Izvorul_Tineretii
0
x produse
0.00RON

Moringa Powder

10
Pret: 10.00 RON
Adauga cantitate dorita:
Distribuie:

Este o plantă rapid crescătoare, rezistentă la secetă.

Aceasta este utilizată în scop medical pentru prevenirea sau tratarea unui număr impresionant de afecţiuni precum anemie, artrită, dureri articulare, astm, cancer, diabet, epilepsie, afecţiuni gastrice, dureri de cap, presiune arterială ridicată, pietre la rinichi, afecţiuni ale tiroidei, infecţii etc.

Moringa oleifera este utilizată şi ca afrodiziac, anticoncepţional, dezinfectant, sau pentru stimularea sistemului imunitar, tratarea gingivitei etc.

Uleiul de moringa este utilizat în diverse alimente, parfumuri, produse pentru îngrijirea părului, creme etc. De asemenea, această plantă reprezintă un aliment important în anumite ţări pentru că are un conţinut mare de vitamine şi minerale (în India şi Africa este utilizată pentru combaterea malnutriţiei).

Seminţele de moringa cât şi tecile verzi sunt utilizate în bucătărie precum mazărea sau fasolea verde. Frunzele sunt gătite precum spanacul, acestea fiind uneori uscate şi utilizate ca şi condiment.

Resturile rămase în urma obţinerii uleiului din seminţe sunt utilizate ca îngrăşământ natural şi pentru a purifica apa din fântâni.

Chiar dacă majoritatea părţilor plantei sunt considerate a avea proprietăţi preventive sau curative, frunzele reprezintă partea cu cele mai puternice efecte.

Efectele benefice ale moringa oleifera

Această plantă este utilizată pentru tratarea sau prevenirea afecţiunilor menţionate anterior. Este bogată în antioxidanţi precum beta caroten, quercetină, zeatină, beta sitosterol, kaempferol şi implicit poate avea efectele benefice produse de aceştia. Principalul rol al antioxidanţilor din moringa este protejarea celulelor de acţiunea radicalilor liberi.

Exista studii care arată că utilizarea acestei plante poate creşte producţia de lapte matern, însă nu există informaţii suficiente pentru a determina ce efecte are aceasta asupra sugarului.

Moringa conţine fitosteroli ce împiedică absorbţia intestinală a colesterolului şi astfel diminuează cantitatea colesterolului prezentă în sânge.

Frunzele, seminţele şi fructele au efecte antiinflamatoare şi astfel ajuta la prevenirea obezitatii, hipertensiunii, aterosclerozei, diabetului etc.

De asemenea, moringa oleifera conţine şi acid clorogenic, o substanţă ce încetineşte eliberarea glucozei în sânge, scade presiunea arterială, protejează retina de radicalii liberi etc. Această plantă mai conţine câţiva compuşi care contribuie semnificativ la scăderea tensiunii arteriale precum niaziminina, niazinina şi niazimicina. Totusi, dacă sunt consumate în exces aceste substanţe pot produce efecte adverse grave.

Câteva studii au arătat că extractul de moringa protejează celulele hepatice de acţiunea substanţelor chimice toxice.

Moringa , beneficii pentru sanatate

Daca suferi de presiune arterială, atunci Moringa e soluția. Această plantă conține patru compuși esențiali, necesari corpului pentru menținerea unei presiuni arteriale echilibrate: Niacina A1 și A5, și vitaminele B3 și B10. Mai există încă o piesă în acest puzzle și anume nutrienții necesari corpului pentru producția de oxid nitric. Aceștia includ magneziu, zinc, potasiu, calciu și vitamina E. Când nivelul de oxid nitric este adecvat, fluxul sangvinic curge în ritmul potrivit prin vasele de sânge, reducând presiunea arterială.

Moringa ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea dispoziției, ceea ce contribuie la o stare generală mai bună. Secretul constă in triptofanul conținut, un aminoacid necesar corpului pentru producerea de serotonină și niacină; adică acei hormoni ce produc starea de bine. Combinația de triptofan, calciu și proteine din moringa oleifera face din aceasta o adevărată uzină a fericirii.

Datorită utilității sale în prevenirea malnutriției, a proprietăților sale antibiotice naturale, a abilității de a dezinfecta apa, îmbunătățirea pielii și alte beneficii, moringa a câștigat porecla de “Arborele Miracol” iar Science Daily (site American de știri în domenii diverse, printre care medicale și de nutriție) o numește “Arborele cel mai folositor din lume”.

Fiecare gram din Moringa conține:

•15 x Calciu conținut de lapte

•4 x Vitamina A conținuta de morcovi

•3 x Potasiu conținut de banane

•4 x Clorofilă conținută de iarba de grâu

•7 x Proteină conținută de iaurt

•3 x Fier conținut de spanac

Moringa Oleifera are următoarele proproietăți benefice omului:

-ani-inflamator;

-antioxidant;

-menține sănătatea pielii;

-crește energia corpului;

-îmbunătățește vederea;

-normalizează tensiunea arterială;

-anti-depresiv;

- îmbunătățește sistemul imunitar;

- îmbunătățește digestia;

-anti-ulcer;

Bogat în antioxidanți. Analizele au arătat că pudra uscată a frunzelor de moringa conține nu mai puțin de 46 de antioxidanți, inclusiv carotenoide, zinc, seleniu, crom și alte vitamine (inclusiv vitamina B și vitamina K). Frunzele de moringa contin 36 de compuși anti-inflamatorii, inclusiv calciu, cupru, clorofila, omega-3, omega-6, omega-9 și sulf.

Bogat in nutrienti. Moringa contine o multime de nutrienti, la fel ca alte alimente. Dar, frunzele de moringa sunt deosebite prin concentratiile acestor nutrienti. Frunzele uscate de moringa contin de trei ori mai mult potasiu decat bananele, de 2.500 de ori mai multi aminocizi decat ceaiul verde, de trei ori mai mult fier decat spanacul sau de trei ori mai mult calciu decat laptele.

O proteina completa. Frunzele de moringa au 30-40% proteine și contin 18 aminoacizi. Dintre acesti aminoacizi, 9 sunt aminoacizi esentiali. Acest lucru face din moringa o sursa completa de proteine, un lucru rar in lumea plantelor.

Un ulei minunat. In afara de frunze, din semintele arborelui de moringa se poate extrage un ulei dulce, clar, foarte bogat in antioxidanti, ce dureaza foarte mult; de secole, acest ulei este folosit fie la gatit, fie ca baza in industria parfumurilor.

Tinand cont de proprietatile extraordinare ale arborelui de moringa, acesta este folosit in diete, pentru reducerea presiunii arteriale, pentru imbunatirea digestiei, pentru o piele mai sanatoase și pentru multe alte lucruri.

Beneficiile Moringa oleifera:

• Moringa stimulează sistemul imunitar

• Sprijină metabolismul organismului, structura celulară a corpului

• Îmbunătăţeşte sistemul circulator sanatos și detoxifica organismul de toxine

• Promovează buna digestie

• Promovează funcţionarea normală a ficatului şi a rinichilor

• Ajuta in cazul diabetului zaharat, mentinand nivelul de zahăr din organism in limite normale

• Ajuta la un somn reconfortant

• Oferă o senzaţie de bine general

• Oferă hrană pentru ochi și creier

• Îmbunătăţeşte functionarea inimii

• Sprijină mecanismul anti-inflamator al organismului

• Efectele pozitive asupra pierderii in greutate sanatoasa, combaterea imbatranirii premature şi creşterea nivelului de energie și vitalitate

Sportivii sunt consideraţi a fi oameni de elită, care se străduiesc mereu să rămână în formă şi să învingă concurenţa. Antrenamentele constante reprezintă singurul secret cunoscut al succesului lor. Dar secretul necunoscut din spatele succesului lor, este alimentaţia corectă. Moringa, cunoscută drept planta cea mai nutritivă descoperită vreodată de omenire, furnizezeaza organismului toate vitaminele esenţiale, minerale şi proteine ​​şi îi ajută în diferite moduri:

Creşte forţa musculară:Organismul uman are capacitatea de a diferenţia între suplimente nutritive naturale şi cele sintetice. Moringa oferă organismului vitamina A, vitamina C, vitamina E, calciu, fier şi multe alte substanţe nutritive, 100% naturale. Aceste substanţe nutritive sunt uşor asimilabile şi ajută la stimularea de energie instantaneu. În cazul suplimentelor sintetice, conţinutul nu este absorbit în întregime de către organism şi, prin urmare, acestea sunt cunoscute ca având multe efecte secundare.

Îmbunătăţeşte rezistenţa:Moringa, cu conţinutul ei ridicat de vitamina A şi Vitamina C, combinate cu un conţinut extraordinar de fier, ajută la îmbunătăţirea conţinutul de hemoglobină din sânge. Acest lucru ajută la rândul său sângele să livreze mai mult oxigen către muşchi în timpul exerciţiilor. Conţinutul crescut de oxigen transportat de sânge, de asemenea, contribuie la creşterea ratei metabolice şi ajută la arderea grăsimilor nedorite depozitate în organism.

Antioxidanţii:Radicalii liberi sunt atomi care există în organismul uman şi care atacă în mod constant alte celule sănătoase din organism pentru a obţine electroni liberi. Acest proces duce la îmbătrânirea şi slăbirea organismului. Anti-oxidanţii produc atomii liber de care are nevoie organismul uman şi atenuează efectul radicalilor liberi. Moringa are aproximativ 46 antioxidanţi şi este una dintre cele mai puternice surse naturale de anti-oxidanţi.În plus, Vitamina C şi E funcţionează ca anti-oxidanti, importanţi în prevenirea daunelor oxidative aduse la structura şi funcţiile celulare şi subcelulare în timpul antrenamentului, optimizând teoretic performanţa pentru competiţii.

Depresia:Cercetătorii insistă în mod constant că una dintre cauzele majore de depresie este lipsa de nutrienţi corespunzători în dietă. Dezechilibrul nutrienţilor se crede că declanşează dezechilibre hormonale care ar duce la depresie. Un studiu a arătat că depresia a devenit comună în rândul femeilor americane, iar femeile cu vârsta între 30 şi 40 de ani sunt foarte predispuse la depresie şi tulburări de somn. Depresia poate fi vindecată de cele mai multe ori prin aprovizionarea corespunzătoare cu substanţe nutritive. Întâmplător, Moringa este plin cu vitamina A, B, C, E, calciu, potasiu, flavonoide şi numeroase minerale, atunci când, luate în mod regulat, nu doar ajută oamenii să depăşească depresia, dar de asemenea, îi pune pe drumul lor spre un stil de viaţă sănătos.

Mama care alăptează:Mamele care alăptează necesită, în general, mai mulţi nutrienţi decât o persoană normală şi frunzele de Moringa furnizezeaza cea mai mare parte de vitamine, minerale, proteine, carotenoizi şi hidraţi de carbon, toate laolaltă. Moringa Oleifera cu de 4 ori mai mult calciu decât laptele şi conţinut ridicat de vitamina A, nu numai că ajută la creşterea cantităţii de lapte secretat de mama care alăptează, ci îmbunătăţeşte şi calitatea laptelui generat. Mamele care consumă regulat produse naturale ce conţin Moringa Oleifera vor avea un profil nutriţional mai bun şi laptele secretat de acestea va fi plin de elemente nutritive.

Moringa este o Galactagoga, care stimulează şi stabilizează fluxul de lapte al mamei. Efectele frunzei de Moringa asupra sporirii lactaţiei, este evidenţiată printr-o creştere a nivelului prolactinei serice materne. Prolactina este hormonul cel mai important în iniţierea lactaţiei.

Conţinutul de fier extraordinar de mare din Moringa, combinat cu conţinutul său ridicat de Beta-caroten, ajută la îmbunătăţirea conţinutului de hemoglobină din sânge. Creşterea hemoglobinei, de asemenea, serveşte pentru a îmbunătăţi capacitatea de absorbţie de oxigen din sânge şi în îmbunătăţirea generală a activităţilor metabolice ale organismului. Creşterea conţinutului de hemoglobină, de asemenea, serveşte pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar al organismului, care este vital alăptării în acelaşi timp.

Menopauza:Menopauza este o etapă crucială în viaţa fiecărei femei. Deşi este o etapă dureroasă, ele pot depăşi simptomele menopauzei cu ajutorul de substanţe nutritive corespunzătoare. Un supliment nutritiv bine echilibrat este esenţial în timpul menopauzei, deoarece permite corpului să se adapteze automat la schimbările hormonale, menţinerea naturală de estrogen din glandele suprarenale şi depozitele de grăsime. În timpul menopauzei organismul are nevoie de fier şi calciu suplimentar pentru a compensa pierderea de sânge. Moringa, cu de 4 ori mai mult calciu decât laptele şi de 4 ori mai multă vitamina A decât cea din morcovi, ajută la atenuarea simptomelor menopauzei.

Conţinutul ridicat de vitamina C din Moringa este cunoscut pentru efectul său asupra sistemului imunitar şi întăreşte vasele sanguine. Bio-flavonoidele, cum ar fi Quercetin, sunt prezente în pudra de frunze de Moringa, şi acestea au un rol important în reducerea bufeurilor. Conţinutul ridicat de vitamina E, prezentă în Moringa, este, de asemenea, util pentru uscăciunea mucoasei vaginale şi un studiu a arătat că doar 400 unităţi de vitamina E luate pe zi, pentru între 1 şi 4 luni au ajutat femeile.

Întărirea oaselor:Menopauza lasă femeile cu oasele slăbite şi le face extrem de sensibile şi vulnerabile pentru osteoporoză. În cazul în care organismul nu dispune de aportul zilnic de calciu sugerat, organismul absoarbe calciul din oase şi dinţi făcându-le mai slabe. Moringa cu conţinutul său ridicat de calciu vine ca o soluţie pentru această problemă. Având în vedere că în prezent calciul din Moringa este obţinut dintr-o sursă naturală 100%, acesta este uşor absorbit de organism. Prezenţa unui conţinut ridicat de magneziu în Moringa este importantă pentru oase, în etapa de post-menopauza. Magneziu, de asemenea, cunoscut sub numele de "tranchilizant", va ajuta cu simptome cum ar fi anxietate, iritabilitate şi alte schimbări de dispoziţie.

Osteoporoza:Organismul uman are nevoie de calciu pentru funcţionarea sa normală. În general, pentru persoanele de peste cincizeci de ani, dacă nu este suficient calciu disponibil în dieta lor, corpul absoarbe calciul din oase şi, astfel, oasele devin slabe şi acest lucru duce la osteoporoză.

Prezenţa unui conţinut ridicat de calciu în Moringa, oferă cantităţile de calciu de care are nevoie organismul şi ajută la menţinerea oaselor sănătoase.

Contraindicaţii:

Extractul de moringa consumat în cantitate mai mare decât valorile de mai jos poate produce mutaţii şi implicit cancer şi astfel vă recomandăm să consumaţi o cantitate mai mică pentru a nu risca.

- 1.6-2.2 g / zi pentru o persoană de 68 kilograme;

- 2.1-2.9 g / zi pentru o persoană de 91 kilograme;

- 2.7-3.6 g / zi pentru o persoană de 113 kilograme;

Precizare:

Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs.

Valori Nutritionale

Proteine: 9.4 g

Vitamina B9: 40 μg

Grasimi: 1.4 g

Vitamina C: 51.7 mg

Carbohidrati: 8.28 g

Zinc: 0.6 mg

Fibre: 2 g

Fosfor: 112 mg

Vitamina A: 378 μg

Sodiu: 9 mg

Vitamina B6: 5%

Potasiu: 337 mg

Vitamina B1: 0.257 mg

Fier: 4.00 mg

Vitamina B2: 0.660 mg

Calciu: 185 mg

Vitamina B3: 2.220 mg

Magneziu: 147 mg

Vitamina B5: 0.125 mg

Mangan: 0.36 mg

Vitamina B6: 1.200 mg

Apa: 78.66g


Stocuri pentru Moringa Powder

Gramaj Cod Produs Pret   Stoc  
180 g000000014 10.00 in stoc

De asemenea, va recomandam

Curcuma Powder - Produs nou

Curcuma longa - Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudită cu ghimbirul şi cultivată în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment. În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. Acţiunea curcumei (turmericului) Turrmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică,anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă. Se folosește ca: •antioxidant; anti-inflamator; antiviral; antibacterial; antifungic; protector hepatic; încetinește dezvoltarea diverselor forme de cancer; antiparazitar; antidiabetic; antialergic; împotriva artritei; adjuvant în Alzheimer; în medicina tradițională indiană, curcuma este utilizată pentru stimularea digestiei (mărește secreția biliară), ca antibiotic natural,depurativ al sângelui,în astm, diabet,conjunctivită,dureri dentare ,dar și pentru proprietățile sale anti -inflamatorii. Contra tulburărilor digestive - Dacă suferiți de colon iritabil, de" stomac deranjat", greață, pierderea poftei de mâncare, curcuma este condimentul de aur care tratează multe din aceste tulburări digestive. Prin stimularea ficatului și a vezicii biliare,curcuma îmbunătățește digestia. De asemenea previne apariția ulcerului,având un rol protector asupra mucoasei gastrice. Adjuvant în cancer - În Asia,unde se consumă curcuma,cancerul de colon este rar întâlnit,în comparație cu alte părți ale lumii. Studii în vitro au demonstrat că, substanța activă din curcuma, curcumina, posedă o reală acțiune anticancerigenă și asupra altor forme de cancer: de stomac, sân, prostată, leucemie.Curativ se foloște o linguriță pe zi ,în amestec cu piper negru pentru o mai bună absorbție intestinală. Calmant al durerii - Curcuma este un anti-inflamator natural, a cărui acțiune este comparabilă cu cea a cortizonului. Condimentul poate să fie folosit ca analgezic pentru a calma durerea asociată cu reumatismul, durerile musculare, menstruale, artrita, tendinita. Stimulează imunitatea - Curcumina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, de aceea este util în lupta împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi au tendința de a slăbi organismul nostru atunci cand este expus la o stare de stres, schimbări climaterice, făcându-l mai vulnerabil la viruși, etc. Împotriva creșterii în greutate - Consumată zilnic, curcuma are un efect real de "ardere a grăsimii", datorită acțiunii benefice asupra metabolismului grăsimilor. Răni, zgârieturi, paraziți - În India, curcuma este des utilizată ca antiseptic extern (sub forma de pudra) pentru tăieturi, zgârieturi, răni, vânătăi, arsuri, dar și ca agent antibacterian. Luată intern, luptă împotriva problemelor pielii (eczemă, psoriazis, acnee), dar și a paraziților intestinali. Bolile degenerative ale creierului - Curcumina previne pierderea funcției cognitive și prin urmare, este de un real ajutor în boala Alzheimer. Previne afecțiunile cardio–vasculare - Curcuma combină două proprietăți de protecție ale sistemului cardiovascular. Pe de o parte, aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol, și în al doilea rând, acesta îmbunătățește fluxul de sânge scăzând agregarea plachetara. Cu toate acestea, trebuie acordată atenție la cantitatea de turmeric consumată dacă, în paralel, luați anticoagulante, deoarece acest lucru poate crește riscul de sângerare. Calmant al durerilor menstruale - Ca și în cazul artritei și reumatismului,datorită calităților anti-inflamatorii și analgezice pe care le are , curcuma reduce durerile menstruale.În afară de curcuma, este bine să luăm în această perioadă suplimente de omega 3 și să reducem consumul de zahăr și cafea. Remediu pentru poliartrita reumatoidă - Studiile clinice au scos în evidenţă faptul că turmericul are efecte antioxidante foarte puternice. Fiind antioxidant, turmericul poate neutraliza radicalii liberi (chimicalele care pot circula prin corp și care afectează serios celulele sănătoase și membranele celulare). Protecție cardio-vasculară - Turmericul poate preveni oxidarea colesterolului în organism. Colesterolul oxidat este cel care deteriorează vasele de sange și se acumulează în artere, provocând de multe ori atac de cord sau accidente vasculare cerebrale. Prevenirea oxidării colesterolului poate ajuta la încetinirea aterosclerozei și a bolilor de inimă cauzate de diabetul zaharat. Protejează pe cei predispuşi la boala Alzheimer - Există dovezi tot mai numeroase care sugerează că turmericul asigură protecție împotriva bolilor neurodegenerative. Studiile epidemiologice arata că în rândul persoanelor indiene în vârstă, care folosesc frecvent turmericul precum condiment, incidenţa bolilor neurologice cum este Alzheimer este foarte mică. Indicaţii terapeutice Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale. Mod de preparare: Pudra se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe sau legume. Infuzie din rădăcină - se prepara din o linguriţă de pudra la o cană cu apă, se pot consuma 2 căni pe zi. Contraindicaţii: Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gatric este mult mai frecventă. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale Proteine: 7.83 g 15.7% Potasiu: 2525.00 mg Grasimi: 9.88 g 14.1% Zinc: 4.35 mg Carbohidrati: 64.93 g 24% Vitamina B1: Thiamine (B1) 0.15 mg Fibre: 21.10 g 84.4% Vitamina B2: Riboflavin (B2) 0.23 mg Zaharuri: 3.21 g 3.6% Vitamina B3: Niacin (B3) 5.14 mg Minerale Vitamina B6: 1.80 mg Calciu: 183.00 mg Vitamina C: 25.90 mg Sodium: 38.00 mg Vitamina E: 3.10 mg Fier: 41.42 mg Vitamina K: 13.40 mg Fosfor: 268.00 mg Vitamina J: 49.20 mg Magneziu: 193.00 mg Betaina: 9.70 mg Seleniu: 4.50 mcg Apa: 11.36 g Mangan: 7.83 mg Fitosteroli: 82.00 mg

pret: 10.00 RON
10
Ginger Powder - Produs nou

Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea și este considerat un aliat remarcabil pentru sănătate, putând trata multe afecţiuni şi oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca plantă medicinală încă din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice şi pentru a trata semnele de răceală şi gripă. Cercetările asupra ghimbirului au scos la iveală proprietăţi şi o eficienţă surprinzator de bună a ceaiului de ghimbir în tratarea cancerului de colon şi a celui ovarian. Ghimbir – beneficii şi proprietăţi curative Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Ghimbirul ajută la digestie fiind foarte eficient pentru o digestie sănătoasă, el acţionând prin descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul şi intestinele de gaze iar consumat sub forma de ceai sau cafea vegetala după mesele îmbelşugate este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei. Ghimbirul are efecte anti-ulcer Calmează greţurile matinale - Ghimbirul este cel mai bun remediu natural pentru greaţă, calmează greţurile matinale care apar la unele femei însărcinate. ATENTIE! În sarcină se consumă o cană de ceai de ghimbir la două zile. Este un remediu eficient, care poate să fie folosit în siguranţă de femeile însărcinate care se confruntă cu acest simptom neplăcut. Diminuează durerile menstruale Ghimbirul este un remediu natural şi foarte util în diminuarea durerile menstruale. Ghimbirul scade tensiunea relaxând vasele de sânge ce înconjoară muşchii, facilitând circulaţia sanguină în tot corpul. Ajută la prevenirea şi tratarea greţurilor cauzate de mişcare şi calmează ameţelile, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului, reduce riscul de boli cardiovasculare (AVC). Cel mai bun remediu impotriva vertijului asociat cu ginkgo biloba sau gotu kola. Ghimbirul ameliorează simptomele supărătoare ale afecţiunile respiratorii Ghimbirul este foarte eficient împotriva cancerului Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili duşmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral în leucemii.Extrasele de ghimbir stimulează imunitatea prin creşterea activităţii timusului şi splinei, precum şi producţia de fagocite. Şi în cancerul de sân este indicat consumul de ghimbir, care se pare că ar inhiba invazia, motilitatea şi aglutinarea celulelor canceroase. Tulburări sexuale Cercetatarile ştiinţifice efectuate asupra ghimbirului atestă faptul că această plantă aromatică este utilă persoanelor care suferă de tulburări sexuale. Potrivit specialiştilor, efectul „viagra” al ghimbirului poate îmbunătăţi viată sexuală, acesta acţionând asupra organelor genitale, îmbunătăţind circulaţia sangvină. Reduce inflamaţiile articulare şi durerile reumatice Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. De asemenea, dacă beţi o cană de ceai de ghimbir după ce aţi depus efort fizic, puteţi evita apariţia febrei musculare şi a durerilor de încheieturi, în general. În cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni. Scade nivelul colesterolului rău Studiile recente arată că ghimbirul scade nivelul colesterolului rău din organism, reducând riscul bolilor de inimă. Contribuie la o bună circulaţie a sângelui, printr-un complex optim de minerale şi aminoacizi, eficient în lupta cu bolile cardiovasculare. În plus, această plantă întăreşte imunitatea organismului, printr-o combinaţie de antioxidanţi care, în paralel, se dovedeşte eficientă şi în lupta cu colesterolul şi chiar în prevenirea cancerului. Ghimbirul are efecte analgezice puternice Este un bun remediu împotriva stresului și are efecte puternic analgezice. Precauţii şi contraindicaţii: Ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau plămânilor. Efectele secundare sunt rare şi apar atunci când se foloseşte fără discernământ sau se consumă în cantităţi mari, zilnic. Totuşi, există persoane sensibile, cărora le poate provoca arsuri la stomac. În cazul femeilor însărcinate, se recomandă prudenţă; se poate administra ghimbir, împotriva greturilor şi ameţelilor, dar nu pe termen lung. Persoanele cu pietre la fiere trebuie să se sfătuiască cu medicul înainte de a recurge la un tratamament cu ghimbir. Evitaţi să luaţi ghimbir, cu două săptămâni înainte de a suferi o intervenţie chirurgicală. Reacţii cu alte medicamente ale ghimbirului Ghimbirul poate prelungi starea de somn, dacă este luat împreună cu barbituricele. Consumul zilnic de ghimbir poate să intervină în absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile. Ghimbirul sporeşte puterea unor medicamente ca aspirina, clopidogrel (Plavix), ticlopidine (Ticlid), warfarin (Coumadin), fapt ce poate duce la apariţia unor hemoragii (stimulează circulaţia). Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Proteine: 8.98 g Mangan: 33.3 mg (1586%) Grasimi: 4.24 g Potasiu: 1320 mg (28%) Carbohidrati: 71.62 g Zinc: 3.64 mg (38%) Fibre: 14.1 g Vitamina B1: Thiamine (B1) 0.046 mg (4%) Zaharuri: 3.39 g Vitamina B2: Riboflavin (B2) 0.17 mg (14%) Minerale Vitamina B3: Niacin (B3) 9.62 mg (64%) Calciu: 114 mg (11%) Vitamina B5: Pantothenic acid (B5) 0.477 mg (10%) Sodium: 27 mg (2%) Vitamina B6: 0.626 mg (48%) Fier: 19.8 mg (152%) Vitamina B9: Folate (B9) 13 μg (3%) Fosfor: 168 mg (24%) Vitamina C: 0.7 mg (1%) Magneziu: 214 mg (60%)

pret: 12.00 RON
12
Lecithin Powder - Produs nou

Structura chimică a lecitinei Lecitina este o substanță naturală fosforată, din clasa lipidelor, care se găsește în special în creier, mușchiul cardiac, gălbenușul de ou. Este constituită din acid fosforic, glicerină, cholină și acizi grași. Lecitina are un rol important în formarea membranelor celulare. În mod natural are aspectul de ceară moale și este higroscopică. Lecitina se prepară și din uleiul sau făina de soia. Lecitina este o substanță asemănătoare grăsimilor care prin componențele sale, colina și inozitololul, deține roluri importante în organismul uman.Rolul cel mai cunoscut al lecitinei este cel din cadrul proceselor de memorie și învățare, însă lecitina mai deține și alte funcții importante în organism datorită uneia din componentele sale – colina. Deși o cantitate foarte mică de colină este sintetizată în ficat, pe această cale nu poate fi produsă o cantitate suficientă pentru necesitățile organismului, de aceea este important aportul de colină din alimentatie. Astfel colina din alimente va fi depozitată în ficat,creier și rinichi. Dintre funcțiile deosebit de importante ale colinei amintim doar câteva: -Sprijinirea sistemului enzimantic al ficatului, care detoxifică ficatul și elimină chimicalele poluante ale mediului precum și toxinele medicamentelor -Metabolismul grasimilor din ficat: colina este necesară pentru transportul trigliceridelor și a altor grăsimi din ficat în țesuturi -Sinteza acetilcolinei: Colina va fi transformată în creier și nervi în acetilcolina, cel mai important neurotransmitator, care transmite emoții și stări comportamentale în creier. Cauze ale deficitului de colină -Bolile cronice- cum ar fi bolile inflamatorii ale colonului , artrita măresc riscul pentru deficit de colină -Consumul de alcool- consumul regulat de alcool reduce nivelul de colină din organism -Probleme de digestive- persoanele care au o afecțiune a glandelor secretorii ale stomacului , preiau colina deficitar, și pot prezenta deficit de colină -Creșterea - în timpul sarcinii și alăptării este crescut necesarul de colină Urmările deficitului de colină -Risc crescut pentru cancer de ficat, depuneri de grăsime în ficat, deficiențe ale funcției rinichilor, deficiențe în creștere, tensiune mărită, deficit în procesele de memorie și învățare, infertilitate Care sunt rolurile importante ale colinei în organismul uman? Unul dintre cele mai importante roluri este dezintoxicarea ficatului și eliminarea medicamentelor și substanțelor chimice. Colina stimulează sistemul enzymatic al ficatului care vă dezintoxică ficatul și ajută la eliminarea medicamentelor, alcoolului și substanțele chimice din mediul înconjurator precum și metalele grele.De asemenea suplimentele de colină și lecitină pot sprijini ficatul în cadrul proceselor de vindecare în urma unor infecții virale cum ar fi hepatita sau ciroza hepatică. Funcțiile creierului sunt sprijinite prin aportul suplimentelor de colină și lecitină din creier, acetilcolina ia parte la procesul de memorare a amintirilor și ambele substanțe fac posibilă creșterea capacitatii de efort intelectual. Chiar și în cadrul bolii Alzheimer aportul de colină poate ajuta la diminuarea simptomatologiei datorită creșterii nivelului de acetilcolina. Suplimentele alimentare care conțin colina mai au un rol secundar deloc de neglijat și anume micșorarea nivelului de trigliceride și a colesterolului total și LDL, precum și creșterea nivelului de HDL Colesterol, prin această acțiune se realizează scaderea riscului pentru arterioscleroză. In concluzie, pentru creșterea și menținerea nivelului de colină din organism este recomandat consumul de alimente care conțin aceste substanțe în mod predominant cum ar fi: ficatul și carnea de vită, ouă, alune, conopidă și lapte, dar și aportul suplimentar prin folosirea unor suplimențe nutritive de calitate care conțin min. 1000 mg de lecitină de extracție vegetală - a se vedea produsele Laboratoarelor Merlin. Acest consum suplimentar este recomandat atât persoanelor care trec printr-o perioadă solicitantă din punct de vedere intelectual (sesiune, examene etc.) dar și persoanelor în vârstă care doresc să își mențină mult timp funcția creierului intactă. Lecitina ne ajută și la slăbire Lecitina ne poate ajuta și să slăbim, datorită capacității sale de a sparge grăsimile în molecule mai mici. Astfel, organismul poate utiliza acești acizi grași pentru energie în loc să-i folosească în stocarea de grăsime. Lecitina poate preveni calculii biliari, după cum arată anumite cercetări citate de Huntington College of Health Sciences. Lecitina – Beneficii pentru sănătate Studiile au demonstrat că ajută la îmbunătățirea memorie și concentrării și poate chiar ajuta la prevenirea Alzheimer-ului. Ajută la prevenirea aterosclerozei, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, intervine în funcțiile creierului și ajută la absorbția tiaminei (vitamina B1) în ficat și a vitaminei A în intestine. Lecitina din ou poate fi bună pentru cei care sufera de SIDA, herpes, sindrom de oboseală cronică și dereglări imunitare asociate îmbătrânirii. Studii recente au demonstrat că acționează mai bine la persoanele cu aceste boli decât o face varianta din soia. Observații: Suplimentarea este în general considerată sigură. Dar prea mult din orice poate fi întotdeauna o problema. Doze foarte mari de lecitină pot induce anumite reacții adverse cum ar fi: provocarea transpirației, greață, vărsături, balonare și diaree. Contraindicații: Datorită conținutului de colină, care stimulează creierul, persoanele care suferă de tulburare bipolară sau depresie, sau alte probleme neurologice, nu ar trebui sa ia orice tip de lecitină sau colină fără a consulta în prealabil un medic specialist. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale: Grăsimi: 88 g Grăsimi nesaturate: 12 g Carbohidrați: 8 g Grăsimi polisaturate: 30 g Grăsimi saturate: 12 g Fosfolipide: 77%

pret: 17.00 RON
17
Maca Powder - Produs nou

Informații generale despre maca Maca este o plantă răspândită în Peru, Bolivia, Paraguay, Argentina. Numele științific este Lepidium meyenii; uneori denumită și ginseng peruvian, deși nu face parte din aceeași familie cu ginsengul, fiind un reprezentant din familia muștarului. Maca este un cocteil de vitamine A, B1, B2, B5, B12, C, D și E, oligoelemente: calciu, mangneziu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, cositor, aluminiu, zinc, bismut, fosfor, iod și fier, deasemenea maca conține aminoacizi, acizi grași, saponină, tanin, estreri, macamidă (tip special de amidă), flavonoizi, ce imbunătățesc funcțiile corpului și un concentrat de ingrediente active (glucosinolați): izocianați, care conferă proprietăți de tonifiere, anti-stres și afrodisiace. Maca este, de asemenea, o sursă bogată de steroli vegetali, incluzând sitosterol, campestrol, ergosterol, brasicasterol, și ergostadienol - 19 aminoacizi, acizi grași precum acidul linoleic (omega 3) și acidul oleic (omega 9). Din punct de vedere al conținutului de minerale, maca depașește în valoare cartofii și morcovii. Utilizări terapeutice și beneficii Maca are proprietăți fungistatice, bacteriostatice, anticarcinogene, antioxidante, îmbunătățind per total nivelul energetic, rezistența la stress, memoria și învățarea, permite menținerea dinților sănătoși și asigură rezistența oaselor. - Proprietăți adaptatogene –planta maca are proprietăți adaptogene. Plantele adaptogene ajută la creșterea rezistenței organismelor la stress, indiferent dacă stresul este de natura fizică sau emoțională. Integratorii naturali din plante ajută la normalizarea funcțiilor corpului, în special, funcția endocrină a glandei suprarenale. - Hormonal natural – Sistemul nostru endocrin (glandular) controlează și reglează activitățile organismului prin eliberarea de hormoni care influențează și toate funcțiile organismului. Rădăcina de maca este un puternic hormon natural. Concentrația mare de nutrienți alimentează direct sistemul endocrin și creaza condiții de funcționare a acestuia. Rădăcina de maca are reputația de aliment energizant, este eficace în restabilirea funcției suprarenalei, normalizarea funcțiilor tiroidei și pancreasului, tratează hipoglicemia, crește imunitatea mediată de timus și optimizează activitatea hormonilor reproducători. - Creșterea libidoului - Utilizarea de maca pentru a stimula apetitul sexual este în creștere, atât bărbații cât și femeile descoperind beneficiile sale. - Ușurează simptomele menopauzei - Cercetătorii au constatat că, la femeile care au luat suplimente de maca, simptomele asociate cu menopauza, cât și cu sindromul premenstrual s-au ameliorat. La femeile care folosesc această plantă medicinală sunt mai rare bufeurile, schimbările de dispoziție și transpirațiile nocturne. - Energie crescută - La fel ca alte plante adaptogene, maca determină în mod natural stimularea glandei suprarenale și crește totodata energia. Plantele adataptogene susțin glandele suprarenale și nu provoacă epuizare ca alte stimulente ale SNC, cum ar fi cofeina. Totodată s-a demonstrat că maca crește vitalitatea și rezistența organismului. - Simptomele disfuncției sexuale - Diversele simptome ale disfuncției sexuale, la bărbați și femei, pot fi ameliorate cu maca. Studiile clinice arată că maca îmbunătățește producția de spermă, motilitatea și volumul lichidului seminal la barbați, crește libidoul la ambele sexe. Crește sensibilitatea țesutului erectil și, de asemenea, îmbunătățește starea de spirit, reduce anxietatea, ambii factori având un efect pozitiv asupra dorinței sexuale. Acesta este motivul pentru care rădăcina de maca este uneori menționata ca "viagra naturală". - Creșterea masei musculare - Cercetătorii au descoperit că sportivii folosesc rădăcina de maca ca o alternativă naturală a steroizilor anabolizanți utilizați pentru creșterea masei musculare. Medicii au constatat că maca nu conține substanțe chimice sau alte toxine care interferează cu producția de hormoni din organism, ceea ce o face un produs eficient pentru dezvoltarea masei musculare. Maca este folosită și ca o alternativă sănătoasă la steroizii uțilizati pentru creșterea performanțelor atletice. - Hipertensiune arterială - Reduce tensiunea arterială diastolică, fiind benefică pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Maca este folosită în boala Alzheimer (AD) ca un stimulant cerebral. - Menopauza - Pentru femeile care nu sunt la menopauză, dar suferă de dereglări ale ciclului mestrual maca s-a dovedit benefică. - Beneficii diverse - Extractul de maca protejează împotriva iradierii cu raze UV. De asemenea, la cei care suferă de stări depressive, maca îmbunătățește rezistența la stress și scade anxietatea. Maca are un rol important în îmbunătățirea calității spermei, întărirea oaselor și a sistemului imunitar. Doza zilnică de maca (Mod de preparare și consum) Rădăcina de maca este utilizată ca aliment. Poate fi inclusă în dieta regulată, fiind un reglator natural al poftei de mâncare. Ca supliment alimentar pentru preparare, se utilizează o formulă certificată. Nu depășiți consumul a 4 grame zilnic. Doza ce se dorește a fi utilizată este cea recomandată de medic. Contraindicații: Ca adaptogen, rădăcina de maca nu produce efecte negative asupra organismului atunci când este consumată în dozele recomandate.Nu se recomandă utilizarea rădăcinii de maca în timpul sarcinii și alăptării. Efecte adverse la copiii mici, la femeile însărcinate, care alăptează sau la persoanele cu boli hepatice sau renale nu au fost stabilite. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale: Protein 1–1.4 g Amino Acids Minerals Carbohydrates: 6–7.5 g Alanine: 63.1 mg Calcium: 25 mg Fats (lipids): 220 mg Arginine: 99.4 mg Copper: 0.6 mg Fiber: 850 mg Aspartic acid: 91.7 mg Iron: 1.5 mg Ash: 490 mg Glutamic acid: 156.5 mg Iodine: 52 mcg Sterols: 5–10 mg Glycine: 68.3 mg Manganese: 80 mcg Calories: 32.5 Histidine: 41.9 mg Potassium: 205 mg HO-Proline: 26.0 mg Sodium: 1.9 mg B2: 39 mcg Isoleucine: 47.4 mg Zinc: 380 mcg B6: 114 mcg Leucine: 91.0 mg Linoleic: 72 mcg C: 28.6 mg Lysine: 54.5 mg

pret: 50.00 RON
50