat. La femeile care folosesc această plantă medicinală sunt mai rare bufeurile, schimbările de dispoziție și transpirațiile nocturne. - Energie crescută - La fel ca alte plante adaptogene, maca determină în mod natural stimularea glandei suprarenale și crește totodata energia. Plantele adataptogene susțin glandele suprarenale și nu provoacă epuizare ca alte stimulente ale SNC, cum ar fi cofeina. Totodată s-a demonstrat că maca crește vitalitatea și rezistența organismului. - Simptomele disfuncției sexuale - Diversele simptome ale disfuncției sexuale, la bărbați și femei, pot fi ameliorate cu maca. Studiile clinice arată că maca îmbunătățește producția de spermă, motilitatea și volumul lichidului seminal la barbați, crește libidoul la ambele sexe. Crește sensibilitatea țesutului erectil și, de asemenea, îmbunătățește starea de spirit, reduce anxietatea, ambii factori având un efect pozitiv asupra dorinței sexuale. Acesta este motivul pentru care rădăcina de maca este uneori menționata ca "viagra naturală". - Creșterea masei musculare - Cercetătorii au descoperit că sportivii folosesc rădăcina de maca ca o alternativă naturală a steroizilor anabolizanți utilizați pentru creșterea masei musculare. Medicii au constatat că maca nu conține substanțe chimice sau alte toxine care interferează cu producția de hormoni din organism, ceea ce o face un produs eficient pentru dezvoltarea masei musculare. Maca este folosită și ca o alternativă sănătoasă la steroizii uțilizati pentru creșterea performanțelor atletice. - Hipertensiune arterială - Reduce tensiunea arterială diastolică, fiind benefică pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Maca este folosită în boala Alzheimer (AD) ca un stimulant cerebral. - Menopauza - Pentru femeile care nu sunt la menopauză, dar suferă de dereglări ale ciclului mestrual maca s-a dovedit benefică. - Beneficii diverse - Extractul de maca protejează împotriva iradierii cu raze UV. De asemenea, la cei care suferă de stări depressive, maca îmbunătățește rezistența la stress și scade anxietatea. Maca are un rol important în îmbunătățirea calității spermei, întărirea oaselor și a sistemului imunitar. Doza zilnică de maca (Mod de preparare și consum) Rădăcina de maca este utilizată ca aliment. Poate fi inclusă în dieta regulată, fiind un reglator natural al poftei de mâncare. Ca supliment alimentar pentru preparare, se utilizează o formulă certificată. Nu depășiți consumul a 4 grame zilnic. Doza ce se dorește a fi utilizată este cea recomandată de medic. Contraindicații: Ca adaptogen, rădăcina de maca nu produce efecte negative asupra organismului atunci când este consumată în dozele recomandate.Nu se recomandă utilizarea rădăcinii de maca în timpul sarcinii și alăptării. Efecte adverse la copiii mici, la femeile însărcinate, care alăptează sau la persoanele cu boli hepatice sau renale nu au fost stabilite. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale: Protein 1–1.4 g Amino Acids Minerals Carbohydrates: 6–7.5 g Alanine: 63.1 mg Calcium: 25 mg Fats (lipids): 220 mg Arginine: 99.4 mg Copper: 0.6 mg Fiber: 850 mg Aspartic acid: 91.7 mg Iron: 1.5 mg Ash: 490 mg Glutamic acid: 156.5 mg Iodine: 52 mcg Sterols: 5–10 mg Glycine: 68.3 mg Manganese: 80 mcg Calories: 32.5 Histidine: 41.9 mg Potassium: 205 mg HO-Proline: 26.0 mg Sodium: 1.9 mg B2: 39 mcg Isoleucine: 47.4 mg Zinc: 380 mcg B6: 114 mcg Leucine: 91.0 mg Linoleic: 72 mcg C: 28.6 mg Lysine: 54.5 mg

pret: 50.00 RON
50