Izvorul_Tineretii
0
x produse
0.00RON

Ganoderma Powder

42
Pret: 42.00 RON
Adauga cantitate dorita:
Distribuie:

Regina plantelor

În medicina tradiţională chineză ganoderma este considerată un ''elixir al nemuririi'', având capacitatea de a creşte longevitatea şi de a vindeca numeroase boli. În China este utilizată de peste 4000 de ani, fiind folosită în tratamentul cancerului, tulburărilor hepatice, hipertensiunii arteriale şi altor maladii. Ganoderma lucidum este o ciupercă din clasa Basidiomycetes, care are în compoziţie peste 200 de substanţe bioactive, ea fiind studiată de oamenii de ştiinţă datorită efectelor farmacodinamice deosebite. Ganoderma este considerată o plantă Rasayana (reîntineritoare) care creşte longevitatea, reduce oboseala mentală şi fizică, menţine vitalitatea organismului, susţine şi modulează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte performanţele organismului.

Ganoderma Lucidum, cunoscuta si sub numele de Reishi si Ling Zhi, este o ciuperca cu efecte miraculoase in sanatatea omenirii. Este folosită în Japonia si China de mai bine de 2000 de ani, fiind considerată cea mai veche ciupercă folosită în medicină. În antichitate, la tratamentele cu ciuperca Ganoderma aveau acces numai împărații si cei din vițele regale. În scrierile cele mai vechi din țările asiatice, această ciupercă apare pe primul loc ca și importanță în fitoterapie, înaintea Ginseng-ului.

ACŢIUNI MAJORE: antitumoral (induce apoptoza celulelor tumorale şi inhibă angiogeneza), radioprotector, anti-androgenic (prin inhibarea 5-α-reductazei şi blocarea receptorilor androgeni), imunomodulator, antiviral (prin stimularea producerii de interferon), stimulent al circulaţiei periferice şi cerebrale, hepatoprotector, antioxidant, îmbunătăţeşte oxigenarea ţesuturilor, măreşte longevitatea.

ALTE ACŢIUNI: antiinflamator, analgezic, hipolipemiant, slab hipoglicemiant, hipotensiv uşor, antitrombotic, antibacterian.

Indicații

Se utilizează ca adjuvant în: tumori cu diferite localizări, hipertrofie benignă de prostată, hepatite cronice virale, ciroză hepatică, afecţiuni generate de scăderea imunităţii, regenerator post chimio-terapie şi cobalto-terapie, insuficienţă circulatorie cerebrală şi periferică, tulburări de memorie, afecţiuni cardiace şi în geriatrie.

Ganoderma Lucidum:

-Este non-toxică și nu produce efecte adverse.

-Luată cu regularitate, poate aduce organismul în starea lui inițială, făcând organele să funcționeze normal.

-Reglează și modelează sistemul imunitar.

-Este cel mai puternic antitumoral.

Beneficii ale ciupercii Ganoderma Lucidum:

Compoziția primară a ganodermei este alcătuită dintr-un complex de carbohidrați - polizaharide, proteine, aminoacizi. Polizaharidele descoperite în Ganoderma sunt solubile în apa, și au un puternic efect de reducere a tumorilor, de reducere și reglare a tensiunii arteriale, și de reglare a sistemului imunitar.

Un alt important component activ al Ganodermei este acidul ganoderic. Studiile efectuate arată că acizii ganoderici ajută la vindecarea alergiilor prin inhibarea eliberării de histamină, îmbunătățește oxigenarea organismului și îmbunătățește funcțiile ficatului. Acești acizi au un gust amar, și nivelul lor poate fi ușor recunoscut după gust în componența produsului. Consumul regulat de Ganoderma poate îmbunătăți substanțial sistemul nostru imunitar, ajută la circulație, și în general ne furnizează o stare de sănătate mai bună. Este un adevarat tonic general pentru organism. De asemenea Ganoderma mai este recomandată și în anxietate, hipertensine arterială, hepatită, bronșită, insomnie, ast.

Ganoderma este un concept nou în România, care, cu siguranță, va deveni foarte popular datorită proprietăților și calităților acesteia. De fapt, Ganoderma este o ciupercă, ce poate fi disponibilă în mai multe culori, însă cea roșie este considerată a fi superioară. Ganoderma este un medicament minune, denumită și “Ciuperca Magică“ în Taiwan, China și Japonia. Aceasta mai poartă și denumirea de “planta tinereții“ sau “elixirul eternității“ datorită proprietăților ei miraculoase și efectelor sale benefice asupra organismului.

Această ciupercă este atât de populară deoarece conține mai mult de 200 de substanțe active care ajută organismul în nenumărate feluri. Această ciupercă medicinală, Ganoderma conține polizaharide, adenozine și triterpenoide, precum și germaniu organic, astfel încât este un puternic imunostimulent, reduce colesterolul, tratează bolile de piele și întinerește tenul și organismul. Mai mult decât atât, Ganoderma are un rol esențial în buna funcționare a organismului, deoarece reface funcțiile ficatului și pancreasului, ajută la buna funcționare a glandelor renale, organismul va avea capacitatea de a se reface rapid și de a se vindeca, previne senilitatea și bolile asociate bătrâneții, previne alergiile și luptă cu succes împotriva cancerului.

Mai mult decât atât, cercetările științifice au demonstrate că Ganoderma poate ajuta în tratează cancerului și oprește metastazele, elimină durerile cauzate de cancer și sporește eficiența medicamentelor anticanceroase.

Ce tratează Ganoderma?

Nu degeaba Ganoderma este denumită ciuperca minune, deoarece are multiple întrebuințări și numeroase efecte pozitive asupra organismului. Așadar, fiind un medicament natural fără efecte secundare (doar în cazul consumului prelungit de Ganodermă și fără avizul și sfatul vreunui medic s-au semnalat amețeli, dureri de cap și de stomac sau diaree), Ganoderma are o arie largă de acoperire și tratează un spectru larg de boli. La începutul curei cu Ganoderma, în prima săptămână, aceasta depistează bolile ce atacă organismul și a toxinelor prezente în corp. Apoi, Ganoderma începe să acționeze eliminând toxinele și purificând organismul. Ganoderma este ideală pentru eliminarea excesului de acid uric și lactic, eliminând totodată toxinele din corp și grăsimile provocate de colesterol. După ce s-a produs detoxifierea organismului, Ganoderma acționează pentru a regla starea de bine din organism și acționează pentru fortifierea, reîntinerirea și menținerea unui nivel optim de funcționare al organismului.

Ganoderma vindecă complet durerile de cap și de umeri cauzate de hipertensiune, ajutând la îmbunătățirea presiunii și circulației sangvine și de asemenea, această ciupercă minune reduce atât presiunea sistolică cât și pe cea diastolică.

Ganoderma trebuie consumată de cardiaci deoarece tratea

ză bolile de inimă, obstrucțiile vasculare cerebrale, previne infarctul miocardic, apoplexia cerebrală și anghina pectorală.

Cu ajutorul Ganodermei puteți trata bolile de ficat și de pancreas, determinând revenirea funcțiilor acestor organe la normal și obținerea unor efecte pozitive, precum și bolile digestive. Ulcerul gastric și duodenal sau gastrita pot fi ușor tratate cu ajutorul Ganodermei. Pacienții care suferă de ulcer și și-au pierdut pofta de mâncare, se simt slăbiți, au dureri mari, pot urma un tratament cu Ganoderma pentru a vedea îmbunătățiri semnificative.

Mai mult decât atât, Ganoderma tratează reumatismul, bolile renale, diabetul și bolile de piele, precum și durerile asociate menopauzei și mevă confruntați cu dificultăți de concentrare sau chiar cu pierderi de memorie.

Poate cea mai importantă funcție a Ganodermei este aceea că previne, tratează și chiar vindecă cancerul. Ganoderma conține polizaharide și germanium, substanțe anti cancerigene care fortifică sistemul imunitar și opresc metastaza cancerului, dar și previn apariția acestei boli. De asemenea, Ganoderma elimină formațiunile canceroase, ușurează durerile insuportabile ale pacienților ce se află în fază terminală și tratează toate tipurile de cancer, precum cel mamar, esofagian, intestinal, de colon sau uterin. În concomitență cu consumul de Ganoderma, se recomandă un stil de viață și un regim alimentar echilibrat, lipsit de stres și alți factori nocivi precum tutunul, alcoolul sau cafeaua consumate în cantități mari. Ganoderma este un tratament naturist care merită încercat. Toate persoanele pot consuma Ganoderma, de la copii ce au depășit vârsta de 10 ani, până la adulți, bătrâni sau femei însărcinate.

Ganoderma ajută în mod considerabil la vindecarea următoarelor boli și afecțiuni:

1. CANCER: Consumată preventiv, Ganoderma ajută la reducerea riscului apariţiei cancerului sau în cazul în care această boală s-a declanşat, este una dintre armele cele mai eficiente în distrugerea celulelor cancerigene. Ganoderma conţine mai mult de 154 de tipuri de antioxidanţi ce au efecte uimitoare asupra tratării acestei boli.

2. BOLI CARDIACE: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea bolilor cardiace şi a atacului cerebral. Are efecte de echilibrare a presiunii arteriale, de îmbunătățire a circulației, de scădere a nivelelor de grăsime din sânge şi de evitare a arterosclerozei, deoarece conține adenozină şi triterpenoide naturale.

3. REMEDIU ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE: Ganoderma conţine o mare cantitate de antioxidanţi precum polifenoli, flavonoide, vitamina C, etc. care luptă împotriva radicalilor liberi, iar germaniul organic ajută la oxigenarea celulară, ceea ce determină combaterea efectelor îmbătrânirii şi asigură longevitatea organismului..

4. PIERDERE ÎN GREUTATE: Ganoderma ajută corpul să piardă în greutate, arde depozitele de grăsimi şi este un stimulent natural al metabolismului datorită sinergiei compușilor săi.

5. ENERGIZARE: Ganoderma îmbunătățește nivelele de energie atât a corpului cât şi a minţii deoarece germaniul organic conţinut de ciupercă ajută la o oxigenare mai bună a celulelor, crescând nivelul global de energie al organismului.

6. REGENERAREA PIELII: Antioxidanţii conţinuţi de Ganoderma protejează pielea efectele dăunătoare ale radicalilor liberi care cauzează apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii. Ganoderma ajută de asemenea în cazul apariției cancerului de piele.

7. ARTRITĂ: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea, reducerea riscului şi combaterea artritei reumatoide datorită sinergiei triterpenoidelor, germaniului organic şi a imunomodulatoarelor care permite controlul inflamaţiilor şi echilibrarea sistemului imunitar.

8. SISTEMUL OSOS: Datorită prezenței calciului şi a vitaminei D, pe lângă compușii care ajută la absorbția calciului se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului osos, iar consumul zilnic de Ganoderma ajută la menţinerea densităţii osoase.

9. COLESTEROL: Ganoderma ajută la reducerea nivelului de colesterol şi îmbunătățește de asemenea proporția dintre colesterolul bun (HDL) şi cel rău (LDL), reducând nivelul colesterolului rău datorită prezenţei triterpenoidelor şi a adenozinei.

[0. OBEZITATE: Ganoderma ajută la prevenirea obezităţii şi la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este foarte puţin probabil ca persoanele care au o dietă sănătoasă, fac exerciţii fizice în mod regulat şi consumă ciuperca Ganoderma să devină obezi.

11. DIABET: Ganoderma îmbunătăţeşte metabolismul şi previne apariţia creşterilor bruşte a nivelului de zahăr din sânge, echilibrând metabolismul general al organismului.

12. REGLEAZĂ NIVELUL DE ZAHĂR DIN SÂNGE: Zahărul din sânge tinde să crească odată cu vârsta, însă polifenolii şi polizaharidele conținute de ciuperca Ganoderma ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

13. REGLEAZĂ PRESIUNEA SANGUINĂ: Ganoderma ajută la reducerea presiunii sanguine datorită purificării sângelui şi elasticizării arterelor şi a vaselor de sânge.

14. GASTRITĂ: Datorită compuşilor extraordinari pe care îi conţine ganoderma, aceştia luptă în mod eficient împotriva Helicobacter Pylori, bacteria care inflamează mucoasă intestinală şi duodenul. Mai mult chiar, celulele stomacului funcţionează mai bine datorită sinergiei compuşilor care controlează secreţia de acid gastric.

15. CONSTIPAŢIE: Datorită cantităţii mari de fibre nesolubile precum hemiceluloza conţinută de ganoderma, colonul funcţionează în mod adecvat. Aceste fibre îmbunătăţesc funcţiile digestive şi permite eliminarea toxinelor şi a compuşilor dăunători pentru corp.

16. ALZHEIMER: Ganoderma ajută în mod eficient la îmbunătăţirea memoriei şi cu toate că încă nu se cunoaşte un tratament pentru vindecarea maladiei Alzheimer, ciuperca Ganoderma ajută la încetinirea procesului de reducere a acetilcolinei din creier, care este cauza apariţiei acestei maladii.

17. PARKINSON: Antioxidanţii conţinuţi de Ganoderma ajută la prevenirea distrugerii celulor creierului, care este una din cauzele apariţiei bolii Parkinson. Dacă se consumă Ganoderma în mod regulat, este foarte puţin probabil ca această boală să apară.

18. DEPENDENŢE: Prin efectul sinergic al compuşilor precum germaniul organic şi al antioxidanţilor, se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos, consumul de Ganoderma fiind de un real folos în controlarea şi stoparea dependeţelor nocive pentru organism.

19. MIGRENE: Compuşii care relaxează sistemul nervos, împreună cu triterpenoidele care controlează apariţia durerilor şi a inflamaţiilor, ajută la controlarea şi combaterea, într-un mod foarte eficient a migrenelor şi cefaleelor.

20. BOLI HEPATICE: Datorită proprietăţilor sale antifibrotice şi imunologice, ciuperca Ganoderma, prin sinergia compuşilor săi, acţionează în mod eficient asupra ficatului, ajutând la prevenirea unei proaste funcţionări a acestui organ extrem de important.

21. BOLI RENALE: Studii ştinţifice realizate în Japonia demonstrează că ciuperca Ganoderma are un efect puternic asupra îmbunătăţirii funcţiei rinichilor. Atât în cazul nefritei cât şi a insuficienţei renale s-a demonstrat că sinergia compuşilor din Ganoderma controlează şi combate problemele de acest tip.

22. TOXINFECŢII ALIMENTARE: Polizaharidă numită Lentinan care se găseşte în ciuperca Ganoderma poate ajuta corpul să distrugă bacteriile care cauzează toxinfecţiile alimentare şi de asemenea distruge toxinele produse de aceste bacterii.

23. IMUNITATE: Polifenolii, flavonoidele, Beta glucanul şi în principal Lentinanul care se găsesc în compoziţia ciupercii Ganoderma ajută la stimularea sistemului imunitar, întărind organismul în lupta sa contra infecţiilor.

24. GRIPĂ ŞI RĂCEALĂ: Consumul regulat al ciupercii Ganoderma ajută la evitarea gripei şi a răcelilor, datorită sinergiei compuşilor săi care îmbunătăţesc în mod considerabil sistemul imunitar.

25. ASTM: Proprietăţile antiinflamatorii ale triterpenoidelor şi ale germaniului permit relaxarea muşchilor care susţin tuburile bronhiale, reducând severitatea episoadelor de astm. Pe lângă efectul imunomodulator al compuşilor din Ganoderma, se evită de asemenea apariţia stărilor de agitaţie.

26. HERPES ŞI ALTE VIRUSURI: Ciuperca Ganoderma, datorită compuşilor săi care întăresc sistemul imunitar şi a germaniului care creşte producţia de interferon este de un real folos atât în prevenirea cât şi în tratarea herpesului şi a altor virusuri precum tipurile de hepatită, papiloma, HIV, etc.

27. ALERGII: Prezenţa triterpenoidelor precum a acidului ganoderic are efecte antihistaminice care diminuează alergiile. Atunci când există alergii, trebuie luat în considerare un consum regulat al ciupercii Ganoderma.

28. BOLI AUTOIMUNE: Datorită efectului Lentinanului şi a altor polizaharide precum beta-glucan se regularizează funcţia sistemului nostru imunitar, combătând astfel bolile precum psoriazis, vitiligo, lupus, artrită, etc.

29. HIV (SIDA): Cercetătorii din Japonia au demonstrat că lentinanul din ciuperca Ganoderma îmbunătăţeşte în mod remarcabil sistemul imunitar şi ajută la reducerea atacului virusului HIV asupra celulelor sănătoase ale sistemului imunitar, ceea ce are ca efect faptul că consumul de Ganoderma poate ajuta la stoparea virusului HIV.

30. STRES: Efectele combinate ale compuşilor Ganodermei permit relaxarea sistemului nervos şi ajută la reducerea stresului şi a anxietăţii, care constituie principalii factori de risc ai bolilor lumii moderne.

Contraindicații și precauții

Nu se consumă de catre persoanele cu alergie la Ganoderma, intoleranţă la lactoză. Se recomandă prudenţă şi ajustarea tratamentului în caz de asociere cu tratamente anticoagulante. În sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului.

Precizare:

Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs.

Proteine: 50g

Fier: 18g

Grasimi: 12g

Fosfor: 1420mg

Saturate: 1,2g

Magneziu: 865.5mg

Polinesaturate: Omega 6: 6,6g Omega 3: 2,4g

Vitamine

Mononesaturate Omega 9: 1,8g

Vitamina B1: 1.02 mg

Carbohidrati: 26g

Vitamina B2: 0.26 mg

Fibre: 21g

Vitamina B3: 34.6 mg

Zaharuri: 5g

Vitamina B6: 0.33 mg

Minerale

Vitamina gamma E: 3.66mg

Calciu: 140mg

Vitamina alfa E: 0.33mg

Sodium: 110mg


Stocuri pentru Ganoderma Powder

Gramaj Cod Produs Pret   Stoc  
180 g0000000017 42.00 in stoc

De asemenea, va recomandam

Yacon Powder - In curand

Yacon este o plantă perenă din regiunea andină. Ea este cultivată și crescută pentru rădăcina sa crocantă, tuberculară, cu gust dulce. Gustul său este o combinație de măr cu pepene. De aceea se mai numește "mărul pământului". Conținutul rădăcinii de yacon este format mai ales din apă și fructo-oligozaharide. Deși rădăcina de yacon are gust dulce, dulceața sa provine din inulină, care este un zahar nedigerabil. Așa se face că rădăcina de yacon conține mai puține calorii decât alte alimente la fel de dulci. Pudra noastră organica crudă de yacon este un îndulcitor cu un conținut scăzut de calorii, cu indice glicemic scăzut, care are un gust foarte placut și ajută la menținerea stabilă a nivelului zahărului din sânge pe parcursul întregii zile. Pudra de yacon este o sursă unică de Fructooligozaharide (FOS), un tip de zahăr care se descompune greu și trece prin corp fără a fi absorbit. Pulberea de Yacon este un extract liofilizat, certificat organic obținut din frunzele plantei. Efecte benefice asupra sănătății Deși o mulțime de studii se află încă în plină desfășurare, se pot menționa printre posibilele ei efecte benefice asupra sănătății următoarele: • Indicele glicemic foarte scăzut • Folosirea posibilă în impulsionarea energiei și a metabolismului corporal • Posibilul efect asupra scăderii nivelului colesterolului • Posibila eficiență în normalizarea nivelului zahărului din sânge • Posibila acțiune eficientă asupra reducerii tensiunii arteriale • Conține antioxidanți, despre care studiile au demonstrat că pot distruge radicalii liberi • Poate ajuta la reducerea riscului de osteoporoza • Conține compuși despre care studiile au demonstrat că pot deține proprietăți probiotice și antioxidante • Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei • Poate fi eficientă în stimularea corpului pentru a descompune excesul de celule grase • Poate fi utilă în stimularea absorbției de calciu și de magneziu • Conține compuși care ar avea proprietăți naturale antibacteriene și anti-fungice • Poate îmbunătăți eliminarea toxinelor din organism • Poate ajuta la reducerea riscului de arteroscleroza • Poate fi benefică în reducerea riscului de cancer de colon • Conținutul ridicat de inulină, un zahăr complex care se descompune încet în fructooligozaharide (FOS). Minunatele beneficii ale yaconului au fost descoperite de peruani vechi și confirmate de știința moderna. În prezent Yaconul a caștigat popularitate fiind consumat în Japonia, Europa si America. Acțiunea hipoglicemianta a frunzelor de yacon a fost demonstrată concret, într-un studiu de laborator efectuat de către cercetatorii din Argentina. În America de Sud, ceaiul de frunze de yacon a fost mult timp folosit ca un remediu pe bază de plante pentru diabet zaharat și hipertensiune arterială. Cercetarile moderne au indicat faptul că frunzele yacon, sunt eficiente la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Frunzele de Yacon au un conținut mare de oligofructoza, substanță cu proprietăți și acționare asemănătoare cu insulina pentru organism. Studiile moderne sugerează de asemenea, că frunzele de yacon sunt benefice pentru cei cu hipertensiune arterială ridicată, având o puternică acțiune antioxidantă. Yaconul subțiază sângele și poate scădea tensiunea arterială până la 10 procente. Substanțele din Yacon scad colesterolul și descurajează formarea cheagurilor. Frunzele de yacon stimulează și ajută organismul să spargă celulele grase, impiedicând astfel depunerile de colesterol la nivelul pancreasului și ficatului. Frunzele de yacon conțin prebiotice cu efecte benefice asupra florei intestinale. Efectul prebiotic reprezintă creșterea activității bacteriilor benefice prezente la nivelul intestinelor. Prebioticele stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice ca bifidobacteria, lactobacillus și astfel impiedică dezvoltarea bacteriilor patogene. Recomandări: ● normalizează nivelul zahărului din sânge (efect hipoglicemiant); ● reduce tensiunea arterial; ● bune proprietăți antioxidante; ● reduce riscul de ateroscleroză; ● reduce riscul de osteoporoză; ● protejează și fortifică ficatul și pancreasul; ● proprietăți naturale antibacteriene și antifungice; ● efect benefic prebiotic; ● efect imunostimulator, etc. Din aceste motive, pulberea din frunze yacon a câștigat o mare popularitate, fiind utilizată ca un ajutor natural în dietă. Mecanismul de acțiune al acestor frunze este asemănător insulinei, pentru modul în care afecteaza metabolismul glucozei. Informații nutriționale generale: frunzele de Yacon conțin o multitudine de substanțe ca: vitamine, minerale, glucoză, fructoză, zaharoză, inulină, amidon, acid clorogenic, acid ferulic, acid cafeic, lactonă, triptofan, enhidrin, uvedalin, etc. Mod de utilizare: Doza medie recomandată : 1/2 lingurită (3-5gr)/ x 1-2/zi , pulberea se consumă dizolvată într-un pahar cu apă, sau în sucuri proaspete de legume-fructe. Pulberea poate fi adăugată și în salate sau alte preparate crude. Poate fi mixată în batoanele energizante facute în casă. Deși puteți adăuga această pudră într-o mulțime de rețete, e bine de știut că persoanele dedicate mâncării fără foc evită să o gătească sau să o încălzească, pentru a-i păstra intactă valoarea nutrițională. Precauții: Acesta este un superaliment dar nu înlocuiește o alimentație echilibrată, nu este destinat pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală. Recomandăm un stil de viață bazat pe mișcare și o alimentație sănătoasă. Contraindicaţii: A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. Nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează ! Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs.Valori Nutritionale Grăsimi: 0.67g Zaharuri: 6g Carbohidrați: 13g Sodiu: 15mg Fibre: 1g Potasiu: 852mg

pret: 10.00 RON
10
Moringa Powder - In curand

Este o plantă rapid crescătoare, rezistentă la secetă. Aceasta este utilizată în scop medical pentru prevenirea sau tratarea unui număr impresionant de afecţiuni precum anemie, artrită, dureri articulare, astm, cancer, diabet, epilepsie, afecţiuni gastrice, dureri de cap, presiune arterială ridicată, pietre la rinichi, afecţiuni ale tiroidei, infecţii etc. Moringa oleifera este utilizată şi ca afrodiziac, anticoncepţional, dezinfectant, sau pentru stimularea sistemului imunitar, tratarea gingivitei etc. Uleiul de moringa este utilizat în diverse alimente, parfumuri, produse pentru îngrijirea părului, creme etc. De asemenea, această plantă reprezintă un aliment important în anumite ţări pentru că are un conţinut mare de vitamine şi minerale (în India şi Africa este utilizată pentru combaterea malnutriţiei). Seminţele de moringa cât şi tecile verzi sunt utilizate în bucătărie precum mazărea sau fasolea verde. Frunzele sunt gătite precum spanacul, acestea fiind uneori uscate şi utilizate ca şi condiment. Resturile rămase în urma obţinerii uleiului din seminţe sunt utilizate ca îngrăşământ natural şi pentru a purifica apa din fântâni. Chiar dacă majoritatea părţilor plantei sunt considerate a avea proprietăţi preventive sau curative, frunzele reprezintă partea cu cele mai puternice efecte. Efectele benefice ale moringa oleifera Această plantă este utilizată pentru tratarea sau prevenirea afecţiunilor menţionate anterior. Este bogată în antioxidanţi precum beta caroten, quercetină, zeatină, beta sitosterol, kaempferol şi implicit poate avea efectele benefice produse de aceştia. Principalul rol al antioxidanţilor din moringa este protejarea celulelor de acţiunea radicalilor liberi. Exista studii care arată că utilizarea acestei plante poate creşte producţia de lapte matern, însă nu există informaţii suficiente pentru a determina ce efecte are aceasta asupra sugarului. Moringa conţine fitosteroli ce împiedică absorbţia intestinală a colesterolului şi astfel diminuează cantitatea colesterolului prezentă în sânge. Frunzele, seminţele şi fructele au efecte antiinflamatoare şi astfel ajuta la prevenirea obezitatii, hipertensiunii, aterosclerozei, diabetului etc. De asemenea, moringa oleifera conţine şi acid clorogenic, o substanţă ce încetineşte eliberarea glucozei în sânge, scade presiunea arterială, protejează retina de radicalii liberi etc. Această plantă mai conţine câţiva compuşi care contribuie semnificativ la scăderea tensiunii arteriale precum niaziminina, niazinina şi niazimicina. Totusi, dacă sunt consumate în exces aceste substanţe pot produce efecte adverse grave. Câteva studii au arătat că extractul de moringa protejează celulele hepatice de acţiunea substanţelor chimice toxice. Moringa , beneficii pentru sanatate Daca suferi de presiune arterială, atunci Moringa e soluția. Această plantă conține patru compuși esențiali, necesari corpului pentru menținerea unei presiuni arteriale echilibrate: Niacina A1 și A5, și vitaminele B3 și B10. Mai există încă o piesă în acest puzzle și anume nutrienții necesari corpului pentru producția de oxid nitric. Aceștia includ magneziu, zinc, potasiu, calciu și vitamina E. Când nivelul de oxid nitric este adecvat, fluxul sangvinic curge în ritmul potrivit prin vasele de sânge, reducând presiunea arterială. Moringa ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea dispoziției, ceea ce contribuie la o stare generală mai bună. Secretul constă in triptofanul conținut, un aminoacid necesar corpului pentru producerea de serotonină și niacină; adică acei hormoni ce produc starea de bine. Combinația de triptofan, calciu și proteine din moringa oleifera face din aceasta o adevărată uzină a fericirii. Datorită utilității sale în prevenirea malnutriției, a proprietăților sale antibiotice naturale, a abilității de a dezinfecta apa, îmbunătățirea pielii și alte beneficii, moringa a câștigat porecla de “Arborele Miracol” iar Science Daily (site American de știri în domenii diverse, printre care medicale și de nutriție) o numește “Arborele cel mai folositor din lume”. Fiecare gram din Moringa conține: •15 x Calciu conținut de lapte •4 x Vitamina A conținuta de morcovi •3 x Potasiu conținut de banane •4 x Clorofilă conținută de iarba de grâu •7 x Proteină conținută de iaurt •3 x Fier conținut de spanac Moringa Oleifera are următoarele proproietăți benefice omului: -ani-inflamator; -antioxidant; -menține sănătatea pielii; -crește energia corpului; -îmbunătățește vederea; -normalizează tensiunea arterială; -anti-depresiv; - îmbunătățește sistemul imunitar; - îmbunătățește digestia; -anti-ulcer; Bogat în antioxidanți. Analizele au arătat că pudra uscată a frunzelor de moringa conține nu mai puțin de 46 de antioxidanți, inclusiv carotenoide, zinc, seleniu, crom și alte vitamine (inclusiv vitamina B și vitamina K). Frunzele de moringa contin 36 de compuși anti-inflamatorii, inclusiv calciu, cupru, clorofila, omega-3, omega-6, omega-9 și sulf. Bogat in nutrienti. Moringa contine o multime de nutrienti, la fel ca alte alimente. Dar, frunzele de moringa sunt deosebite prin concentratiile acestor nutrienti. Frunzele uscate de moringa contin de trei ori mai mult potasiu decat bananele, de 2.500 de ori mai multi aminocizi decat ceaiul verde, de trei ori mai mult fier decat spanacul sau de trei ori mai mult calciu decat laptele. O proteina completa. Frunzele de moringa au 30-40% proteine și contin 18 aminoacizi. Dintre acesti aminoacizi, 9 sunt aminoacizi esentiali. Acest lucru face din moringa o sursa completa de proteine, un lucru rar in lumea plantelor. Un ulei minunat. In afara de frunze, din semintele arborelui de moringa se poate extrage un ulei dulce, clar, foarte bogat in antioxidanti, ce dureaza foarte mult; de secole, acest ulei este folosit fie la gatit, fie ca baza in industria parfumurilor. Tinand cont de proprietatile extraordinare ale arborelui de moringa, acesta este folosit in diete, pentru reducerea presiunii arteriale, pentru imbunatirea digestiei, pentru o piele mai sanatoase și pentru multe alte lucruri. Beneficiile Moringa oleifera: • Moringa stimulează sistemul imunitar • Sprijină metabolismul organismului, structura celulară a corpului • Îmbunătăţeşte sistemul circulator sanatos și detoxifica organismul de toxine • Promovează buna digestie • Promovează funcţionarea normală a ficatului şi a rinichilor • Ajuta in cazul diabetului zaharat, mentinand nivelul de zahăr din organism in limite normale • Ajuta la un somn reconfortant • Oferă o senzaţie de bine general • Oferă hrană pentru ochi și creier • Îmbunătăţeşte functionarea inimii • Sprijină mecanismul anti-inflamator al organismului • Efectele pozitive asupra pierderii in greutate sanatoasa, combaterea imbatranirii premature şi creşterea nivelului de energie și vitalitate Sportivii sunt consideraţi a fi oameni de elită, care se străduiesc mereu să rămână în formă şi să învingă concurenţa. Antrenamentele constante reprezintă singurul secret cunoscut al succesului lor. Dar secretul necunoscut din spatele succesului lor, este alimentaţia corectă. Moringa, cunoscută drept planta cea mai nutritivă descoperită vreodată de omenire, furnizezeaza organismului toate vitaminele esenţiale, minerale şi proteine ​​şi îi ajută în diferite moduri: Creşte forţa musculară:Organismul uman are capacitatea de a diferenţia între suplimente nutritive naturale şi cele sintetice. Moringa oferă organismului vitamina A, vitamina C, vitamina E, calciu, fier şi multe alte substanţe nutritive, 100% naturale. Aceste substanţe nutritive sunt uşor asimilabile şi ajută la stimularea de energie instantaneu. În cazul suplimentelor sintetice, conţinutul nu este absorbit în întregime de către organism şi, prin urmare, acestea sunt cunoscute ca având multe efecte secundare. Îmbunătăţeşte rezistenţa:Moringa, cu conţinutul ei ridicat de vitamina A şi Vitamina C, combinate cu un conţinut extraordinar de fier, ajută la îmbunătăţirea conţinutul de hemoglobină din sânge. Acest lucru ajută la rândul său sângele să livreze mai mult oxigen către muşchi în timpul exerciţiilor. Conţinutul crescut de oxigen transportat de sânge, de asemenea, contribuie la creşterea ratei metabolice şi ajută la arderea grăsimilor nedorite depozitate în organism. Antioxidanţii:Radicalii liberi sunt atomi care există în organismul uman şi care atacă în mod constant alte celule sănătoase din organism pentru a obţine electroni liberi. Acest proces duce la îmbătrânirea şi slăbirea organismului. Anti-oxidanţii produc atomii liber de care are nevoie organismul uman şi atenuează efectul radicalilor liberi. Moringa are aproximativ 46 antioxidanţi şi este una dintre cele mai puternice surse naturale de anti-oxidanţi.În plus, Vitamina C şi E funcţionează ca anti-oxidanti, importanţi în prevenirea daunelor oxidative aduse la structura şi funcţiile celulare şi subcelulare în timpul antrenamentului, optimizând teoretic performanţa pentru competiţii. Depresia:Cercetătorii insistă în mod constant că una dintre cauzele majore de depresie este lipsa de nutrienţi corespunzători în dietă. Dezechilibrul nutrienţilor se crede că declanşează dezechilibre hormonale care ar duce la depresie. Un studiu a arătat că depresia a devenit comună în rândul femeilor americane, iar femeile cu vârsta între 30 şi 40 de ani sunt foarte predispuse la depresie şi tulburări de somn. Depresia poate fi vindecată de cele mai multe ori prin aprovizionarea corespunzătoare cu substanţe nutritive. Întâmplător, Moringa este plin cu vitamina A, B, C, E, calciu, potasiu, flavonoide şi numeroase minerale, atunci când, luate în mod regulat, nu doar ajută oamenii să depăşească depresia, dar de asemenea, îi pune pe drumul lor spre un stil de viaţă sănătos. Mama care alăptează:Mamele care alăptează necesită, în general, mai mulţi nutrienţi decât o persoană normală şi frunzele de Moringa furnizezeaza cea mai mare parte de vitamine, minerale, proteine, carotenoizi şi hidraţi de carbon, toate laolaltă. Moringa Oleifera cu de 4 ori mai mult calciu decât laptele şi conţinut ridicat de vitamina A, nu numai că ajută la creşterea cantităţii de lapte secretat de mama care alăptează, ci îmbunătăţeşte şi calitatea laptelui generat. Mamele care consumă regulat produse naturale ce conţin Moringa Oleifera vor avea un profil nutriţional mai bun şi laptele secretat de acestea va fi plin de elemente nutritive. Moringa este o Galactagoga, care stimulează şi stabilizează fluxul de lapte al mamei. Efectele frunzei de Moringa asupra sporirii lactaţiei, este evidenţiată printr-o creştere a nivelului prolactinei serice materne. Prolactina este hormonul cel mai important în iniţierea lactaţiei. Conţinutul de fier extraordinar de mare din Moringa, combinat cu conţinutul său ridicat de Beta-caroten, ajută la îmbunătăţirea conţinutului de hemoglobină din sânge. Creşterea hemoglobinei, de asemenea, serveşte pentru a îmbunătăţi capacitatea de absorbţie de oxigen din sânge şi în îmbunătăţirea generală a activităţilor metabolice ale organismului. Creşterea conţinutului de hemoglobină, de asemenea, serveşte pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar al organismului, care este vital alăptării în acelaşi timp. Menopauza:Menopauza este o etapă crucială în viaţa fiecărei femei. Deşi este o etapă dureroasă, ele pot depăşi simptomele menopauzei cu ajutorul de substanţe nutritive corespunzătoare. Un supliment nutritiv bine echilibrat este esenţial în timpul menopauzei, deoarece permite corpului să se adapteze automat la schimbările hormonale, menţinerea naturală de estrogen din glandele suprarenale şi depozitele de grăsime. În timpul menopauzei organismul are nevoie de fier şi calciu suplimentar pentru a compensa pierderea de sânge. Moringa, cu de 4 ori mai mult calciu decât laptele şi de 4 ori mai multă vitamina A decât cea din morcovi, ajută la atenuarea simptomelor menopauzei. Conţinutul ridicat de vitamina C din Moringa este cunoscut pentru efectul său asupra sistemului imunitar şi întăreşte vasele sanguine. Bio-flavonoidele, cum ar fi Quercetin, sunt prezente în pudra de frunze de Moringa, şi acestea au un rol important în reducerea bufeurilor. Conţinutul ridicat de vitamina E, prezentă în Moringa, este, de asemenea, util pentru uscăciunea mucoasei vaginale şi un studiu a arătat că doar 400 unităţi de vitamina E luate pe zi, pentru între 1 şi 4 luni au ajutat femeile. Întărirea oaselor:Menopauza lasă femeile cu oasele slăbite şi le face extrem de sensibile şi vulnerabile pentru osteoporoză. În cazul în care organismul nu dispune de aportul zilnic de calciu sugerat, organismul absoarbe calciul din oase şi dinţi făcându-le mai slabe. Moringa cu conţinutul său ridicat de calciu vine ca o soluţie pentru această problemă. Având în vedere că în prezent calciul din Moringa este obţinut dintr-o sursă naturală 100%, acesta este uşor absorbit de organism. Prezenţa unui conţinut ridicat de magneziu în Moringa este importantă pentru oase, în etapa de post-menopauza. Magneziu, de asemenea, cunoscut sub numele de "tranchilizant", va ajuta cu simptome cum ar fi anxietate, iritabilitate şi alte schimbări de dispoziţie. Osteoporoza:Organismul uman are nevoie de calciu pentru funcţionarea sa normală. În general, pentru persoanele de peste cincizeci de ani, dacă nu este suficient calciu disponibil în dieta lor, corpul absoarbe calciul din oase şi, astfel, oasele devin slabe şi acest lucru duce la osteoporoză. Prezenţa unui conţinut ridicat de calciu în Moringa, oferă cantităţile de calciu de care are nevoie organismul şi ajută la menţinerea oaselor sănătoase. Contraindicaţii: Extractul de moringa consumat în cantitate mai mare decât valorile de mai jos poate produce mutaţii şi implicit cancer şi astfel vă recomandăm să consumaţi o cantitate mai mică pentru a nu risca. - 1.6-2.2 g / zi pentru o persoană de 68 kilograme; - 2.1-2.9 g / zi pentru o persoană de 91 kilograme; - 2.7-3.6 g / zi pentru o persoană de 113 kilograme; Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale Proteine: 9.4 g Vitamina B9: 40 μg Grasimi: 1.4 g Vitamina C: 51.7 mg Carbohidrati: 8.28 g Zinc: 0.6 mg Fibre: 2 g Fosfor: 112 mg Vitamina A: 378 μg Sodiu: 9 mg Vitamina B6: 5% Potasiu: 337 mg Vitamina B1: 0.257 mg Fier: 4.00 mg Vitamina B2: 0.660 mg Calciu: 185 mg Vitamina B3: 2.220 mg Magneziu: 147 mg Vitamina B5: 0.125 mg Mangan: 0.36 mg Vitamina B6: 1.200 mg Apa: 78.66g

pret: 10.00 RON
10
Hemp Powder - In curand

Unul dintre cele mai complete nutrițional alimente din lume este pulberea de cânepă. Aceasta conține toți cei 9 aminoacizi esențiali în rație favorabilă, plus omega 3 și 6 și sunt puternic mineralizate. Pudra din semințe de cânepă aflate încă în coajă conține 36.6% protein, fiind alimentul cu cea mai mare concentrație de protein, în afară de alge. Pudra de cânepă conține aminoacizi sulfuroși : metionina, cisteina, cistina, care sunt folosiți imediat de către corp pentru a construi păr, unghii, piele, mușchi și țesut conjuctiv. Pudra de cânepă nu are inhibitori de tripsina și nu produce alergii. Pe lângă acestea, polenul, algele, alte semințe și nuci dăruiesc un conținut susținut de aminoacizi pentru a putea să prosperam pe o dietă crudă. Pudra de cânepă este singurul aliment cunoscut care conține rația perfectă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6. Deși semințele de in și altele conțin Omega 3 în cantități terapeutice, pudra de cânepă conține o sursă de Omega 3 și Omega 6 stabilă pe termen lung (inlcuzând GLA) și Omega 9 un mononesaturat benefic frumuseții. Acizii grași esențiali ajută sistemul imunitar, sunt antioxidanți puternici, ne apără de soare și construiesc o piele frumoasă. Acizii grași esențiali ne ajută de asemenea să ardem grăsimile in exces. Pudra de cânepă este cea mai bună sursă de acid gama linolenic, care este un acid esential Omega 6 care are proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală. Pudra din semințele de cânepă negerminate conține clorofilă și o cantitate importantă de lecitină. Acest nutrient este excelent pentru construcția organelor interne (ficat, creier). Deoarece cânepa este o plantă atât de puternică, chiar și recoltele neorganice nu sunt de obicei stropite cu pesticide. Pudra de cânepă este o oază de minerale importante, este una dintre cele mai bogate surse de hrană din lume. In ordinea prezenței : Fosfor – un mineral de depozitare a energiei; Potasiu – un mineral de activare a energiei; Magneziu - construiește oase și deschide mai mult de 300 diferite căi de detoxifiere a organismului; Sulf – un mineral al frumuseții; Calciu - relaxează tractul digestiv și mușchii; Fier – constructor de sânge și oxygenator; Mangan — la fel ca fierul; Zinc- un mineral pentru imunitate, reproductivitate, frumusețe, și funcția suprarenală; Sodiu – echilibrează potasiu, hrănește suprarenalele; Siliciu - construiește oase, mineral de frumusețe; Cupru – inversează părul gri; Platina – un mineral maestru enzymatic; Boron – asistă la asimilarea calciului, normalizează hormonii în timpul menopauzei; Torium; Stronțiu; Barium; Nickel – joacă un rol cheie în metabolismul enzimelor; Germaniu – stă la capătul ADN-ului; Tin – ajută la lupta împotriva calviției; Tungsten; Titan; Zirconiu; Iod – un minaral care inversează hipotiroidia și ajută sistemul imunitar; Crom – mineral pancreatic; Argint – mineral enzymatic; Litiu – mineral alcalin. Mod de utilizare: Pudra de cânepă este bună a se consuma singură, ca o gustare. Merge însă bine și presărată în salate. Chiar și blenduită în smoothie sau dressing-uri dă o savoare aparte. Odată ce ai gustat din ea, este greu să reziști gustului puternic și texturii unturoase deosebit de placute. Daca nu ați mai consumat până acum, mâncați cu grija și creșteti cantitatea în timp. Corpul trebuie să se obișnuiască cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigură este de 3-5 linguri/zi pentru un adult și intre 3-5 lingurițe/zi pentru un copil. Pudra de cânepă conţine: 36% ulei, 28% proteine, 14-27% extractive neazotate, 17,8-26,3% celuloză şi 2,5-6,8% cenuşă. Datorită acestei compoziţii, pudra de cânepă poate fi utilizată pentru extragerea de ulei folosit direct în alimentaţie şi la fabricarea margarinei. Uleiul nerafinat se utilizează pentru obţinerea lacurilor, vopselelor, linoleumului, săpunului şi a pânzelor ceruite. Daca iți place să mănânci sănătos, pudra de cânepă nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Pudra de cânepă nu are nicio legatură cu canabisul. Ea este făcută din fructele mici și rotunde de cânepă, asemănătoare cu cele de floarea soarelui, cu o aromă delicioasă de nuci și o consistență asemănătoare cu cea a semințelor de susan. Uleiul, făina și semințele de cânepă sunt consumate încă din cele mai vechi timpuri, de civilizațiile asiatice. Pudra de cânepă conține necesarul zilnic de acizi grași esențiali, adica omega 6 și omega 3, care mențin vasele de sânge curate, prevenind apariția bolilor cardiovasculare. De asemenea, pudra de cânepă contine 40% grăsimi, 30% proteine și 15% carbohidrați. Iată ce beneficii iți aduce pudra de cânepă: 1.Este indicată în alimentația viitoarelor mămici, acizii grași esențiali fiind necesari dezvoltării armonioase a copilului. 2.Este o binecuvântare pentru adepții unui regim vegetarian, întrucât se numără printre puținele alimente care furnizează cantitatea optimă de proteine (6 grame pentru fiecare lingură), conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali, printre care și "faimoasele" grăsimi omega-3 și omega-6, pe care corpul le poate prelua doar din alimente. 3.Inlocuirea alimentelor pline de grăsimi saturate cu pudra de cânepă (bogată în grăsimi sănătoase), reduce riscul de infarct, nivelul de colesterol rău (LDL) și predispoziția de a suferi ateroscleroză. 4.Este ideală în alimentația diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut. 5.Combate artrita reumatoidă. Omega 3 ajută la producerea substanțelor antiiflamatoare care acționeaza asemeni hormonilor. 6.Dacă ești la dietă și vrei să-ți îmbunătățești tranzitul intestinal atunci fibrele pe care le conșine pudra de cânepă vor optimiza confortul și sănătatea ta. 7.Pudra de cânepă îmbunătățește randamentul cerebral, în special funcționarea memoriei. Cercetările de specialitate au arătat că acizii omega-6 și omega-3 din cânepă (semințe sau ulei) pot intârzia sau atenua efectele neurologice ale bolilor precum Alzheimer sau Parkinson. 8.Pudra de cânepă face minuni pentru pielea ta, constituenții săi hrănind celulele și ajutându-le să se regenereze. Extractul de cânepă este folosit și în tratarea unor afecțiuni precum eczema sau psoriazisul. 9.Poate fi consumată de persoanele cu intoleranța la gluten, zahăr, nuci și lapte. 10.Imbunătățește sănătatea celor care, din cauza predispoziției la constipație, nu pot consuma carbohidrați. Conţinutul pudrei de cânepă: • acizi graşi esenţiali (omega 6 şi omega 3), importanţi pentru curăţarea vaselor de sânge. În plus, aceşti acizi previn apariţia bolilor cardiovasculare. • proteine - Seminţele de cânepă – elimină stresul şi ne menţin în formă • vitamine; • minerale (calciu, magneziu, fier şi potasiu); • enzime; • fibre; • antioxidanţi (vitamina E) • fitonutrienti Beneficii pentru minte şi corp • combate stresul • are un indice glicemic scăzut şi tocmai de aceea este indicata persoanelor care suferă de diabet • este indicata gravidelor întrucât acizii graşi esenţiali sunt necesari dezvoltării armonioase a copilului • dacă vreţi să deveniţi vegetarieni, atunci pudra de canepa vine în ajutorul vostru. Ea suplineste aportul de proteine pe care îl aduce consumul de carne. • îmbunătăţeste tranzitul intestinal • reduce nivelul de colesterol • întăreste sistemul imunitar Pudra de cânepă – elimină stresul şi ne menţine în formă. Se consumă cu regularitate (o dată la două zile, în jur de 20 de grame, la micul dejun, amestecate cu fulgi şi lapte) pentru sănătatea pielii. Datorită aportului mare de acizi graşi, pudra de cânepă flexibilizează textura epidermei, regenerează celulele moarte, dar are şi proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene. Şi încă ceva foarte important: cânepa are singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Pudra de cânepă este, de asemenea, plină de nutrienți care moderează nivelul de zahăr din sange. Contraindicaţii: Pudra de cânepă nu are contraindicaţii, o putem consuma zinic fără să ne temem de reacţii adverse. Doza medie pentru un adult este de 2 linguri zilnic. Pentru a-i păstra toate proprietăţile, important este să nu o preparăm termic, ci să o punem direct în farfurie, în momentul servirii. Excesul de pudră de cânepă, în general, poate fi greu de digerat şi poate să creeze neplăceri dacă mâncăm mult dintr-o dată. Deoarece are valori energetice mari, persoanele care suferă de obezitate nu vor depăşi doza medie indicată. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Proteine: 37 g 73% Magneziu: 640 mg 160% Grăsimi: 45 g Zinc: 11.5 mg 77% Carbohidrați: 7 g Acizi grași saturați: 3 g Fibre: 3 g 13% Fier: 9.6 mg 53%

pret: 10.00 RON
10
Curcuma Powder - Produs nou

Curcuma longa - Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudită cu ghimbirul şi cultivată în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment. În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. Acţiunea curcumei (turmericului) Turrmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică,anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă. Se folosește ca: •antioxidant; anti-inflamator; antiviral; antibacterial; antifungic; protector hepatic; încetinește dezvoltarea diverselor forme de cancer; antiparazitar; antidiabetic; antialergic; împotriva artritei; adjuvant în Alzheimer; în medicina tradițională indiană, curcuma este utilizată pentru stimularea digestiei (mărește secreția biliară), ca antibiotic natural,depurativ al sângelui,în astm, diabet,conjunctivită,dureri dentare ,dar și pentru proprietățile sale anti -inflamatorii. Contra tulburărilor digestive - Dacă suferiți de colon iritabil, de" stomac deranjat", greață, pierderea poftei de mâncare, curcuma este condimentul de aur care tratează multe din aceste tulburări digestive. Prin stimularea ficatului și a vezicii biliare,curcuma îmbunătățește digestia. De asemenea previne apariția ulcerului,având un rol protector asupra mucoasei gastrice. Adjuvant în cancer - În Asia,unde se consumă curcuma,cancerul de colon este rar întâlnit,în comparație cu alte părți ale lumii. Studii în vitro au demonstrat că, substanța activă din curcuma, curcumina, posedă o reală acțiune anticancerigenă și asupra altor forme de cancer: de stomac, sân, prostată, leucemie.Curativ se foloște o linguriță pe zi ,în amestec cu piper negru pentru o mai bună absorbție intestinală. Calmant al durerii - Curcuma este un anti-inflamator natural, a cărui acțiune este comparabilă cu cea a cortizonului. Condimentul poate să fie folosit ca analgezic pentru a calma durerea asociată cu reumatismul, durerile musculare, menstruale, artrita, tendinita. Stimulează imunitatea - Curcumina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, de aceea este util în lupta împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi au tendința de a slăbi organismul nostru atunci cand este expus la o stare de stres, schimbări climaterice, făcându-l mai vulnerabil la viruși, etc. Împotriva creșterii în greutate - Consumată zilnic, curcuma are un efect real de "ardere a grăsimii", datorită acțiunii benefice asupra metabolismului grăsimilor. Răni, zgârieturi, paraziți - În India, curcuma este des utilizată ca antiseptic extern (sub forma de pudra) pentru tăieturi, zgârieturi, răni, vânătăi, arsuri, dar și ca agent antibacterian. Luată intern, luptă împotriva problemelor pielii (eczemă, psoriazis, acnee), dar și a paraziților intestinali. Bolile degenerative ale creierului - Curcumina previne pierderea funcției cognitive și prin urmare, este de un real ajutor în boala Alzheimer. Previne afecțiunile cardio–vasculare - Curcuma combină două proprietăți de protecție ale sistemului cardiovascular. Pe de o parte, aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol, și în al doilea rând, acesta îmbunătățește fluxul de sânge scăzând agregarea plachetara. Cu toate acestea, trebuie acordată atenție la cantitatea de turmeric consumată dacă, în paralel, luați anticoagulante, deoarece acest lucru poate crește riscul de sângerare. Calmant al durerilor menstruale - Ca și în cazul artritei și reumatismului,datorită calităților anti-inflamatorii și analgezice pe care le are , curcuma reduce durerile menstruale.În afară de curcuma, este bine să luăm în această perioadă suplimente de omega 3 și să reducem consumul de zahăr și cafea. Remediu pentru poliartrita reumatoidă - Studiile clinice au scos în evidenţă faptul că turmericul are efecte antioxidante foarte puternice. Fiind antioxidant, turmericul poate neutraliza radicalii liberi (chimicalele care pot circula prin corp și care afectează serios celulele sănătoase și membranele celulare). Protecție cardio-vasculară - Turmericul poate preveni oxidarea colesterolului în organism. Colesterolul oxidat este cel care deteriorează vasele de sange și se acumulează în artere, provocând de multe ori atac de cord sau accidente vasculare cerebrale. Prevenirea oxidării colesterolului poate ajuta la încetinirea aterosclerozei și a bolilor de inimă cauzate de diabetul zaharat. Protejează pe cei predispuşi la boala Alzheimer - Există dovezi tot mai numeroase care sugerează că turmericul asigură protecție împotriva bolilor neurodegenerative. Studiile epidemiologice arata că în rândul persoanelor indiene în vârstă, care folosesc frecvent turmericul precum condiment, incidenţa bolilor neurologice cum este Alzheimer este foarte mică. Indicaţii terapeutice Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale. Mod de preparare: Pudra se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe sau legume. Infuzie din rădăcină - se prepara din o linguriţă de pudra la o cană cu apă, se pot consuma 2 căni pe zi. Contraindicaţii: Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gatric este mult mai frecventă. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale Proteine: 7.83 g 15.7% Potasiu: 2525.00 mg Grasimi: 9.88 g 14.1% Zinc: 4.35 mg Carbohidrati: 64.93 g 24% Vitamina B1: Thiamine (B1) 0.15 mg Fibre: 21.10 g 84.4% Vitamina B2: Riboflavin (B2) 0.23 mg Zaharuri: 3.21 g 3.6% Vitamina B3: Niacin (B3) 5.14 mg Minerale Vitamina B6: 1.80 mg Calciu: 183.00 mg Vitamina C: 25.90 mg Sodium: 38.00 mg Vitamina E: 3.10 mg Fier: 41.42 mg Vitamina K: 13.40 mg Fosfor: 268.00 mg Vitamina J: 49.20 mg Magneziu: 193.00 mg Betaina: 9.70 mg Seleniu: 4.50 mcg Apa: 11.36 g Mangan: 7.83 mg Fitosteroli: 82.00 mg

pret: 10.00 RON
10