Izvorul_Tineretii
0
x produse
0.00RON

Maca Powder

50
Pret: 50.00 RON
Adauga cantitate dorita:
Distribuie:

Informații generale despre maca

Maca este o plantă răspândită în Peru, Bolivia, Paraguay, Argentina. Numele științific este Lepidium meyenii; uneori denumită și ginseng peruvian, deși nu face parte din aceeași familie cu ginsengul, fiind un reprezentant din familia muștarului.

Maca este un cocteil de vitamine A, B1, B2, B5, B12, C, D și E, oligoelemente: calciu, mangneziu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, cositor, aluminiu, zinc, bismut, fosfor, iod și fier, deasemenea maca conține aminoacizi, acizi grași, saponină, tanin, estreri, macamidă (tip special de amidă), flavonoizi, ce imbunătățesc funcțiile corpului și un concentrat de ingrediente active (glucosinolați): izocianați, care conferă proprietăți de tonifiere, anti-stres și afrodisiace.

Maca este, de asemenea, o sursă bogată de steroli vegetali, incluzând sitosterol, campestrol, ergosterol, brasicasterol, și ergostadienol - 19 aminoacizi, acizi grași precum acidul linoleic (omega 3) și acidul oleic (omega 9). Din punct de vedere al conținutului de minerale, maca depașește în valoare cartofii și morcovii.

Utilizări terapeutice și beneficii

Maca are proprietăți fungistatice, bacteriostatice, anticarcinogene, antioxidante, îmbunătățind per total nivelul energetic, rezistența la stress, memoria și învățarea, permite menținerea dinților sănătoși și asigură rezistența oaselor.

- Proprietăți adaptatogene –planta maca are proprietăți adaptogene. Plantele adaptogene ajută la creșterea rezistenței organismelor la stress, indiferent dacă stresul este de natura fizică sau emoțională. Integratorii naturali din plante ajută la normalizarea funcțiilor corpului, în special, funcția endocrină a glandei suprarenale.

- Hormonal natural – Sistemul nostru endocrin (glandular) controlează și reglează activitățile organismului prin eliberarea de hormoni care influențează și toate funcțiile organismului. Rădăcina de maca este un puternic hormon natural. Concentrația mare de nutrienți alimentează direct sistemul endocrin și creaza condiții de funcționare a acestuia. Rădăcina de maca are reputația de aliment energizant, este eficace în restabilirea funcției suprarenalei, normalizarea funcțiilor tiroidei și pancreasului, tratează hipoglicemia, crește imunitatea mediată de timus și optimizează activitatea hormonilor reproducători.

- Creșterea libidoului - Utilizarea de maca pentru a stimula apetitul sexual este în creștere, atât bărbații cât și femeile descoperind beneficiile sale.

- Ușurează simptomele menopauzei - Cercetătorii au constatat că, la femeile care au luat suplimente de maca, simptomele asociate cu menopauza, cât și cu sindromul premenstrual s-au ameliorat. La femeile care folosesc această plantă medicinală sunt mai rare bufeurile, schimbările de dispoziție și transpirațiile nocturne.

- Energie crescută - La fel ca alte plante adaptogene, maca determină în mod natural stimularea glandei suprarenale și crește totodata energia. Plantele adataptogene susțin glandele suprarenale și nu provoacă epuizare ca alte stimulente ale SNC, cum ar fi cofeina. Totodată s-a demonstrat că maca crește vitalitatea și rezistența organismului.

- Simptomele disfuncției sexuale - Diversele simptome ale disfuncției sexuale, la bărbați și femei, pot fi ameliorate cu maca. Studiile clinice arată că maca îmbunătățește producția de spermă, motilitatea și volumul lichidului seminal la barbați, crește libidoul la ambele sexe. Crește sensibilitatea țesutului erectil și, de asemenea, îmbunătățește starea de spirit, reduce anxietatea, ambii factori având un efect pozitiv asupra dorinței sexuale. Acesta este motivul pentru care rădăcina de maca este uneori menționata ca "viagra naturală".

- Creșterea masei musculare - Cercetătorii au descoperit că sportivii folosesc rădăcina de maca ca o alternativă naturală a steroizilor anabolizanți utilizați pentru creșterea masei musculare. Medicii au constatat că maca nu conține substanțe chimice sau alte toxine care interferează cu producția de hormoni din organism, ceea ce o face un produs eficient pentru dezvoltarea masei musculare. Maca este folosită și ca o alternativă sănătoasă la steroizii uțilizati pentru creșterea performanțelor atletice.

- Hipertensiune arterială - Reduce tensiunea arterială diastolică, fiind benefică pentru cei care suferă de hipertensiune arterială.

Maca este folosită în boala Alzheimer (AD) ca un stimulant cerebral.

- Menopauza - Pentru femeile care nu sunt la menopauză, dar suferă de dereglări ale ciclului mestrual maca s-a dovedit benefică.

- Beneficii diverse - Extractul de maca protejează împotriva iradierii cu raze UV. De asemenea, la cei care suferă de stări depressive, maca îmbunătățește rezistența la stress și scade anxietatea. Maca are un rol important în îmbunătățirea calității spermei, întărirea oaselor și a sistemului imunitar.

Doza zilnică de maca (Mod de preparare și consum)

Rădăcina de maca este utilizată ca aliment. Poate fi inclusă în dieta regulată, fiind un reglator natural al poftei de mâncare. Ca supliment alimentar pentru preparare, se utilizează o formulă certificată. Nu depășiți consumul a 4 grame zilnic.

Doza ce se dorește a fi utilizată este cea recomandată de medic.

Contraindicații:

Ca adaptogen, rădăcina de maca nu produce efecte negative asupra organismului atunci când este consumată în dozele recomandate.Nu se recomandă utilizarea rădăcinii de maca în timpul sarcinii și alăptării. Efecte adverse la copiii mici, la femeile însărcinate, care alăptează sau la persoanele cu boli hepatice sau renale nu au fost stabilite.

Precizare:

Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs.

Valori Nutritionale:

Protein

1–1.4 g

Amino Acids

Minerals

Carbohydrates: 6–7.5 g

Alanine: 63.1 mg

Calcium: 25 mg

Fats (lipids): 220 mg

Arginine: 99.4 mg

Copper: 0.6 mg

Fiber: 850 mg

Aspartic acid: 91.7 mg

Iron: 1.5 mg

Ash: 490 mg

Glutamic acid: 156.5 mg

Iodine: 52 mcg

Sterols: 5–10 mg

Glycine: 68.3 mg

Manganese: 80 mcg

Calories: 32.5

Histidine: 41.9 mg

Potassium: 205 mg

HO-Proline: 26.0 mg

Sodium: 1.9 mg

B2: 39 mcg

Isoleucine: 47.4 mg

Zinc: 380 mcg

B6: 114 mcg

Leucine: 91.0 mg

Linoleic: 72 mcg

C: 28.6 mg

Lysine: 54.5 mg


Stocuri pentru Maca Powder

Gramaj Cod Produs Pret   Stoc  
200 g0000000008 50.00 in stoc

De asemenea, va recomandam

Ganoderma Powder - In curand

Regina plantelor În medicina tradiţională chineză ganoderma este considerată un ''elixir al nemuririi'', având capacitatea de a creşte longevitatea şi de a vindeca numeroase boli. În China este utilizată de peste 4000 de ani, fiind folosită în tratamentul cancerului, tulburărilor hepatice, hipertensiunii arteriale şi altor maladii. Ganoderma lucidum este o ciupercă din clasa Basidiomycetes, care are în compoziţie peste 200 de substanţe bioactive, ea fiind studiată de oamenii de ştiinţă datorită efectelor farmacodinamice deosebite. Ganoderma este considerată o plantă Rasayana (reîntineritoare) care creşte longevitatea, reduce oboseala mentală şi fizică, menţine vitalitatea organismului, susţine şi modulează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte performanţele organismului. Ganoderma Lucidum, cunoscuta si sub numele de Reishi si Ling Zhi, este o ciuperca cu efecte miraculoase in sanatatea omenirii. Este folosită în Japonia si China de mai bine de 2000 de ani, fiind considerată cea mai veche ciupercă folosită în medicină. În antichitate, la tratamentele cu ciuperca Ganoderma aveau acces numai împărații si cei din vițele regale. În scrierile cele mai vechi din țările asiatice, această ciupercă apare pe primul loc ca și importanță în fitoterapie, înaintea Ginseng-ului. ACŢIUNI MAJORE: antitumoral (induce apoptoza celulelor tumorale şi inhibă angiogeneza), radioprotector, anti-androgenic (prin inhibarea 5-α-reductazei şi blocarea receptorilor androgeni), imunomodulator, antiviral (prin stimularea producerii de interferon), stimulent al circulaţiei periferice şi cerebrale, hepatoprotector, antioxidant, îmbunătăţeşte oxigenarea ţesuturilor, măreşte longevitatea. ALTE ACŢIUNI: antiinflamator, analgezic, hipolipemiant, slab hipoglicemiant, hipotensiv uşor, antitrombotic, antibacterian. Indicații Se utilizează ca adjuvant în: tumori cu diferite localizări, hipertrofie benignă de prostată, hepatite cronice virale, ciroză hepatică, afecţiuni generate de scăderea imunităţii, regenerator post chimio-terapie şi cobalto-terapie, insuficienţă circulatorie cerebrală şi periferică, tulburări de memorie, afecţiuni cardiace şi în geriatrie. Ganoderma Lucidum: -Este non-toxică și nu produce efecte adverse. -Luată cu regularitate, poate aduce organismul în starea lui inițială, făcând organele să funcționeze normal. -Reglează și modelează sistemul imunitar. -Este cel mai puternic antitumoral. Beneficii ale ciupercii Ganoderma Lucidum: Compoziția primară a ganodermei este alcătuită dintr-un complex de carbohidrați - polizaharide, proteine, aminoacizi. Polizaharidele descoperite în Ganoderma sunt solubile în apa, și au un puternic efect de reducere a tumorilor, de reducere și reglare a tensiunii arteriale, și de reglare a sistemului imunitar. Un alt important component activ al Ganodermei este acidul ganoderic. Studiile efectuate arată că acizii ganoderici ajută la vindecarea alergiilor prin inhibarea eliberării de histamină, îmbunătățește oxigenarea organismului și îmbunătățește funcțiile ficatului. Acești acizi au un gust amar, și nivelul lor poate fi ușor recunoscut după gust în componența produsului. Consumul regulat de Ganoderma poate îmbunătăți substanțial sistemul nostru imunitar, ajută la circulație, și în general ne furnizează o stare de sănătate mai bună. Este un adevarat tonic general pentru organism. De asemenea Ganoderma mai este recomandată și în anxietate, hipertensine arterială, hepatită, bronșită, insomnie, ast. Ganoderma este un concept nou în România, care, cu siguranță, va deveni foarte popular datorită proprietăților și calităților acesteia. De fapt, Ganoderma este o ciupercă, ce poate fi disponibilă în mai multe culori, însă cea roșie este considerată a fi superioară. Ganoderma este un medicament minune, denumită și “Ciuperca Magică“ în Taiwan, China și Japonia. Aceasta mai poartă și denumirea de “planta tinereții“ sau “elixirul eternității“ datorită proprietăților ei miraculoase și efectelor sale benefice asupra organismului. Această ciupercă este atât de populară deoarece conține mai mult de 200 de substanțe active care ajută organismul în nenumărate feluri. Această ciupercă medicinală, Ganoderma conține polizaharide, adenozine și triterpenoide, precum și germaniu organic, astfel încât este un puternic imunostimulent, reduce colesterolul, tratează bolile de piele și întinerește tenul și organismul. Mai mult decât atât, Ganoderma are un rol esențial în buna funcționare a organismului, deoarece reface funcțiile ficatului și pancreasului, ajută la buna funcționare a glandelor renale, organismul va avea capacitatea de a se reface rapid și de a se vindeca, previne senilitatea și bolile asociate bătrâneții, previne alergiile și luptă cu succes împotriva cancerului. Mai mult decât atât, cercetările științifice au demonstrate că Ganoderma poate ajuta în tratează cancerului și oprește metastazele, elimină durerile cauzate de cancer și sporește eficiența medicamentelor anticanceroase. Ce tratează Ganoderma? Nu degeaba Ganoderma este denumită ciuperca minune, deoarece are multiple întrebuințări și numeroase efecte pozitive asupra organismului. Așadar, fiind un medicament natural fără efecte secundare (doar în cazul consumului prelungit de Ganodermă și fără avizul și sfatul vreunui medic s-au semnalat amețeli, dureri de cap și de stomac sau diaree), Ganoderma are o arie largă de acoperire și tratează un spectru larg de boli. La începutul curei cu Ganoderma, în prima săptămână, aceasta depistează bolile ce atacă organismul și a toxinelor prezente în corp. Apoi, Ganoderma începe să acționeze eliminând toxinele și purificând organismul. Ganoderma este ideală pentru eliminarea excesului de acid uric și lactic, eliminând totodată toxinele din corp și grăsimile provocate de colesterol. După ce s-a produs detoxifierea organismului, Ganoderma acționează pentru a regla starea de bine din organism și acționează pentru fortifierea, reîntinerirea și menținerea unui nivel optim de funcționare al organismului. Ganoderma vindecă complet durerile de cap și de umeri cauzate de hipertensiune, ajutând la îmbunătățirea presiunii și circulației sangvine și de asemenea, această ciupercă minune reduce atât presiunea sistolică cât și pe cea diastolică. Ganoderma trebuie consumată de cardiaci deoarece tratea ză bolile de inimă, obstrucțiile vasculare cerebrale, previne infarctul miocardic, apoplexia cerebrală și anghina pectorală. Cu ajutorul Ganodermei puteți trata bolile de ficat și de pancreas, determinând revenirea funcțiilor acestor organe la normal și obținerea unor efecte pozitive, precum și bolile digestive. Ulcerul gastric și duodenal sau gastrita pot fi ușor tratate cu ajutorul Ganodermei. Pacienții care suferă de ulcer și și-au pierdut pofta de mâncare, se simt slăbiți, au dureri mari, pot urma un tratament cu Ganoderma pentru a vedea îmbunătățiri semnificative. Mai mult decât atât, Ganoderma tratează reumatismul, bolile renale, diabetul și bolile de piele, precum și durerile asociate menopauzei și mevă confruntați cu dificultăți de concentrare sau chiar cu pierderi de memorie. Poate cea mai importantă funcție a Ganodermei este aceea că previne, tratează și chiar vindecă cancerul. Ganoderma conține polizaharide și germanium, substanțe anti cancerigene care fortifică sistemul imunitar și opresc metastaza cancerului, dar și previn apariția acestei boli. De asemenea, Ganoderma elimină formațiunile canceroase, ușurează durerile insuportabile ale pacienților ce se află în fază terminală și tratează toate tipurile de cancer, precum cel mamar, esofagian, intestinal, de colon sau uterin. În concomitență cu consumul de Ganoderma, se recomandă un stil de viață și un regim alimentar echilibrat, lipsit de stres și alți factori nocivi precum tutunul, alcoolul sau cafeaua consumate în cantități mari. Ganoderma este un tratament naturist care merită încercat. Toate persoanele pot consuma Ganoderma, de la copii ce au depășit vârsta de 10 ani, până la adulți, bătrâni sau femei însărcinate. Ganoderma ajută în mod considerabil la vindecarea următoarelor boli și afecțiuni: 1. CANCER: Consumată preventiv, Ganoderma ajută la reducerea riscului apariţiei cancerului sau în cazul în care această boală s-a declanşat, este una dintre armele cele mai eficiente în distrugerea celulelor cancerigene. Ganoderma conţine mai mult de 154 de tipuri de antioxidanţi ce au efecte uimitoare asupra tratării acestei boli. 2. BOLI CARDIACE: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea bolilor cardiace şi a atacului cerebral. Are efecte de echilibrare a presiunii arteriale, de îmbunătățire a circulației, de scădere a nivelelor de grăsime din sânge şi de evitare a arterosclerozei, deoarece conține adenozină şi triterpenoide naturale. 3. REMEDIU ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE: Ganoderma conţine o mare cantitate de antioxidanţi precum polifenoli, flavonoide, vitamina C, etc. care luptă împotriva radicalilor liberi, iar germaniul organic ajută la oxigenarea celulară, ceea ce determină combaterea efectelor îmbătrânirii şi asigură longevitatea organismului.. 4. PIERDERE ÎN GREUTATE: Ganoderma ajută corpul să piardă în greutate, arde depozitele de grăsimi şi este un stimulent natural al metabolismului datorită sinergiei compușilor săi. 5. ENERGIZARE: Ganoderma îmbunătățește nivelele de energie atât a corpului cât şi a minţii deoarece germaniul organic conţinut de ciupercă ajută la o oxigenare mai bună a celulelor, crescând nivelul global de energie al organismului. 6. REGENERAREA PIELII: Antioxidanţii conţinuţi de Ganoderma protejează pielea efectele dăunătoare ale radicalilor liberi care cauzează apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii. Ganoderma ajută de asemenea în cazul apariției cancerului de piele. 7. ARTRITĂ: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea, reducerea riscului şi combaterea artritei reumatoide datorită sinergiei triterpenoidelor, germaniului organic şi a imunomodulatoarelor care permite controlul inflamaţiilor şi echilibrarea sistemului imunitar. 8. SISTEMUL OSOS: Datorită prezenței calciului şi a vitaminei D, pe lângă compușii care ajută la absorbția calciului se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului osos, iar consumul zilnic de Ganoderma ajută la menţinerea densităţii osoase. 9. COLESTEROL: Ganoderma ajută la reducerea nivelului de colesterol şi îmbunătățește de asemenea proporția dintre colesterolul bun (HDL) şi cel rău (LDL), reducând nivelul colesterolului rău datorită prezenţei triterpenoidelor şi a adenozinei. [0. OBEZITATE: Ganoderma ajută la prevenirea obezităţii şi la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este foarte puţin probabil ca persoanele care au o dietă sănătoasă, fac exerciţii fizice în mod regulat şi consumă ciuperca Ganoderma să devină obezi. 11. DIABET: Ganoderma îmbunătăţeşte metabolismul şi previne apariţia creşterilor bruşte a nivelului de zahăr din sânge, echilibrând metabolismul general al organismului. 12. REGLEAZĂ NIVELUL DE ZAHĂR DIN SÂNGE: Zahărul din sânge tinde să crească odată cu vârsta, însă polifenolii şi polizaharidele conținute de ciuperca Ganoderma ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. 13. REGLEAZĂ PRESIUNEA SANGUINĂ: Ganoderma ajută la reducerea presiunii sanguine datorită purificării sângelui şi elasticizării arterelor şi a vaselor de sânge. 14. GASTRITĂ: Datorită compuşilor extraordinari pe care îi conţine ganoderma, aceştia luptă în mod eficient împotriva Helicobacter Pylori, bacteria care inflamează mucoasă intestinală şi duodenul. Mai mult chiar, celulele stomacului funcţionează mai bine datorită sinergiei compuşilor care controlează secreţia de acid gastric. 15. CONSTIPAŢIE: Datorită cantităţii mari de fibre nesolubile precum hemiceluloza conţinută de ganoderma, colonul funcţionează în mod adecvat. Aceste fibre îmbunătăţesc funcţiile digestive şi permite eliminarea toxinelor şi a compuşilor dăunători pentru corp. 16. ALZHEIMER: Ganoderma ajută în mod eficient la îmbunătăţirea memoriei şi cu toate că încă nu se cunoaşte un tratament pentru vindecarea maladiei Alzheimer, ciuperca Ganoderma ajută la încetinirea procesului de reducere a acetilcolinei din creier, care este cauza apariţiei acestei maladii. 17. PARKINSON: Antioxidanţii conţinuţi de Ganoderma ajută la prevenirea distrugerii celulor creierului, care este una din cauzele apariţiei bolii Parkinson. Dacă se consumă Ganoderma în mod regulat, este foarte puţin probabil ca această boală să apară. 18. DEPENDENŢE: Prin efectul sinergic al compuşilor precum germaniul organic şi al antioxidanţilor, se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos, consumul de Ganoderma fiind de un real folos în controlarea şi stoparea dependeţelor nocive pentru organism. 19. MIGRENE: Compuşii care relaxează sistemul nervos, împreună cu triterpenoidele care controlează apariţia durerilor şi a inflamaţiilor, ajută la controlarea şi combaterea, într-un mod foarte eficient a migrenelor şi cefaleelor. 20. BOLI HEPATICE: Datorită proprietăţilor sale antifibrotice şi imunologice, ciuperca Ganoderma, prin sinergia compuşilor săi, acţionează în mod eficient asupra ficatului, ajutând la prevenirea unei proaste funcţionări a acestui organ extrem de important. 21. BOLI RENALE: Studii ştinţifice realizate în Japonia demonstrează că ciuperca Ganoderma are un efect puternic asupra îmbunătăţirii funcţiei rinichilor. Atât în cazul nefritei cât şi a insuficienţei renale s-a demonstrat că sinergia compuşilor din Ganoderma controlează şi combate problemele de acest tip. 22. TOXINFECŢII ALIMENTARE: Polizaharidă numită Lentinan care se găseşte în ciuperca Ganoderma poate ajuta corpul să distrugă bacteriile care cauzează toxinfecţiile alimentare şi de asemenea distruge toxinele produse de aceste bacterii. 23. IMUNITATE: Polifenolii, flavonoidele, Beta glucanul şi în principal Lentinanul care se găsesc în compoziţia ciupercii Ganoderma ajută la stimularea sistemului imunitar, întărind organismul în lupta sa contra infecţiilor. 24. GRIPĂ ŞI RĂCEALĂ: Consumul regulat al ciupercii Ganoderma ajută la evitarea gripei şi a răcelilor, datorită sinergiei compuşilor săi care îmbunătăţesc în mod considerabil sistemul imunitar. 25. ASTM: Proprietăţile antiinflamatorii ale triterpenoidelor şi ale germaniului permit relaxarea muşchilor care susţin tuburile bronhiale, reducând severitatea episoadelor de astm. Pe lângă efectul imunomodulator al compuşilor din Ganoderma, se evită de asemenea apariţia stărilor de agitaţie. 26. HERPES ŞI ALTE VIRUSURI: Ciuperca Ganoderma, datorită compuşilor săi care întăresc sistemul imunitar şi a germaniului care creşte producţia de interferon este de un real folos atât în prevenirea cât şi în tratarea herpesului şi a altor virusuri precum tipurile de hepatită, papiloma, HIV, etc. 27. ALERGII: Prezenţa triterpenoidelor precum a acidului ganoderic are efecte antihistaminice care diminuează alergiile. Atunci când există alergii, trebuie luat în considerare un consum regulat al ciupercii Ganoderma. 28. BOLI AUTOIMUNE: Datorită efectului Lentinanului şi a altor polizaharide precum beta-glucan se regularizează funcţia sistemului nostru imunitar, combătând astfel bolile precum psoriazis, vitiligo, lupus, artrită, etc. 29. HIV (SIDA): Cercetătorii din Japonia au demonstrat că lentinanul din ciuperca Ganoderma îmbunătăţeşte în mod remarcabil sistemul imunitar şi ajută la reducerea atacului virusului HIV asupra celulelor sănătoase ale sistemului imunitar, ceea ce are ca efect faptul că consumul de Ganoderma poate ajuta la stoparea virusului HIV. 30. STRES: Efectele combinate ale compuşilor Ganodermei permit relaxarea sistemului nervos şi ajută la reducerea stresului şi a anxietăţii, care constituie principalii factori de risc ai bolilor lumii moderne. Contraindicații și precauții Nu se consumă de catre persoanele cu alergie la Ganoderma, intoleranţă la lactoză. Se recomandă prudenţă şi ajustarea tratamentului în caz de asociere cu tratamente anticoagulante. În sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Proteine: 50g Fier: 18g Grasimi: 12g Fosfor: 1420mg Saturate: 1,2g Magneziu: 865.5mg Polinesaturate: Omega 6: 6,6g Omega 3: 2,4g Vitamine Mononesaturate Omega 9: 1,8g Vitamina B1: 1.02 mg Carbohidrati: 26g Vitamina B2: 0.26 mg Fibre: 21g Vitamina B3: 34.6 mg Zaharuri: 5g Vitamina B6: 0.33 mg Minerale Vitamina gamma E: 3.66mg Calciu: 140mg Vitamina alfa E: 0.33mg Sodium: 110mg

pret: 42.00 RON
42
Baobab Milk - Produs nou

Baobab-ul (Adansonia Digitata) este un copac african, venerat de mii de ani de localnici care îl numesc "Copacul vieții". Pudra de baobab se formează în interiorul fructului cu coajă tare, de mărimea unei nuci de cocos. Pudra se deshidratează natural, astfel că produsul de față nu a fost procesat prin extracție la cald sau prin înghețare. Pudra are o culoare gălbuie și are un gust unic, puțin acrișor, pe care majoritatea îl descriu ca o combinație între caramel, pară, vanilie și grapefruit. BENEFICII ASUPRA SĂNĂTĂȚII Pudra de baobab este recunoscută pentru conținutul său foarte ridicat de vitamina C, aproape 300 mg de vitamina C la 100 g de fruct, adică de 6 ori mai mult decât într-o portocală. Pe lângă vitamina C, pudra de baobab conține și vitamina B2 (riboflavina) și vitamina B3 (niacina sau vitamina PP). Pudra de baobab este foarte bogată în antioxidanți, având un coeficient de anihilare a radicalilor liberi egal cu cel al fructelor goji berries și de 3 ori mai mare decat cel al afinelor. Dincolo de continutul nerivalizat de vitamina C și puterea sa antioxidantă, pudra de baobab conține mai mult calciu decât laptele, mai mult fier decât carnea roșie, mai mult potasiu decât 1 banana și mai mult magneziu și calciu decât spanacul. Pudra de baobab conține mai multe fibre decât alte fructe (mere, piersici, caise, banane). Un aport adecvat de fibre alimentare ajută la menținerea sănătății tractului digestiv și scade nivelul colesterolului total și LDL. Responsabilă pentru acest lucru este pectina - una din sursele de fibre din baobab. Tot aceasta s-a dovedit a spori bacteriile probiotice de la nivelul intestinului gros. - revitalizează și îmbunătățește capacitatea organismului de a transforma mâncarea în energie (vitamina C și acidul malic); îmbunătățește sistemul imunitar (vitamina C); promoveaza sănătatea sistemului digestiv (fibre); promovează sănătatea sistemului nervos (potasiu); optimizează absorbția fierului (fier vitamina C). Baobab-ul este numit şi "Copacul vieţii"! Trunchiul său poate ajunge la 9 metri în diametru, este fibros şi umed. Fructele au o coajă tare şi ating mărimea unei nuci de cocos. Pudra de baobab se formează în interiorul lor, printr-un proces natural de deshidratare, astfel încât, la recoltare, se păstrează nealterate. Baobabul este şi o sursă de fibre, de ulei vegetal, de coloranţi şi combustibil. Pudra de baobab are o culoare gălbuie şi un gust puţin acrişor, descris de mulţi drept o combinaţie între caramel, grapefruit şi pepene galben. Uniunea Europeană a autorizat acest produs în anul 2008. Specialiştii în nutriţie îl recomandă copiilor, persoanelor active şi celor aflate în convalescenţă. Pudra de baobab se poate amesteca în limonadă, apă, în ceai, sucuri de fructe, în cereale sau în iaurt. Aceasta conţine 14 vitamine şi minerale esenţiale, şi are una dintre cele mai ridicate puteri antioxidante comparativ cu alte fructe, după cum susţin specialiştii. Acest praf ar avea în componenţă de 6 ori mai multă vitamina C decât o portocală şi mai mult calciu decât laptele. Bate şi fierul dintr-o roşie şi înmagazinează mai mult potasiu decât banana sau mai mult magneziu decât spanacul. Intrece alte fructe şi la cantitatea de fibre conţinută şi are efect anti-îmbătrânire. Specialiştii mai spun despre pudra de baobab că are un coeficient de anihilare a radicalilor liberi de 2 ori mai mare decât rodiile şi de 3 ori peste afine. Dacă nu aţi mai consumat până acum, recomandat ar fi să începeţi cu doze mici şi chiar să întrebaţi medicul dacă aveţi probleme de sănătate. Așadar, pudra de baobab este foarte bună pentru imunitate și împotriva răcelilor, datorită conținutului ridicat de vitamina C. Până acum am folosit pudra de baobab doar în suc, dar se mai poate adăuga atât la limonadă, cât și la sosurile picante, accentuand gustul. Sau îl puteți utiliza pentru a îngroșa unele compoziții, pentru că are un procent ridicat de pectină (25%). Mod de preparare și consum: Amestecați 5 grame de produs cu băuturile sau iaurturile preferate. Contraindicații: nu există. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Vlaori Nutritionale Grăsimi: 0.3 g Proteine: 3.6 g Carbohidrați : 26.1 g Fibre: 50 g Calciu: 320 mg Zaharuri: 18 mg Sodiu: 1.85 mg Potasiu: 2150 mg Magneziu: 148 mg Vitamina C: 120 mg

pret: 26.00 RON
26
Lecithin Powder - Produs nou

Structura chimică a lecitinei Lecitina este o substanță naturală fosforată, din clasa lipidelor, care se găsește în special în creier, mușchiul cardiac, gălbenușul de ou. Este constituită din acid fosforic, glicerină, cholină și acizi grași. Lecitina are un rol important în formarea membranelor celulare. În mod natural are aspectul de ceară moale și este higroscopică. Lecitina se prepară și din uleiul sau făina de soia. Lecitina este o substanță asemănătoare grăsimilor care prin componențele sale, colina și inozitololul, deține roluri importante în organismul uman.Rolul cel mai cunoscut al lecitinei este cel din cadrul proceselor de memorie și învățare, însă lecitina mai deține și alte funcții importante în organism datorită uneia din componentele sale – colina. Deși o cantitate foarte mică de colină este sintetizată în ficat, pe această cale nu poate fi produsă o cantitate suficientă pentru necesitățile organismului, de aceea este important aportul de colină din alimentatie. Astfel colina din alimente va fi depozitată în ficat,creier și rinichi. Dintre funcțiile deosebit de importante ale colinei amintim doar câteva: -Sprijinirea sistemului enzimantic al ficatului, care detoxifică ficatul și elimină chimicalele poluante ale mediului precum și toxinele medicamentelor -Metabolismul grasimilor din ficat: colina este necesară pentru transportul trigliceridelor și a altor grăsimi din ficat în țesuturi -Sinteza acetilcolinei: Colina va fi transformată în creier și nervi în acetilcolina, cel mai important neurotransmitator, care transmite emoții și stări comportamentale în creier. Cauze ale deficitului de colină -Bolile cronice- cum ar fi bolile inflamatorii ale colonului , artrita măresc riscul pentru deficit de colină -Consumul de alcool- consumul regulat de alcool reduce nivelul de colină din organism -Probleme de digestive- persoanele care au o afecțiune a glandelor secretorii ale stomacului , preiau colina deficitar, și pot prezenta deficit de colină -Creșterea - în timpul sarcinii și alăptării este crescut necesarul de colină Urmările deficitului de colină -Risc crescut pentru cancer de ficat, depuneri de grăsime în ficat, deficiențe ale funcției rinichilor, deficiențe în creștere, tensiune mărită, deficit în procesele de memorie și învățare, infertilitate Care sunt rolurile importante ale colinei în organismul uman? Unul dintre cele mai importante roluri este dezintoxicarea ficatului și eliminarea medicamentelor și substanțelor chimice. Colina stimulează sistemul enzymatic al ficatului care vă dezintoxică ficatul și ajută la eliminarea medicamentelor, alcoolului și substanțele chimice din mediul înconjurator precum și metalele grele.De asemenea suplimentele de colină și lecitină pot sprijini ficatul în cadrul proceselor de vindecare în urma unor infecții virale cum ar fi hepatita sau ciroza hepatică. Funcțiile creierului sunt sprijinite prin aportul suplimentelor de colină și lecitină din creier, acetilcolina ia parte la procesul de memorare a amintirilor și ambele substanțe fac posibilă creșterea capacitatii de efort intelectual. Chiar și în cadrul bolii Alzheimer aportul de colină poate ajuta la diminuarea simptomatologiei datorită creșterii nivelului de acetilcolina. Suplimentele alimentare care conțin colina mai au un rol secundar deloc de neglijat și anume micșorarea nivelului de trigliceride și a colesterolului total și LDL, precum și creșterea nivelului de HDL Colesterol, prin această acțiune se realizează scaderea riscului pentru arterioscleroză. In concluzie, pentru creșterea și menținerea nivelului de colină din organism este recomandat consumul de alimente care conțin aceste substanțe în mod predominant cum ar fi: ficatul și carnea de vită, ouă, alune, conopidă și lapte, dar și aportul suplimentar prin folosirea unor suplimențe nutritive de calitate care conțin min. 1000 mg de lecitină de extracție vegetală - a se vedea produsele Laboratoarelor Merlin. Acest consum suplimentar este recomandat atât persoanelor care trec printr-o perioadă solicitantă din punct de vedere intelectual (sesiune, examene etc.) dar și persoanelor în vârstă care doresc să își mențină mult timp funcția creierului intactă. Lecitina ne ajută și la slăbire Lecitina ne poate ajuta și să slăbim, datorită capacității sale de a sparge grăsimile în molecule mai mici. Astfel, organismul poate utiliza acești acizi grași pentru energie în loc să-i folosească în stocarea de grăsime. Lecitina poate preveni calculii biliari, după cum arată anumite cercetări citate de Huntington College of Health Sciences. Lecitina – Beneficii pentru sănătate Studiile au demonstrat că ajută la îmbunătățirea memorie și concentrării și poate chiar ajuta la prevenirea Alzheimer-ului. Ajută la prevenirea aterosclerozei, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, intervine în funcțiile creierului și ajută la absorbția tiaminei (vitamina B1) în ficat și a vitaminei A în intestine. Lecitina din ou poate fi bună pentru cei care sufera de SIDA, herpes, sindrom de oboseală cronică și dereglări imunitare asociate îmbătrânirii. Studii recente au demonstrat că acționează mai bine la persoanele cu aceste boli decât o face varianta din soia. Observații: Suplimentarea este în general considerată sigură. Dar prea mult din orice poate fi întotdeauna o problema. Doze foarte mari de lecitină pot induce anumite reacții adverse cum ar fi: provocarea transpirației, greață, vărsături, balonare și diaree. Contraindicații: Datorită conținutului de colină, care stimulează creierul, persoanele care suferă de tulburare bipolară sau depresie, sau alte probleme neurologice, nu ar trebui sa ia orice tip de lecitină sau colină fără a consulta în prealabil un medic specialist. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale: Grăsimi: 88 g Grăsimi nesaturate: 12 g Carbohidrați: 8 g Grăsimi polisaturate: 30 g Grăsimi saturate: 12 g Fosfolipide: 77%

pret: 17.00 RON
17