Izvorul_Tineretii
0
x produse
0.00RON

Yacon Powder

10
Pret: 10.00 RON
Adauga cantitate dorita:
Distribuie:

Yacon este o plantă perenă din regiunea andină. Ea este cultivată și crescută pentru rădăcina sa crocantă, tuberculară, cu gust dulce. Gustul său este o combinație de măr cu pepene. De aceea se mai numește "mărul pământului". Conținutul rădăcinii de yacon este format mai ales din apă și fructo-oligozaharide. Deși rădăcina de yacon are gust dulce, dulceața sa provine din inulină, care este un zahar nedigerabil. Așa se face că rădăcina de yacon conține mai puține calorii decât alte alimente la fel de dulci. Pudra noastră organica crudă de yacon este un îndulcitor cu un conținut scăzut de calorii, cu indice glicemic scăzut, care are un gust foarte placut și ajută la menținerea stabilă a nivelului zahărului din sânge pe parcursul întregii zile. Pudra de yacon este o sursă unică de Fructooligozaharide (FOS), un tip de zahăr care se descompune greu și trece prin corp fără a fi absorbit. Pulberea de Yacon este un extract liofilizat, certificat organic obținut din frunzele plantei.

Efecte benefice asupra sănătății

Deși o mulțime de studii se află încă în plină desfășurare, se pot menționa printre posibilele ei efecte benefice asupra sănătății următoarele:

• Indicele glicemic foarte scăzut

• Folosirea posibilă în impulsionarea energiei și a metabolismului corporal

• Posibilul efect asupra scăderii nivelului colesterolului

• Posibila eficiență în normalizarea nivelului zahărului din sânge

• Posibila acțiune eficientă asupra reducerii tensiunii arteriale

• Conține antioxidanți, despre care studiile au demonstrat că pot distruge radicalii liberi

• Poate ajuta la reducerea riscului de osteoporoza

• Conține compuși despre care studiile au demonstrat că pot deține proprietăți probiotice și antioxidante

• Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei

• Poate fi eficientă în stimularea corpului pentru a descompune excesul de celule grase

• Poate fi utilă în stimularea absorbției de calciu și de magneziu

• Conține compuși care ar avea proprietăți naturale antibacteriene și anti-fungice

• Poate îmbunătăți eliminarea toxinelor din organism

• Poate ajuta la reducerea riscului de arteroscleroza

• Poate fi benefică în reducerea riscului de cancer de colon

• Conținutul ridicat de inulină, un zahăr complex care se descompune încet în fructooligozaharide (FOS).

Minunatele beneficii ale yaconului au fost descoperite de peruani vechi și confirmate de știința moderna. În prezent Yaconul a caștigat popularitate fiind consumat în Japonia, Europa si America.

Acțiunea hipoglicemianta a frunzelor de yacon a fost demonstrată concret, într-un studiu de laborator efectuat de către cercetatorii din Argentina. În America de Sud, ceaiul de frunze de yacon a fost mult timp folosit ca un remediu pe bază de plante pentru diabet zaharat și hipertensiune arterială.

Cercetarile moderne au indicat faptul că frunzele yacon, sunt eficiente la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Frunzele de Yacon au un conținut mare de oligofructoza, substanță cu proprietăți și acționare asemănătoare cu insulina pentru organism. Studiile moderne sugerează de asemenea, că frunzele de yacon sunt benefice pentru cei cu hipertensiune arterială ridicată, având o puternică acțiune antioxidantă. Yaconul subțiază sângele și poate scădea tensiunea arterială până la 10 procente.

Substanțele din Yacon scad colesterolul și descurajează formarea cheagurilor.

Frunzele de yacon stimulează și ajută organismul să spargă celulele grase, impiedicând astfel depunerile de colesterol la nivelul pancreasului și ficatului.

Frunzele de yacon conțin prebiotice cu efecte benefice asupra florei intestinale.

Efectul prebiotic reprezintă creșterea activității bacteriilor benefice prezente la nivelul intestinelor.

Prebioticele stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice ca bifidobacteria, lactobacillus și astfel impiedică dezvoltarea bacteriilor patogene.

Recomandări:

● normalizează nivelul zahărului din sânge (efect hipoglicemiant); ● reduce tensiunea arterial; ● bune proprietăți antioxidante; ● reduce riscul de ateroscleroză; ● reduce riscul de osteoporoză; ● protejează și fortifică ficatul și pancreasul;

● proprietăți naturale antibacteriene și antifungice; ● efect benefic prebiotic; ● efect imunostimulator, etc.

Din aceste motive, pulberea din frunze yacon a câștigat o mare popularitate, fiind utilizată ca un ajutor natural în dietă. Mecanismul de acțiune al acestor frunze este asemănător insulinei, pentru modul în care afecteaza metabolismul glucozei.

Informații nutriționale generale: frunzele de Yacon conțin o multitudine de substanțe ca:

vitamine, minerale, glucoză, fructoză, zaharoză, inulină, amidon, acid clorogenic, acid ferulic, acid cafeic, lactonă, triptofan, enhidrin, uvedalin, etc.

Mod de utilizare:

Doza medie recomandată : 1/2 lingurită (3-5gr)/ x 1-2/zi , pulberea se consumă dizolvată într-un pahar cu apă, sau în sucuri proaspete de legume-fructe. Pulberea poate fi adăugată și în salate sau alte preparate crude. Poate fi mixată în batoanele energizante facute în casă. Deși puteți adăuga această pudră într-o mulțime de rețete, e bine de știut că persoanele dedicate mâncării fără foc evită să o gătească sau să o încălzească, pentru a-i păstra intactă valoarea nutrițională.

Precauții:

Acesta este un superaliment dar nu înlocuiește o alimentație echilibrată, nu este destinat pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală. Recomandăm un stil de viață bazat pe mișcare și o alimentație sănătoasă.

Contraindicaţii:

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. Nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează !

Precizare:

Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs.

Valori Nutritionale

Grăsimi: 0.67g

Zaharuri: 6g

Carbohidrați: 13g

Sodiu: 15mg

Fibre: 1g

Potasiu: 852mg


Stocuri pentru Yacon Powder

Gramaj Cod Produs Pret   Stoc  
180 g0000000015 10.00 in stoc

De asemenea, va recomandam

Hemp Powder - In curand

Unul dintre cele mai complete nutrițional alimente din lume este pulberea de cânepă. Aceasta conține toți cei 9 aminoacizi esențiali în rație favorabilă, plus omega 3 și 6 și sunt puternic mineralizate. Pudra din semințe de cânepă aflate încă în coajă conține 36.6% protein, fiind alimentul cu cea mai mare concentrație de protein, în afară de alge. Pudra de cânepă conține aminoacizi sulfuroși : metionina, cisteina, cistina, care sunt folosiți imediat de către corp pentru a construi păr, unghii, piele, mușchi și țesut conjuctiv. Pudra de cânepă nu are inhibitori de tripsina și nu produce alergii. Pe lângă acestea, polenul, algele, alte semințe și nuci dăruiesc un conținut susținut de aminoacizi pentru a putea să prosperam pe o dietă crudă. Pudra de cânepă este singurul aliment cunoscut care conține rația perfectă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6. Deși semințele de in și altele conțin Omega 3 în cantități terapeutice, pudra de cânepă conține o sursă de Omega 3 și Omega 6 stabilă pe termen lung (inlcuzând GLA) și Omega 9 un mononesaturat benefic frumuseții. Acizii grași esențiali ajută sistemul imunitar, sunt antioxidanți puternici, ne apără de soare și construiesc o piele frumoasă. Acizii grași esențiali ne ajută de asemenea să ardem grăsimile in exces. Pudra de cânepă este cea mai bună sursă de acid gama linolenic, care este un acid esential Omega 6 care are proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală. Pudra din semințele de cânepă negerminate conține clorofilă și o cantitate importantă de lecitină. Acest nutrient este excelent pentru construcția organelor interne (ficat, creier). Deoarece cânepa este o plantă atât de puternică, chiar și recoltele neorganice nu sunt de obicei stropite cu pesticide. Pudra de cânepă este o oază de minerale importante, este una dintre cele mai bogate surse de hrană din lume. In ordinea prezenței : Fosfor – un mineral de depozitare a energiei; Potasiu – un mineral de activare a energiei; Magneziu - construiește oase și deschide mai mult de 300 diferite căi de detoxifiere a organismului; Sulf – un mineral al frumuseții; Calciu - relaxează tractul digestiv și mușchii; Fier – constructor de sânge și oxygenator; Mangan — la fel ca fierul; Zinc- un mineral pentru imunitate, reproductivitate, frumusețe, și funcția suprarenală; Sodiu – echilibrează potasiu, hrănește suprarenalele; Siliciu - construiește oase, mineral de frumusețe; Cupru – inversează părul gri; Platina – un mineral maestru enzymatic; Boron – asistă la asimilarea calciului, normalizează hormonii în timpul menopauzei; Torium; Stronțiu; Barium; Nickel – joacă un rol cheie în metabolismul enzimelor; Germaniu – stă la capătul ADN-ului; Tin – ajută la lupta împotriva calviției; Tungsten; Titan; Zirconiu; Iod – un minaral care inversează hipotiroidia și ajută sistemul imunitar; Crom – mineral pancreatic; Argint – mineral enzymatic; Litiu – mineral alcalin. Mod de utilizare: Pudra de cânepă este bună a se consuma singură, ca o gustare. Merge însă bine și presărată în salate. Chiar și blenduită în smoothie sau dressing-uri dă o savoare aparte. Odată ce ai gustat din ea, este greu să reziști gustului puternic și texturii unturoase deosebit de placute. Daca nu ați mai consumat până acum, mâncați cu grija și creșteti cantitatea în timp. Corpul trebuie să se obișnuiască cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigură este de 3-5 linguri/zi pentru un adult și intre 3-5 lingurițe/zi pentru un copil. Pudra de cânepă conţine: 36% ulei, 28% proteine, 14-27% extractive neazotate, 17,8-26,3% celuloză şi 2,5-6,8% cenuşă. Datorită acestei compoziţii, pudra de cânepă poate fi utilizată pentru extragerea de ulei folosit direct în alimentaţie şi la fabricarea margarinei. Uleiul nerafinat se utilizează pentru obţinerea lacurilor, vopselelor, linoleumului, săpunului şi a pânzelor ceruite. Daca iți place să mănânci sănătos, pudra de cânepă nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Pudra de cânepă nu are nicio legatură cu canabisul. Ea este făcută din fructele mici și rotunde de cânepă, asemănătoare cu cele de floarea soarelui, cu o aromă delicioasă de nuci și o consistență asemănătoare cu cea a semințelor de susan. Uleiul, făina și semințele de cânepă sunt consumate încă din cele mai vechi timpuri, de civilizațiile asiatice. Pudra de cânepă conține necesarul zilnic de acizi grași esențiali, adica omega 6 și omega 3, care mențin vasele de sânge curate, prevenind apariția bolilor cardiovasculare. De asemenea, pudra de cânepă contine 40% grăsimi, 30% proteine și 15% carbohidrați. Iată ce beneficii iți aduce pudra de cânepă: 1.Este indicată în alimentația viitoarelor mămici, acizii grași esențiali fiind necesari dezvoltării armonioase a copilului. 2.Este o binecuvântare pentru adepții unui regim vegetarian, întrucât se numără printre puținele alimente care furnizează cantitatea optimă de proteine (6 grame pentru fiecare lingură), conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali, printre care și "faimoasele" grăsimi omega-3 și omega-6, pe care corpul le poate prelua doar din alimente. 3.Inlocuirea alimentelor pline de grăsimi saturate cu pudra de cânepă (bogată în grăsimi sănătoase), reduce riscul de infarct, nivelul de colesterol rău (LDL) și predispoziția de a suferi ateroscleroză. 4.Este ideală în alimentația diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut. 5.Combate artrita reumatoidă. Omega 3 ajută la producerea substanțelor antiiflamatoare care acționeaza asemeni hormonilor. 6.Dacă ești la dietă și vrei să-ți îmbunătățești tranzitul intestinal atunci fibrele pe care le conșine pudra de cânepă vor optimiza confortul și sănătatea ta. 7.Pudra de cânepă îmbunătățește randamentul cerebral, în special funcționarea memoriei. Cercetările de specialitate au arătat că acizii omega-6 și omega-3 din cânepă (semințe sau ulei) pot intârzia sau atenua efectele neurologice ale bolilor precum Alzheimer sau Parkinson. 8.Pudra de cânepă face minuni pentru pielea ta, constituenții săi hrănind celulele și ajutându-le să se regenereze. Extractul de cânepă este folosit și în tratarea unor afecțiuni precum eczema sau psoriazisul. 9.Poate fi consumată de persoanele cu intoleranța la gluten, zahăr, nuci și lapte. 10.Imbunătățește sănătatea celor care, din cauza predispoziției la constipație, nu pot consuma carbohidrați. Conţinutul pudrei de cânepă: • acizi graşi esenţiali (omega 6 şi omega 3), importanţi pentru curăţarea vaselor de sânge. În plus, aceşti acizi previn apariţia bolilor cardiovasculare. • proteine - Seminţele de cânepă – elimină stresul şi ne menţin în formă • vitamine; • minerale (calciu, magneziu, fier şi potasiu); • enzime; • fibre; • antioxidanţi (vitamina E) • fitonutrienti Beneficii pentru minte şi corp • combate stresul • are un indice glicemic scăzut şi tocmai de aceea este indicata persoanelor care suferă de diabet • este indicata gravidelor întrucât acizii graşi esenţiali sunt necesari dezvoltării armonioase a copilului • dacă vreţi să deveniţi vegetarieni, atunci pudra de canepa vine în ajutorul vostru. Ea suplineste aportul de proteine pe care îl aduce consumul de carne. • îmbunătăţeste tranzitul intestinal • reduce nivelul de colesterol • întăreste sistemul imunitar Pudra de cânepă – elimină stresul şi ne menţine în formă. Se consumă cu regularitate (o dată la două zile, în jur de 20 de grame, la micul dejun, amestecate cu fulgi şi lapte) pentru sănătatea pielii. Datorită aportului mare de acizi graşi, pudra de cânepă flexibilizează textura epidermei, regenerează celulele moarte, dar are şi proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene. Şi încă ceva foarte important: cânepa are singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Pudra de cânepă este, de asemenea, plină de nutrienți care moderează nivelul de zahăr din sange. Contraindicaţii: Pudra de cânepă nu are contraindicaţii, o putem consuma zinic fără să ne temem de reacţii adverse. Doza medie pentru un adult este de 2 linguri zilnic. Pentru a-i păstra toate proprietăţile, important este să nu o preparăm termic, ci să o punem direct în farfurie, în momentul servirii. Excesul de pudră de cânepă, în general, poate fi greu de digerat şi poate să creeze neplăceri dacă mâncăm mult dintr-o dată. Deoarece are valori energetice mari, persoanele care suferă de obezitate nu vor depăşi doza medie indicată. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Proteine: 37 g 73% Magneziu: 640 mg 160% Grăsimi: 45 g Zinc: 11.5 mg 77% Carbohidrați: 7 g Acizi grași saturați: 3 g Fibre: 3 g 13% Fier: 9.6 mg 53%

pret: 10.00 RON
10
Curcuma Powder - Produs nou

Curcuma longa - Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudită cu ghimbirul şi cultivată în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment. În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. Acţiunea curcumei (turmericului) Turrmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică,anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă. Se folosește ca: •antioxidant; anti-inflamator; antiviral; antibacterial; antifungic; protector hepatic; încetinește dezvoltarea diverselor forme de cancer; antiparazitar; antidiabetic; antialergic; împotriva artritei; adjuvant în Alzheimer; în medicina tradițională indiană, curcuma este utilizată pentru stimularea digestiei (mărește secreția biliară), ca antibiotic natural,depurativ al sângelui,în astm, diabet,conjunctivită,dureri dentare ,dar și pentru proprietățile sale anti -inflamatorii. Contra tulburărilor digestive - Dacă suferiți de colon iritabil, de" stomac deranjat", greață, pierderea poftei de mâncare, curcuma este condimentul de aur care tratează multe din aceste tulburări digestive. Prin stimularea ficatului și a vezicii biliare,curcuma îmbunătățește digestia. De asemenea previne apariția ulcerului,având un rol protector asupra mucoasei gastrice. Adjuvant în cancer - În Asia,unde se consumă curcuma,cancerul de colon este rar întâlnit,în comparație cu alte părți ale lumii. Studii în vitro au demonstrat că, substanța activă din curcuma, curcumina, posedă o reală acțiune anticancerigenă și asupra altor forme de cancer: de stomac, sân, prostată, leucemie.Curativ se foloște o linguriță pe zi ,în amestec cu piper negru pentru o mai bună absorbție intestinală. Calmant al durerii - Curcuma este un anti-inflamator natural, a cărui acțiune este comparabilă cu cea a cortizonului. Condimentul poate să fie folosit ca analgezic pentru a calma durerea asociată cu reumatismul, durerile musculare, menstruale, artrita, tendinita. Stimulează imunitatea - Curcumina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, de aceea este util în lupta împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi au tendința de a slăbi organismul nostru atunci cand este expus la o stare de stres, schimbări climaterice, făcându-l mai vulnerabil la viruși, etc. Împotriva creșterii în greutate - Consumată zilnic, curcuma are un efect real de "ardere a grăsimii", datorită acțiunii benefice asupra metabolismului grăsimilor. Răni, zgârieturi, paraziți - În India, curcuma este des utilizată ca antiseptic extern (sub forma de pudra) pentru tăieturi, zgârieturi, răni, vânătăi, arsuri, dar și ca agent antibacterian. Luată intern, luptă împotriva problemelor pielii (eczemă, psoriazis, acnee), dar și a paraziților intestinali. Bolile degenerative ale creierului - Curcumina previne pierderea funcției cognitive și prin urmare, este de un real ajutor în boala Alzheimer. Previne afecțiunile cardio–vasculare - Curcuma combină două proprietăți de protecție ale sistemului cardiovascular. Pe de o parte, aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol, și în al doilea rând, acesta îmbunătățește fluxul de sânge scăzând agregarea plachetara. Cu toate acestea, trebuie acordată atenție la cantitatea de turmeric consumată dacă, în paralel, luați anticoagulante, deoarece acest lucru poate crește riscul de sângerare. Calmant al durerilor menstruale - Ca și în cazul artritei și reumatismului,datorită calităților anti-inflamatorii și analgezice pe care le are , curcuma reduce durerile menstruale.În afară de curcuma, este bine să luăm în această perioadă suplimente de omega 3 și să reducem consumul de zahăr și cafea. Remediu pentru poliartrita reumatoidă - Studiile clinice au scos în evidenţă faptul că turmericul are efecte antioxidante foarte puternice. Fiind antioxidant, turmericul poate neutraliza radicalii liberi (chimicalele care pot circula prin corp și care afectează serios celulele sănătoase și membranele celulare). Protecție cardio-vasculară - Turmericul poate preveni oxidarea colesterolului în organism. Colesterolul oxidat este cel care deteriorează vasele de sange și se acumulează în artere, provocând de multe ori atac de cord sau accidente vasculare cerebrale. Prevenirea oxidării colesterolului poate ajuta la încetinirea aterosclerozei și a bolilor de inimă cauzate de diabetul zaharat. Protejează pe cei predispuşi la boala Alzheimer - Există dovezi tot mai numeroase care sugerează că turmericul asigură protecție împotriva bolilor neurodegenerative. Studiile epidemiologice arata că în rândul persoanelor indiene în vârstă, care folosesc frecvent turmericul precum condiment, incidenţa bolilor neurologice cum este Alzheimer este foarte mică. Indicaţii terapeutice Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale. Mod de preparare: Pudra se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe sau legume. Infuzie din rădăcină - se prepara din o linguriţă de pudra la o cană cu apă, se pot consuma 2 căni pe zi. Contraindicaţii: Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gatric este mult mai frecventă. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale Proteine: 7.83 g 15.7% Potasiu: 2525.00 mg Grasimi: 9.88 g 14.1% Zinc: 4.35 mg Carbohidrati: 64.93 g 24% Vitamina B1: Thiamine (B1) 0.15 mg Fibre: 21.10 g 84.4% Vitamina B2: Riboflavin (B2) 0.23 mg Zaharuri: 3.21 g 3.6% Vitamina B3: Niacin (B3) 5.14 mg Minerale Vitamina B6: 1.80 mg Calciu: 183.00 mg Vitamina C: 25.90 mg Sodium: 38.00 mg Vitamina E: 3.10 mg Fier: 41.42 mg Vitamina K: 13.40 mg Fosfor: 268.00 mg Vitamina J: 49.20 mg Magneziu: 193.00 mg Betaina: 9.70 mg Seleniu: 4.50 mcg Apa: 11.36 g Mangan: 7.83 mg Fitosteroli: 82.00 mg

pret: 10.00 RON
10
Ginger Powder - Produs nou

Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea și este considerat un aliat remarcabil pentru sănătate, putând trata multe afecţiuni şi oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca plantă medicinală încă din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice şi pentru a trata semnele de răceală şi gripă. Cercetările asupra ghimbirului au scos la iveală proprietăţi şi o eficienţă surprinzator de bună a ceaiului de ghimbir în tratarea cancerului de colon şi a celui ovarian. Ghimbir – beneficii şi proprietăţi curative Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Ghimbirul ajută la digestie fiind foarte eficient pentru o digestie sănătoasă, el acţionând prin descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul şi intestinele de gaze iar consumat sub forma de ceai sau cafea vegetala după mesele îmbelşugate este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei. Ghimbirul are efecte anti-ulcer Calmează greţurile matinale - Ghimbirul este cel mai bun remediu natural pentru greaţă, calmează greţurile matinale care apar la unele femei însărcinate. ATENTIE! În sarcină se consumă o cană de ceai de ghimbir la două zile. Este un remediu eficient, care poate să fie folosit în siguranţă de femeile însărcinate care se confruntă cu acest simptom neplăcut. Diminuează durerile menstruale Ghimbirul este un remediu natural şi foarte util în diminuarea durerile menstruale. Ghimbirul scade tensiunea relaxând vasele de sânge ce înconjoară muşchii, facilitând circulaţia sanguină în tot corpul. Ajută la prevenirea şi tratarea greţurilor cauzate de mişcare şi calmează ameţelile, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului, reduce riscul de boli cardiovasculare (AVC). Cel mai bun remediu impotriva vertijului asociat cu ginkgo biloba sau gotu kola. Ghimbirul ameliorează simptomele supărătoare ale afecţiunile respiratorii Ghimbirul este foarte eficient împotriva cancerului Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili duşmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral în leucemii.Extrasele de ghimbir stimulează imunitatea prin creşterea activităţii timusului şi splinei, precum şi producţia de fagocite. Şi în cancerul de sân este indicat consumul de ghimbir, care se pare că ar inhiba invazia, motilitatea şi aglutinarea celulelor canceroase. Tulburări sexuale Cercetatarile ştiinţifice efectuate asupra ghimbirului atestă faptul că această plantă aromatică este utilă persoanelor care suferă de tulburări sexuale. Potrivit specialiştilor, efectul „viagra” al ghimbirului poate îmbunătăţi viată sexuală, acesta acţionând asupra organelor genitale, îmbunătăţind circulaţia sangvină. Reduce inflamaţiile articulare şi durerile reumatice Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. De asemenea, dacă beţi o cană de ceai de ghimbir după ce aţi depus efort fizic, puteţi evita apariţia febrei musculare şi a durerilor de încheieturi, în general. În cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni. Scade nivelul colesterolului rău Studiile recente arată că ghimbirul scade nivelul colesterolului rău din organism, reducând riscul bolilor de inimă. Contribuie la o bună circulaţie a sângelui, printr-un complex optim de minerale şi aminoacizi, eficient în lupta cu bolile cardiovasculare. În plus, această plantă întăreşte imunitatea organismului, printr-o combinaţie de antioxidanţi care, în paralel, se dovedeşte eficientă şi în lupta cu colesterolul şi chiar în prevenirea cancerului. Ghimbirul are efecte analgezice puternice Este un bun remediu împotriva stresului și are efecte puternic analgezice. Precauţii şi contraindicaţii: Ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau plămânilor. Efectele secundare sunt rare şi apar atunci când se foloseşte fără discernământ sau se consumă în cantităţi mari, zilnic. Totuşi, există persoane sensibile, cărora le poate provoca arsuri la stomac. În cazul femeilor însărcinate, se recomandă prudenţă; se poate administra ghimbir, împotriva greturilor şi ameţelilor, dar nu pe termen lung. Persoanele cu pietre la fiere trebuie să se sfătuiască cu medicul înainte de a recurge la un tratamament cu ghimbir. Evitaţi să luaţi ghimbir, cu două săptămâni înainte de a suferi o intervenţie chirurgicală. Reacţii cu alte medicamente ale ghimbirului Ghimbirul poate prelungi starea de somn, dacă este luat împreună cu barbituricele. Consumul zilnic de ghimbir poate să intervină în absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile. Ghimbirul sporeşte puterea unor medicamente ca aspirina, clopidogrel (Plavix), ticlopidine (Ticlid), warfarin (Coumadin), fapt ce poate duce la apariţia unor hemoragii (stimulează circulaţia). Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Proteine: 8.98 g Mangan: 33.3 mg (1586%) Grasimi: 4.24 g Potasiu: 1320 mg (28%) Carbohidrati: 71.62 g Zinc: 3.64 mg (38%) Fibre: 14.1 g Vitamina B1: Thiamine (B1) 0.046 mg (4%) Zaharuri: 3.39 g Vitamina B2: Riboflavin (B2) 0.17 mg (14%) Minerale Vitamina B3: Niacin (B3) 9.62 mg (64%) Calciu: 114 mg (11%) Vitamina B5: Pantothenic acid (B5) 0.477 mg (10%) Sodium: 27 mg (2%) Vitamina B6: 0.626 mg (48%) Fier: 19.8 mg (152%) Vitamina B9: Folate (B9) 13 μg (3%) Fosfor: 168 mg (24%) Vitamina C: 0.7 mg (1%) Magneziu: 214 mg (60%)

pret: 12.00 RON
12
Maca Powder - Produs nou

Informații generale despre maca Maca este o plantă răspândită în Peru, Bolivia, Paraguay, Argentina. Numele științific este Lepidium meyenii; uneori denumită și ginseng peruvian, deși nu face parte din aceeași familie cu ginsengul, fiind un reprezentant din familia muștarului. Maca este un cocteil de vitamine A, B1, B2, B5, B12, C, D și E, oligoelemente: calciu, mangneziu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, cositor, aluminiu, zinc, bismut, fosfor, iod și fier, deasemenea maca conține aminoacizi, acizi grași, saponină, tanin, estreri, macamidă (tip special de amidă), flavonoizi, ce imbunătățesc funcțiile corpului și un concentrat de ingrediente active (glucosinolați): izocianați, care conferă proprietăți de tonifiere, anti-stres și afrodisiace. Maca este, de asemenea, o sursă bogată de steroli vegetali, incluzând sitosterol, campestrol, ergosterol, brasicasterol, și ergostadienol - 19 aminoacizi, acizi grași precum acidul linoleic (omega 3) și acidul oleic (omega 9). Din punct de vedere al conținutului de minerale, maca depașește în valoare cartofii și morcovii. Utilizări terapeutice și beneficii Maca are proprietăți fungistatice, bacteriostatice, anticarcinogene, antioxidante, îmbunătățind per total nivelul energetic, rezistența la stress, memoria și învățarea, permite menținerea dinților sănătoși și asigură rezistența oaselor. - Proprietăți adaptatogene –planta maca are proprietăți adaptogene. Plantele adaptogene ajută la creșterea rezistenței organismelor la stress, indiferent dacă stresul este de natura fizică sau emoțională. Integratorii naturali din plante ajută la normalizarea funcțiilor corpului, în special, funcția endocrină a glandei suprarenale. - Hormonal natural – Sistemul nostru endocrin (glandular) controlează și reglează activitățile organismului prin eliberarea de hormoni care influențează și toate funcțiile organismului. Rădăcina de maca este un puternic hormon natural. Concentrația mare de nutrienți alimentează direct sistemul endocrin și creaza condiții de funcționare a acestuia. Rădăcina de maca are reputația de aliment energizant, este eficace în restabilirea funcției suprarenalei, normalizarea funcțiilor tiroidei și pancreasului, tratează hipoglicemia, crește imunitatea mediată de timus și optimizează activitatea hormonilor reproducători. - Creșterea libidoului - Utilizarea de maca pentru a stimula apetitul sexual este în creștere, atât bărbații cât și femeile descoperind beneficiile sale. - Ușurează simptomele menopauzei - Cercetătorii au constatat că, la femeile care au luat suplimente de maca, simptomele asociate cu menopauza, cât și cu sindromul premenstrual s-au ameliorat. La femeile care folosesc această plantă medicinală sunt mai rare bufeurile, schimbările de dispoziție și transpirațiile nocturne. - Energie crescută - La fel ca alte plante adaptogene, maca determină în mod natural stimularea glandei suprarenale și crește totodata energia. Plantele adataptogene susțin glandele suprarenale și nu provoacă epuizare ca alte stimulente ale SNC, cum ar fi cofeina. Totodată s-a demonstrat că maca crește vitalitatea și rezistența organismului. - Simptomele disfuncției sexuale - Diversele simptome ale disfuncției sexuale, la bărbați și femei, pot fi ameliorate cu maca. Studiile clinice arată că maca îmbunătățește producția de spermă, motilitatea și volumul lichidului seminal la barbați, crește libidoul la ambele sexe. Crește sensibilitatea țesutului erectil și, de asemenea, îmbunătățește starea de spirit, reduce anxietatea, ambii factori având un efect pozitiv asupra dorinței sexuale. Acesta este motivul pentru care rădăcina de maca este uneori menționata ca "viagra naturală". - Creșterea masei musculare - Cercetătorii au descoperit că sportivii folosesc rădăcina de maca ca o alternativă naturală a steroizilor anabolizanți utilizați pentru creșterea masei musculare. Medicii au constatat că maca nu conține substanțe chimice sau alte toxine care interferează cu producția de hormoni din organism, ceea ce o face un produs eficient pentru dezvoltarea masei musculare. Maca este folosită și ca o alternativă sănătoasă la steroizii uțilizati pentru creșterea performanțelor atletice. - Hipertensiune arterială - Reduce tensiunea arterială diastolică, fiind benefică pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Maca este folosită în boala Alzheimer (AD) ca un stimulant cerebral. - Menopauza - Pentru femeile care nu sunt la menopauză, dar suferă de dereglări ale ciclului mestrual maca s-a dovedit benefică. - Beneficii diverse - Extractul de maca protejează împotriva iradierii cu raze UV. De asemenea, la cei care suferă de stări depressive, maca îmbunătățește rezistența la stress și scade anxietatea. Maca are un rol important în îmbunătățirea calității spermei, întărirea oaselor și a sistemului imunitar. Doza zilnică de maca (Mod de preparare și consum) Rădăcina de maca este utilizată ca aliment. Poate fi inclusă în dieta regulată, fiind un reglator natural al poftei de mâncare. Ca supliment alimentar pentru preparare, se utilizează o formulă certificată. Nu depășiți consumul a 4 grame zilnic. Doza ce se dorește a fi utilizată este cea recomandată de medic. Contraindicații: Ca adaptogen, rădăcina de maca nu produce efecte negative asupra organismului atunci când este consumată în dozele recomandate.Nu se recomandă utilizarea rădăcinii de maca în timpul sarcinii și alăptării. Efecte adverse la copiii mici, la femeile însărcinate, care alăptează sau la persoanele cu boli hepatice sau renale nu au fost stabilite. Precizare: Produsele Laboratoarelor Merlin și distribuite de Merlin Coffee nu sunt un panaceu, dar orice persoană care le folosește adecvat poate evalua diferența dintre acestea și orice altă formă de medicație, terapie și/sau tratamente medicale complementare, alternative – utilizate separat sau concomitent cu prezentul produs. Valori Nutritionale: Protein 1–1.4 g Amino Acids Minerals Carbohydrates: 6–7.5 g Alanine: 63.1 mg Calcium: 25 mg Fats (lipids): 220 mg Arginine: 99.4 mg Copper: 0.6 mg Fiber: 850 mg Aspartic acid: 91.7 mg Iron: 1.5 mg Ash: 490 mg Glutamic acid: 156.5 mg Iodine: 52 mcg Sterols: 5–10 mg Glycine: 68.3 mg Manganese: 80 mcg Calories: 32.5 Histidine: 41.9 mg Potassium: 205 mg HO-Proline: 26.0 mg Sodium: 1.9 mg B2: 39 mcg Isoleucine: 47.4 mg Zinc: 380 mcg B6: 114 mcg Leucine: 91.0 mg Linoleic: 72 mcg C: 28.6 mg Lysine: 54.5 mg

pret: 50.00 RON
50